Ahojte maminky čo ste chodili alebo chodíte s babatkami na babyplavanie. Mám 9 mesačnú slečnu a zvazujeme 2krat do týždňa plávanie. Viete mi prosím napísať pre a proti čo ste si všimli ? Ďakujem krásne
V zimnych mesiacoch je ten sok dnu-von po plavani dost velky, moze ochoriet. Plus to babusenie, prezliekanie, dieta unavene, ty mokra a musis si vlasy tiez vysusit a dietatko ti nema muz ako postrazit, lebo tam si s nim len ty... teraz v lete minusy nevidim... my sme zacinali v zime a bolo to narocne pre mna viac ako pre dieta samozrejme...ale vodu milovali, mlada sa tam dokonca prvy krat naucila samostatne pretacat. U nas ale startuju od 4 a nie 9 mesiacov...
@anjelicek26 Hm, práveže cez zimu je to take posilňovanie imunity že dovi dopo. Deti po plávaní idu do saunicky, tak sa pekne prehreju, takze sú úplne suche a žiadne ochorenie nehrozí
Ty ako mama tam tiež vyschnes, ak máš dlhé vlasy, tak das čiapku na hlavu, matky sa inak neokrádali, takze ani nemajú mokré vlasy.
Dieťa bolo so mnou nirmalne tam kde sme sa mamky prezliekajú, alebo mi ho stratila iná maminka
ahoj ja som zacala baby plavanie od 3 mesiacoch,moj sa narodil v juni a v septembri sme zacinali a skoncili asi v 6 rokoch ,my sme presli vsetky kurzy raz tyzdenne od 4 rokov plaval samostatatne bez pomock
Nevýhody? Vôbec žiadne. Deti sa neboja vody. Podporis motoriku, hrubú aj jemnu. Deti sa pekne socializujú, sú smelšie, ….
@pribinak ja len pisem, ako som to vnimala ja, saunu tam nemali. A posilovat imunitu ja ti neviem ked vonku mrzne a vyjdes s 37 stupnoveho bazena a do 15 minut musis byt vonku, lebo dalsi kurz... drobcom sa to pacilo, o to nic.
@anjelicek26 moj sa chodil z tepleho bazena valat do snehu,a sup do vody ,ani raz neochorel,vtedy ani sople nemal,sama sa cudujem pri jeho stravovanin jednotvarnom
@anjelicek26 na tomto vo popisuješ je postavená cela škandinávska imunita
Najskôr sa uvaria v Saune a potom rovno do snehu
za mna nie, chodila som s dcerkou zakaždym mi po plavani ochorela, nevidim v tom zmysel ist s babatkom plavat, kludne mu mozes napustiti doma vanu a hrat sa tam. Ine je pokial budes chodit pravidelne od utleho veku kamoskine decka sa naucili plavat velmi skoro a stale chodia. POkial to hladas ako zabavku su aj ine formy napriklad rozne babyfit cvicenia 🙂
@katinka71
@pribinak tak my mame neskandinavsku imunitu, 5 rokov bez choroby (co i len sopla), antibiotika 3 deti 1x v zivote (aj to po porode, infekcia), stvrte dieta antibiotika este ani nemalo a to ma o par dni 15... takze tak no...tam bude viac faktorov... aj ked saunu teda mame doma a su tam kazdy den po kupani, to je fakt 😅
@anjelicek26 moj uz aj koronu prekonal,my sme to doniesli z roboty a nakazaliaj jeho,on to mal bez jedineho priznaku a zachranka bola pocas karanteny kazde 2 dni,lebo prave on mal z nas najhorsie vysledky niekolko nasobne hodnoty ,vraj s takymi hodnotami su uz na umelom dychanina intenzivke jemu nebolo nic,on mal tolko energie na rozdavanie
@katinka71 ale tak to je u deti bezne, ze maju omnoho vyssie hodnoty a aj tak to rychlo porazia. Ten virus nema u nich v plucach moznosti prieniku. Takze vyslovene ho porazaju v hrdle ako ine neskodne virusy.. u nas dospelych ide hlbsie a obmedzi dychanie az na kriticku hodnotu okyslicenia krvi. My sme coronu nemali, nastastie, syn bol sice v priamom kontakte, ale nedostal to.
@anjelicek26 tak to ste mali drsné..my sme tiež museli vypadnúť z bazéna rýchlo kvôli ďalšiemu kurzu ale v šatni sme sa mohli obliekať a sušiť koľko sme chceli..
