Bicykel v chladnom počasí

20. okt 2022

Deti sa stále chcú chodiť kolobežkovať, či bicyklovať. Ja si myslím, že už je na to dosť chladno. Samozrejme aj babky sa už minule ozvali - teraz na kolobežke?
Tak sa chcem opýtať, kedy je podľa vás už naozaj zima na bicykle a pod. športy?
A prečo vlastne?
Veď deti behajú aj po snehu, sánkuju sa,...
Logicky, nie je to to isté?
Prečo sa na zimu odkladajú bicykle, odrážadla...?
Kedy je to podľa vás ešte v poriadku?
Prečo je to tak zaužívané, že keď príde jeseň, tak už len prechádzky?
Dnes bolo 9st.

klarissa25
20. okt 2022

Nás chodi na bicykel aj v zime keď nie je sneh a príliš chladno...a s takým názorom ako píšeš ty som sa veru ešte nestretla, že bicykle odrazadla odkladať ma zimu

andrea_82
20. okt 2022

určite ešte nie je zima. Kým je sucho a nie je sneh, môžu sa kľudne voziť, je to pre nich len pozitívum.

prasiatko30
20. okt 2022

raz som videla jednu reportaz o tom ako chodia ludia do roboty a do skoly vo Fínsku - sneh po kolená a deti aj dospelí na biku, samozrejme chodniky boli odhrnuté. takisto aj v Holandsku - tam su niektorí co chodia aj ked krúpy padajú dobreze nie. vsak lepsie oblecies a idu sa bikovat.

bessie12
20. okt 2022

zijem v NL a tu za kazdeho pocasia pouzivaju bicykel

fednaja
20. okt 2022

Podľa mňa neexistuje zlé počasie. Len zle oblečené dieťa :D Som toho názoru, že treba chodiť von za každého počasia. Keď je to už extrém, že je sychravo a prší, nepoviem, to samozrejme zostávame doma všetci. Čo sa bicykla týka, tak takisto. Hocikedy, základ je sa teplo obliecť. Také termo je super vecička.

autor
20. okt 2022

Ďakujem vám v mene mojich detí 😆
To bude radosť, že mama zmenila názor 😄
Ok. Idem objednať termo oblečenie 👌

@fednaja samozrejme, že chodíme von za každého počasia. Pýtala som sa na dopravné prostriedky. Ale termo je dobrý nápad. Už skôr som nad tým rozmýšľala, len mi to prišlo zbytočne. Máš nejakú overenú stránku značku?
Vďaka

nikpa
20. okt 2022

My chodíme na bajku zatiaľ každý deň, teda keď neprší. Určite ešte nie je zima, veď cez deň je na slnku okolo 18 stupňov. Pokiaľ nefuka studený vietor tak budeme chodit bicyklovat kľudne ešte aj mesiac. A odrážadlo, či kolobežku neodkladame nikdy 🤷 to je u nás celoročne 😄

simkids
20. okt 2022

no napr ja nerada chodim, lebo mi je zima na ruky a aj dietatu moze byt, ale to vies poriesit rukavicami, nie je to take pohodlne ako v lete, ked mas len jednu vrstvu oblecenia na sebe, ako ked si naobliekana, ale iny dovod fakt nevidim, je to len skor o pohodlnosti 🙂 Ja by som bola nadsena kebyze moje deti chcu bikovat cely rok 🙂

maris5
20. okt 2022

Pod prilbu davame kuklu. Tensiu alebo hrubsiu podla teploty a primarene obliect.

autor
20. okt 2022

@nikpa no práveže tu už fúkal dosť chladný vzduch. Pred večerom ešte bolo 19st na slnku, ale včera 11 a dnes 9 a dosť fúka.

autor
20. okt 2022

@simkids asi máš pravdu. Je to zrejme naozaj z praktických dôvodov.

ichbinich
20. okt 2022

Ja chodim do roboty na bicykli denne 5km tam a 5km spiatky.
Do nula stupnov je to OK, ak je iba rano okolo minus 5, tak idem. Ked je menej, uz mi to je neprijemne, zle sa mi dycha 😀
Inak som zmrzlina, takze uz teraz (tu je rano tak 10-15°C, mam aj softshellku aj rukavice a tenku ciapku pod prilbou. Po ceste domov je tu prave teplo, bundu aj ciapku a rukavice veziem domov v ruksaku 😀
Objednala som si taku termosuknu, lebo ked bude p od 10 sutpnov, uz mi vybva zima na stehna.
Moj najvacsi problem su prsty na rukach, mam ich frut ladove, aj napriek speci coolgood rukaviciam od Heat Company (aj ked mam "iba" tie widnproof liner) 🙄

Deti chodia tiez, zvlast syn (bude mat 13 rokov), ide radsej na bicykli do skoly (tiez okolo 4km), ako elektrickou. Dcera zvycajne frfe, ale tiez ma vhodne oblecenie.

