Ahojte chcem počuť (čítať) váš názor. Zvažujeme, že budúci rok začneme prerábať záhradu, bývame v generačnom dome spolu so sestrou, ktorá má už trošku väčšie deti a tak padla myšlienka bazénu, ale takého pevného v zemi. Naše dietky sú ale celkom malé a tak sa celkom bojím, ak budeme mať ten bazén. Čo si myslíte je to dobrý nápad?
ked bude riadne zabezpeceny a deti primerane veku poucene, tak je to super vec
@kikurka Da sa urobit aj uzamykatelne oplotenie bazenu, pripadne kryt. Je vsak pravda, ze deti by som na zahrade s bazenom aj tak nenechala bez dozoru a to ani velke deti. Ale je to super vec na leto, netreba sa nikam trepat na kupalisko. Ono sa zas netreba nejako prehnane bat, stat sa moze cokolvek kedykolvek, neda sa uchranit pred vsetkymi nastrahami zivota 🙂
@kikurka, toto som myslela http://www.balarepo.sk/-zastresenie firmu som vybrala nahodne. Bez toho by som bazen ani nechcela. Ma to ochrannu funkciu aj pred spinou a lepsie sa zohreje voda.
spytaj sa sestry ci je ochotna investovat aj do bezpecneho prekrytia ... to je tiez riadna palka.
podobny problem riesime s manzelom, on chce bazen ja nie... ja by som este niekolko rokov nemohla s kludnym svedomim nechat deti same na zahrade ☹
@kikurka aj my byvame v generacnom dome so sestrou,aj ona ma vacsie deti nez je ten moj.ked bol moj maly 2-3 rocny a boli sme na dvore VZDY som mu ola za ritou.tolko som sa nachodila ze az.nemame okolo bazena ziadny plot ani prekrytie a este k tomu je vpusteny do zeme takze som sa bala ze spadne aj do nenapusteneho bazena nieto do napusteneho.-hlbka 1,5m.Teraz ked je uz vacsi 5r tak za nim nechodim,ale NIKDYho nenechavam sameho na dvore a vie,ze nesmie behat okolo bazena...to som mu tlkla do hlavy od malicka.tak zatial to akceptuje a nechodi blizko.ja ti viem len poradit z mojho hladiska ze bazen je velmi dobry v lete v nom moj bol cele dni takze v pohode.ale prekrytie je urcite velmi dobra vec popripade plotik...
@kikurka Viem o jednom pripade, kde patrocny chlapcek otvoril svojej dvojrocnej sestre branku k bazenu. Bohuzial do neho spadla. Viem ze bola velmi dlho v kome, neviem ako to nakoniec dopadlo. Velmi smutny pribeh. Takze ak bazen, velmi dobre zabezpecit!
bazen neni zly napad ale urcite dobre zabezpecit
Toto by ste hlavne mali rozobrať doma, skúste možno dať nejakú bránu, oplotenie pred bazén ;) A hlavne vždy keď sa deti budú kúpať musí tam byť dospelý!
Ja by som bazen umiestnila do casti zahrady, ktora sa da oplotit, nejakym ozdobnym ale bezpecnym plotom..
Bazen a deti, to je nieco co mi naozaj nahana strach.. Na zahrade predsa len ma clovek tendenciu nechat detom volnejsi vybeh, odbehnut na wc ci do kuchyne ked su deti na zahrade je u nas normalne.. Keby sme mali ale neoploteny bazen, tak by som mala stale oci na stopkach.. A potom by uz caro zahrady zmizlo..
@kikurka ak mate male deti tak urcite urobit oplotenie okolo bazena. ale mozete to nechat aj potom, pretoze mozete mat navstevy a tie mozu mat male deti a urcite by si ty ako matka dietata nebola nadsena na navsteve behat len za svojim dietatom lebo pozyvajuci maju nechraneny bazen.
tuna je zo zakona prikazane mat oplotenie okolo bazena. takze nikto sa nepyta ako stare mas deti, ale ako je bazen zabezpeceny pre male deti ak by nahodou prisli k vam na dvor. pretoze tuna nie su zvycajne ploty okolo domov a tym padom aj bazen je volne pristupny "vsetkym". ale i ked by dom mal plotenie okolo, i tak musi byt extra plot okolo bazena. nemusi ist len o dieta, starsia osoba alebo zvierata tam mozu tiez spadnut.
je to hlavne stres, aj moj manžel chcel bazen, malý mal vtedy 2 roky ..boli to nervy,potom sa nám narodil mladší..som šťastná že su už väčší, 9 a 6..ale aj tak stále som pri nich v lete a bez dozoru sa ich bojím púšťat na záhradu..chvílka nepozornosti, napr. telefonát , hádka s manželom alebo vyberáte horúci pekáč z trúby a dieťa sa nepozorovane vytratí ..zrazu zistíte že nie je pri vás, bežíte a máte hororové predstavy..u nás bol problém hlavne aj to že máme 2 vchody, prvý zpredu a druhý zo zadu cez zimnú záhradu a cca 6 m odtial máme bazen..manželovi som 100 krát vravela nech do garáže nechodí cez zadný vchod, ale vždy vždy sa vyskytla situácia že dvere k bazenu boli otvorené, je to o velkej zodpovednosti a kontrole..ja mám stále vnútorný nepokoj..ale možno je to naozaj tým že máme 2 vchody, neviem..bazén máme v zemi
oplotenie si neviem velmi predstaviť, možno predeliť záhradu a bazén dať do oplotenej zadnej časti..
@kikurka nikdy..my mame doma jazero dlhé 13 metrov hĺbka od 120 cm,dá sa v ňom aj kúpať ale prvé čo bolo sme ho oplotili takým pletivovym drôtom pretože to jednoducho neustriehnes..jedine ze ich nikdy nestratis z dohľadu,prípadne je to prekryté,akési ti ma byt spoločné s inými nikdy nevieš či to niekto nezabudne zavrieť..stačí zlomok sekundy,tiež máme dve malé detičky,a i keď máme plotik,striehnem..proste bojim sa odísť na WC,či zamiešať polievku,lebo zrovna vtedy tam môžu prejsť.
Pouvažuj nad niečím takýmto albixon.sk/zastresenie/. Väčšie deti si to len tak sami neotvoria, nebudete musieť riešiť fólie na bazéne a dokonca môžete využívať bazén dlhšie 🙂)) My máme od nich také nižšie ale majú rôzne veľkosti a typy, tkže môžeš vyberať
@andrea_269 To je výborný nápad, my sme skôr zvažovali nejaké tie fólie čo sa tak naťahujú, ale veľmi sme sa za tým ešte neobzerali... Ale toto je naozaj dobrý nápad a máte pravdu kočky že to budeme musieť buď nejak oplotiť alebo také krytie alebo niečo také, pretože inak by som si asi vytrhala vlasy a zošedivela z toho lebo by som bola vkuse vystresovana že sa niečo stane
my mame prekrytie odtialto a taketo, paradna vec, vonku moze prsat, fucat, my sa kupeme, v pohode pod tym osusime, chalani skacu, parada...
@kikurka, v pohode, ale zabezpecte bazen, aby sa tam dieta nedostalo bez dozoru. Su take laminatove striesky, kt. prekryju cely bazen, zatvorit dat tam zamok a ked budu deti pod dohladom otvorit. Ked je to zakryte, deti sa nemaju ako dostat do vody.