Cambridge skúška pre dieťa

21. okt 2024

Dobrý deň, chcem sa opýtať či niekoho dieťa absolvovalo Cambridge skúšky - YLE? Dieťa vo veku od 7 do 12 rokov...Bolo to veľmi stresujúce pre dieťa? Ak vie dieťa dobre rozprávať, čítať v angličtine, porozumenie super, ale písanie ešte len začíname...samozrejme by sme ešte trénovali, venovali sa tomu...dcéra má 7 rokov...ďakujem

tanyan
21. okt 2024

Dcéra má 10 rokov a na krúžku idú robiť cvičné cambridge testy (neviem akú úroveň).
Ja sa snažím dcéru zapájať do takýchto aktivít a aj testov s tým, že je to pre ňu skúsenosť a postupne sa cíti viac komfortne, resp. redukuje stres s každou ďalšou skúsenosťou.
Pozerala som teraz cvičné testy na nete a vyzerá to príjemne, napríklad tu:
https://www.cambridgeenglish.org/test-your-engl...

kittykat22
21. okt 2024

pozri si toto https://www.zkouskypark.cz/yle ten cert ziska kazde dieta. To nie je o urovni anglictiny ale o motivacii. Cambridge trochu doji a chcu peniaze. Podla mna je lepsie cert teraz neriesit a nesypat do toho, pretoze z toho aj tak nic nebude. Radsej by som riesila B1/B2/C1 na konci ZS. To su skusky ktore maju hodnotu. Priprava na ne trva rok.

lubina
21. okt 2024

ak to potrebujes, tak treba skusit. Inak to nema zmysel. Tie skusky su dost drahe, cize ak to nepotrebuje dieta napr. na preukazanie znalosti v skole, tak by som to nerobila. Tiez zavisi, na aku uroven by si chcela s dietatom ist, kedze aj ta pisomna skuska tam je. Cambridge skuska je platna na dva roky. Dcera, sice uz 17 rocna robila skusky pred prijimackami na VS, na uroven C2. Teraz pojde zasa robit lebo po dvoch rokoch uz skuska neplati a potrebuje preukazat znalost jazyka na mrg. studium.

prasiatko30
21. okt 2024

Ak dieta chce a nema z toho stres tak preco nie. Trochu vidi dinamiku celeho procesu a pripravi sa trocha na tie co maju aj nejaku vahu v dospelrosti, ale ak bude mat z toho stres a ho budes mesiace prenasledovat so skuskami tak radsej to nechaj tak

dobryden
21. okt 2024

A tam neberú všetkých keď ta škola nie je zadarmo ale pekne školné?Ci si to mýlim s inou školou,ale táto stojí mesačne cez 1500€,opravte ma ako a mýlim.

kiki68
21. okt 2024

Radsej pockat a spravit si potom ten Cambridge first certificate, ten je cca uroven b2. Ten som robila v 18tich myslim. Ale chce to pripravu na to. Toto je take nieco, podla mna to v detskom veku nie je kde vyuzit.

kiki68
21. okt 2024

@lubina po 2 rokoch uz skuska neplati? To je divne. Ale viem, ze vacsina tychto skusok a certifikatov su hlavne dojna krava na peniaze, nakolko musis zaplatit nejaku pripravu a este aj skusku.

lubina
21. okt 2024

@kiki68 certifikat samozrejme mat budes, ale napr. nasa dcera to potrebuje k studiu a skuska nemoze byt starsia ako 2 roky. A ano tieto skusky su drahe. Preto, ak to skutocne nepotrebujes v danom case k praci alebo ku studiu, tak by som to nerobila. Pripravu nemusis robit s nimi, ak si myslis, ze ten jazyk vies, tak sa mozes prihlasit aj bez pripravy. Dcera nemala extra pripravu, chodila do skoly a v skole mali anglictinu a aktivne aj pouzivala anglictinu v beznom zivote, takze nemala extra pripravu.

kacena4
21. okt 2024

skor si poloz otazku na co jej bude v 12r. certifikat o skuske?? ak na nic tak by som dieta nestresovala... drzim palceky

renatka100
21. okt 2024

Dcera ich zacala robit v 10 rokoch. V 7 by som ju urcite nedavala, ram treba vediet pisat a citat. Je to uplne zbytocne a ako pises urcite aj stresujuce.

kiki68
21. okt 2024

@lubina Ja len ze c2 bez pripravy a beznou skolou mi pride skoro scifi. Mam anglinu vystudovanu, podmienka bola b2, koncis ako c2, teda mala by si vediet pisat, interpretovat atd akademicke texty. Co je take dost realisticke vzhladom na obsah studia. Ja mam teraz pre c1 nemcinu a je to morda, pritom som 16 rokov v AT a teda ovladam ten jazyk dobre, ale nieco ine je pisat v nom odborny text a gramaticky korektne. Ja som mala aj na Cambridge kurz a veru to bolo narocne, ten reading comprehension bol na ten level dost zabijak.

lubina
23. okt 2024

@kiki68 tiez zijeme v zahranici, ale dcera aj od malicka chodila na Hellen Doron anglictinu. Nemala a ani nepotrebovala extra pripravu na tu C2 Cambridge, vsetko sa naucila v skole na hodinach anglictiny (je to jej treti jazyk). Ale mas pravdu, je to tazka skuska, pisanie a aj hovorenie - vybrali dokopy dvoch nahodnych ludi, co boli na tej skuske, dostali temu a mali na nu 20 minut vies dialog (pripravu mali tiez 20 minut na takuto konverzaciu). Ten certificak potrebovala lebo isla na studium, ktore je cele v anglickom jazyku a kedze to nie je jej materinsky jazyk, tak potrebovala preukazat znalost anglictiny na urovni C2. Teraz je v druhom rocniku.

kiki68
24. okt 2024

@lubina to sme mali aj na tej first exam tak, ze sme 15-20 min mali dialog na nejaku temu. Ja som cakala, ze na C2 musim mat nejaky uz vylozene odborny prednes a naslednu diskusiu. Take nieco, ako sme mali na vyske. Ze bola odborna seminarna praca a nasledne diskusia. Akurat to uz boli nejake velmi specificke temy. . Ale tak c2 musi mat nejaku podobnu uroven. Nakolko je to equal to the native speaker. Ale dobre, ze to ma spravene, za mna sa tieto od B2 oplatia najviac pre pracu a studium.

lubina
24. okt 2024

@kiki68 co hovorila, bola to diskusia na nejaku temu co si ta vybrana dvojica vytiahla, dcera mala nieco o klimatickej zmene a reakciach medzinarodnych organizacii na tuto temu (cosi taketo). Tie cambridge skusky maju stale rovnaku formu (od A po C), len uroven sa zvysuje, su tam vzdy tie iste oblasti, citanie s porozumenim, pisanie, hovorenie (diskusia). Ano aj na som rada, ze to ma 😉. Na buduci rok v januari sa chysta ist opat, kedze potrebuje ku dalsiemu studiu, aby ta skuska bola platna (teda nie starsia ako dva roky). Ako pises, tieto skusky si treba robit ked ich potrebujes ku praci alebo ku studiu, kedze su take drahe..