Kolobezka tiez v pohode, akurat, ked je vsade nasypany tne zimny posyp (ktory u nas treba asi 3 dni v roku), tak sa neda poriadne ist. Ale na bicykli v pohode.

Nejdem, ked vyslovene prsi a samozrejme, ked je snah alebo lad. Ak je rano sucho a mozno prsi poobede, tak idem aj ak, dam si bundu do dazda a idem. Lebo doma sa mozem prezliect do sucheho. Ale rano v dazdi do roboty nejdem.

autor
20. okt 2022

Ešte sa opýtam ako úplný lajk...
Ako obliekate deti do termo? Termo tielko, termo natelnik, na to mikinu? Alebo ten termo natelnik sluzi ako tielko?
Termo tielko - obyčajne tričko q mikina na to?
Alebo len termo natelnik a na to tričko a mikina?
Ci termo natelnik a na to mikina?
Fakt neviem....
Asi by som dala termo tielko, termo natelnik a na to mikinu?

autor
20. okt 2022

@ichbinich wau, to mate super. Predpokladám, žijete v nemecku? Tam mate skvelé cyklochodniky. Naozaj je to úžasné, že celá rodina takto cestujete.

minenkas
20. okt 2022

Zima si myslím je ,až keď je nejakých minus dvadsať a na šport až tak mínus pätnásť,takze ak sa chcú deti bajkovať ,kukla, rukavice a veselo do toho

ichbinich
20. okt 2022

Sme v Rakúsku a áno, mame šťastie, že v našom meste je veľa cyklochodnikov.
Termo prádlo používajú deti na lyžovanie - Termo tričko s dlhým rukávom a dlhé gate5. Na to si dajú podľa teploty ešte sveter a potom už bundu a gate na lyžovanie.
Ja Termo prádlo tiež mam, treba mi ho raz za rok a ja som zmrzlina, takže si sám aj tričko, aj sveter, aj bundu 😂

miminka91
20. okt 2022

To je ako s chodenim na prechadzky podla mna. Ked sa vhodne oblecies, tak mozes hocico si myslim 🙂

sense
20. okt 2022

Nie je zle počasie, len zle oblečení ľudia.
Ú nás z hľadiska bezpečnosti nekolobezkuje a nebicykluje ak je lejak alebo poľadovica. Ak je 0 stupňov a sucho nie je dôvod odložiť kolobežka alebo bicykel. Da si Termo, miesto čiapky kuklu aby mohla mať prilbu, nakrcnik, rukavice a ide sa

tosomja
20. okt 2022

Nepočula som o Tom, že by bolo divné ísť v jeseni na bicykli. Kým nie je sneh, klzko, tak sme behali normálne. Syn 2,5r aj dnes bol na odrážadle.

zmrzlinka2021
20. okt 2022

Treba babky a tetky poslat do Belgicka, Holandska, Britanie,...atd.... ludia normalne ziju aj cez zimu, vsetci na bajkoch...

Kym nie je zladovatelna plocha, nie je coho sa bat

avanka
20. okt 2022

Za každého počasia chodím na bicykli do práce 12 km. okrem lejaku samozrejme.
ide o to, dobre deti obliecť, tenšie termo veci, radšej viac vrstiev, rukavice, čelenka

nikpa
20. okt 2022

Keď je chladný vietor tak by som ani ja neisla. Nahltate sa studeného vzduchu a vitaj kašeľ 🙁

avicii18
20. okt 2022

Myslím, že deti sa dokážu rýchlo zohriať, takže bicykel, odrážadlo či klasická kolobežka úplne v poho. Na elektrickú je už asi kemra, keďže sa tam človek nehýbe. Ale s ťapkou borovičky a novinami pod mikinou by som zvládol aj na tej.

nwnw
20. okt 2022

Byvame na zapade. Odrazadla a bicykle cely rok (ved sneh je iba par dni) a top zabava je jazdit cez mláky v decembri. Este ze vyrabaju tie veci do dazda 😂

marca12
20. okt 2022

Ked sa dobre oblecie,ma ciapku,sal,rukavice,tak kludne aj v zime na kolobezke,bicykli. A tetky nech cumia aspon budu mat o com klebetit ako ta Mara blazniva vyhnala deti na kolobezky v takej zime 🤣

annalena
20. okt 2022

najstarsia dcera chodi kazdy den do skoly aj zo skoly , co je cca 10 km denne , na bicykli ;) ma normalne oblecenie, akurat teda rano, ked je chladno plus rukavice, sal a na hlavu pod helmu celenku (tu na zimu vymeni za lyziarsku kuklu). Pokial nieje sneh a poladovica, jazdime na bicykli vsetci ;)