Bicyklovanie na dlhšie trate s 1,5 ročným

angvis
14. aug 2016

Ahojte maminy, prosim poradte co najlepsie funguje pre babo 1,5 rocne ak ho chcem vziat na vylet bicyklom a vydrzalo mi? Viem ze existuju tie sportove privesy za bicykel, no pride mi to trochu drsne mat dieta niekde za sebou ako nejaky privesok 🙂
Strasne sa mi pacia tie holandske nakladne, ked dieta je pekne pred maminou v drevenej debnicke kde ma aj dost miesta a neustaly kontakt s maminou, no tie zasa neviem ci su vhodne na dlhsie trasy, skor sa bojim ze nie, ze to je tak na nakup a domov... (a v holandsku, tu by ma hned vytrubili🙂 dakujem za kazdu radu

tyelde
14. aug 2016

my sme mali ten príves za bicykel a nebol problém, že by decká nevydržali, buď pozorovali okolie, alebo mali nejakú hračku alebo spali...kľudne sme dávali 30km trasy a ani nemrkli 🙂

pribinak
14. aug 2016

Mali sme ten "príves" za bicykel, bolo to super, sli sme ked mal krpec spat, poslal aj 2,5 hodky
My sme zatial slapali, potom dlha pauza, aby sa vybehal
Bolo to super, nafúkalo mu do tvare, neprežilo na neho slnko ani nepršalo, malo to nákladný priestor, kde sa dalo zbaliť milión veci

Mne to pride velmi bezpečne, niekedy sa čudujem rodičom, ze daju dieta do prednej sedačky (nemame cyklotrasy ako napr v Rakúsku ci Holandsku) nechcem si ani predstavit, ze niekto do teba narazí

norulakp
14. aug 2016

@angvis pre 1.5 rocne dieta nie su vobec vhodne dlhe cyklovylety. V sedacke vobec nie, kedze tam trpi krcna chrbtica tak maleho dietatka. Mozno este ten spominany vozik, ale na to nie su velmi usposobene slovenske chodniky, cesty a prechody uz vobec nie. Odporucam vydrzat do jari a potom ho vytiahnut na bicykel.

pribinak
14. aug 2016

My sme par rokov dozadu požičiavali cyklovozik za nejakych 20e na vikend v Kaktuse

angvis
autor
14. aug 2016

Dakujem za odpovede, mam v plane autom do rakuska, z bratislavy, tam sa "vylodit" a dalej bicykel, tam su cesty krasa, plus krasne kupalisko...
A kedy ste zacali? Je to nevhodne pre tak male dieta ako pise norulak?

angvis
autor
14. aug 2016

@tyelde a ak stare boli? dakujem za odpoved, prip. aka znacka je naj...alebo aky ste pouzivali vy?

tyelde
14. aug 2016

@angvis fu...nie som si istá, boli to synovci, ale chodili sme so starším od cca pol roka (keď sa vedel posadiť) do 2 rokov, potom sa im narodil ešte jeden, tak tiež zhruba tak, s tým, že potom už vzadu sedeli dvaja tak to už ozaj nebol problém...ale značku ti ozaj neviem povedať, my tie veci riešime skôr tak "náhodne" ako sa spoliehať na nejaké značky 🙂

norulakp
14. aug 2016

nas maly sa zacal vozit v zadnej sedacke od 18 mesiacov. To je min. vek, od ktoreho sa odporuca sedacka. Boli to kratke trasy po hladkom povrchu aby mu netrpela krcna chrbtica otrasmi. Predny kosik, debnicku vobec neodporucam. Sice som to nevidel osobne, ale nejako bezpecne mi to neznie. Ten vozik je super na cyklochodniku to musi byt pre dieta super. ALe na Slovenske pomery podla mna ziadna vyhra. Ja si osobne pochvalujem zadnu sedacku, ktora ma robustnu plastovu konstrukciu. Uz som s nim raz aj spadol a nic sa mu nestalo. Ta sedacka posobi ako skrupinka, ktora ho ochrani pri mensom pade. Je pripevnena na dvoch tyciach, takze aj prijemne pruzi. Velmi rad sa na nej vozi. A nezabera priestor za bicyklom. Ked idem po prechode pre chodcov, tak si viem odhadnut, kolko priestoru potrebujem a viem, ci sa vojdem. Kdezto pri voziku treba pocitat s dostatocnou rezervou.

angvis
autor
15. aug 2016

@norulakp zadnu sedacku urcite, ale asi po meste, nie?... myslela som skor ist niekde na vylet do rakuska, tam to je vzdy aj na tri hodinky, okupat sa a naspat... priznam sa ze cajglovat po meste nemam odvahu, tu v Bratislave je to adrenalinovy sport... tak vyskusam asi ten vozik a uvidime, ako sa malej bude pozdavat...

stastnablcha
15. aug 2016

ahoj.. neboj sa, ak si dieta zvykne na to ze sedi tak vydrzi. ja som chodila so zadnou sedackou, ale to len tak na 2 - 3 hodky, ale bracho mal vozik za bicykel a pobehali vsetko.. vozik je skvely, lebo v zime das lyze a ides na bezky..
ale mne maly vydrzal aj tie 3 hodky.. isli sme ked mal spinkat a v pohode. akurat vybrat fakt kvalitnu sedacku

norulakp
15. aug 2016

@angvis ano, ak su kvalitne cyklochodniky, co verim, ze v Rakusku su, tak urcite ten vozik. Je pohodlny, bezpecny a vhodny na dlhsie vylety. Tam nie je nad cim uvazovat. Do mesta je zase naopak podla mna praktickejsia sedacka.