ale k teme nas plava momentalne s vodnymi zachranarmi ,robi trening zo zacinajucimi detmi plavcami ,podporuje icjh pri plavani ,je im nablizku a poskytne im podporu,je taky clen timu .oni si takto vychovavaju svojich nastupcov
My sme skusili 2x. Nepacilo sa. Nesli sme viac. :D
Ja som určite za, pokiaľ sa dieťatku páči vo vaničke pri kúpaní a má rado vodu. Určite odporúčam. Chodili sme si synom mal 5 mesiacov keď sme začali. Nejde tam ani o doslovne plávanie ale ty s tým dieťaťom vo vode cvičíš a jemu sa spevňuje telíčko. Čiže super. Ďalšie plus je väčšia chuť do jedla, lepší spánok a určite bude otužilejšie a imunnejsie. Nevýhoda je jedine že je to také naamahajuce (obliecť,vyzliecť , prísť, usušiť atď ) ale ked si nejdete systém je to brnkacka
@anjelicek26 nikdy nevychadzas s malym dietatom von z miestnosti, kde je 37 stupnov von, mas dostatok casu na to, aby sa organizmus dietata prisposobil, je tam miestnost, kde sa deti pohraju, nakojis. Z mojich skusenosti deti, ktore chodili celorocne plavat, byvali ovela menej chore ako tie, ktore nechodili.U mna plavanie ma len pre, proti ziadne
@elizabet173 tak asi budu rozne plavarne v tomto co sa tyka vybavenia a priestorov. Imunita je zlozita tema, tolko faktorov na to vplyva, ze az. Sestra chodila tiez s malym plavat a ten je chory kazdy mesiac pomaly...
So starsim synom som chodila plavat polroka od jeho 5 mesiacov, poclapkal sa vo vode, zaspievali sme si, ale ze by mu to nieco dalo, neviem. Jedine ze vodu ma rad doteraz. Potom nastupil do jasli a bol vkuse chory. S mladsou dcerou som uz nechodila, ani na baby-cvicenia, nasli sme si ine spolocne zabavky vonku v prirode a ona skoro vobec nebyva chora. Na tvojom mieste by som sla vyskusat par krat a uvidite ako sa bude pacit.
@anjelicek26 treba asi popozerať viacero zariadení. Čo sa týka tej imunity, samozrejme, že na to vplýva viacero faktorov, čo poznám učiteľky z jednej materskej školy, chodia plávať s deťmi od dvoch rokov pravidelne a môžu porovnať, že odkedy chodia plávať, chorobnosť u detí klesla. Na vzorke detí z troch tried to už ide porovnať. A ešte okrem toho, že by ma zaujímal typ zariadenia a ako to u nich chodí, tak určite aj to, kto kurzy vedie. Lebo aby sa detičky išli do vody len vyčľapkať, v tom veľký zmysel nevidím. Pármesačné samozrejme áno, ale potom už to chce kvalifikovaného človeka.
chodila som s obidvimi. Prvy si to velmi uzival - ako ryba vo vode. Druhemu bola zima, tak sa len drglil - doteraz nema rad studenu vodu-bazeny a pod, iba vanu. A to je "vodne znamenie" 🙂
Takze za mna, ak sa dietatku paci, tak je to super, ak ma trpiet, tak zbytocne. Podla mna ide skor o mamu ako o dieta (akoze vypadnut z domu a robit aj nieco ine)
Každej mamičke a aj dieťaťu vyhovuje niečo iné. Pre niektoré mamičky je to veľmi vyčerpávajúce, doprava tam a späť, obliekanie, vyzliekanie atď. Niektoré detičky sú v bazéne nespokojné. Ja mám skúsenosť aj aj, chodíme plávať od 7 mesiacov a boli aj ťažké týždne, kedy bol malý uplakaný v bazéne, ale zase sa pred a po plávaní pohral s deťmi. Teraz v 2 rokoch sa už do vody teší, ale máme stále dni, kedy mu niečo sadne na nos a je nespokojný,či už na cvičení alebo plávaní alebo doma. Beriem to ako taký náš program, nie oddych, kde sa malý viac uťukal, nebojí sa detí, hluku, vieme sa prispôsobiť rôznym situáciam a nemáme problém fungovať hocijako mimo domu.
ja som veľmi chcela ísť ale zarazila ma skúsenosť jednej mamy, že dcérka tam dostala mykózu, no ďakujem krásne 😀 viem, že voda je 100% ale idú do nej aj maminy takže... neviem, tiež premýšľam
@zuzanka.zuzu presne pre toto som sa pýtala lebo sa bojím aby nemala dáke ženské problémy keď je ešte taká malička
Zatiaľ chodím druhý kurz, malá má 4,5 mesiaca a negatíva nevidím. Malá je vo vode spokojná, už po plávaní chodíme na pár minút do sauny, tam pekne uschne, maminy tam často aj koja. Nie je to reálne plavanie, rôzne ich namáčame, chodíme s nimi v bazéne, spievame pri tom, sú aj na doske na brušku. V stredisku kam chodíme, je vždy na recepcii človek, ktorý napr postráži bábo, kým ide mamina na wc a tak… Pre mňa veľké plus je, že inštruktori majú kurz manipulácie s bábätkami a už mi ako prvomame dali pár dobrých tipov, ako malú správne držať 🙂
ja som absolutne za... chodila som s dcerou od 5 mesiacov do roka, zial z casovych dovodov a mojej prace som sa do toho uz vratit nevedela. Bolo to skvele na imunitu, plus sa tym stretavala s malymi detickami, a po plavani sme boli vzdy trochu v saune... Ako netvrdim ze vdaka tomu vie momentalne plavat (teraz ma 8 rokov) ale bolo to super ze sa nebala, skusala nove veci.