Ahojte, ako sa syn narodil, hneď som sa tešila, že keď príde jar, lepšie počasie, pôjdeme na baby plávanie. Už má 9 mesiacov, kúpanie vo vaničke miluje od prvého dňa. No teraz tak dosť váham, či sa prihlásiť, či nie. Ci sa to oplatí za tie peniaze, čo môžem očakávať od kurzu. Naučí sa plávať, alebo bude to len také príjemné čvachtanie vo vode za drahé peniaze?
Tak som zvedavá na vaše skúsenosti, ďakujem.
📌
@bolarazjedna ahoj, plávať sa ti nenaučí. Je to skôr to cvachtanie za drahé peniaze 😅 ale moja to milovala, veľmi sa tam vždy tešila, po kúpaní sme išli do sauny (teplota prispôsobená deťom), tak sme ich masirovali, trénerka ukázala ako. Je to už dávnejšie co sme chodili. Ale neľutujem. Mala odtiaľ kopu kamosov, my ženy sme potom ešte išli na kávu (bol to 1komplex aj tie sauny, bazén a aj kavej). Decka už boli odpadnuté pri nás. Úplne ich zmohlo to 🏊♀️ Ale boli aj deti, kt. sa to až tak nepáčilo. Plakali tam, tak tie skončili. Treba skusit.
ja som so synom nechodila, ale moja neter teraz chodí so synčekom a veľmi ho to baví, záleží na dieťati, plávať sa nenaučil, ale nebojí sa vody, aj si vie ponoriť hlavičku - podľa mňa fajn základ do budúcna
Union prispieva 30 eur. Pre info. Ja to mám s deťmi rada.
Moja sa mala na konci kurzu naucit ponarat pod vodou. Rozumej, ponorit dieta komplet pod vodu na par sekund, naucila by sa zadrzat dych na ten cas. Po niekolkych lekciach a rokoch by sa clovek dopracoval asi aj k plavaniu, ale za mna to bola taka aktivita aby bolo a jej sa vo vode pacilo, tak preco nie. Nakoniec sme kurz neskoncili, lebo mala problem s okom. Ale chystam sa tento rok znova, ale len pre srandu, realne neocakavam niv.
@bolarazjedna
Ahoj aj ja som sa velmi tesila ked sa nam konecne po prestahovani naskytla moznost plavania. Bolo to celkom fajn az 2x. Bolo to od septembra a sme boli 3 mesiace chori striedavo. Potom som otehotnela a dostala zakaz chodit do bazenov.
Ale dve kamaratky s malymi boli velmi spokojne. Kazda z nas na uplne inom mieste. Deti nemaju strach z vody, vedia ako sa v nej pohybovat. Kraula ci prsia sa ti tam nenauci ale to nie je ani cielom.
Ja to lutujem, ze nam to nevyslo. Vyskusaj a uvidis 🙂
@bolarazjedna za mňa super. Moje deti som vozila od 4apol mesiaca na plávanie. Naučili sa postupne spoznávať vodu, hrali sa tam, postupne ponarat a okolo 2,5roku plavat sami (samozrejme pri neustalej kontrole instruktorky) podla mna dobre investovane peniaze. dcére plávanie zostalo doteraz a to ma 11rokov, je to skvelý šport,ak to deťom vydrzi💪
chodime uz 11kurz (1kurz 8lekcii) mala ma 2,5 roka, dobru imunitu, neboji sa vody a zacina plavat sama
@bolarazjedna plavat sa nenauci tak rychlo. Tie sikovnejsie to zvladnu do 3r myslim neutopit sa. Ocakavat mozes precvicenie svalstva, socializaciu a mozno budovanie imunity.
Ďakujem vám baby ☺️
dcera sa narodila v maji a od decembra chodime 1x tyzdenne. Hodina je vedena trenerkou, potom sa ideme vyhriat na chvilku do sauny. Dcera je predcasne narodena, poradila mi to koncom novembra neurologicka, aby sa vo vode viac rozbybala. Vo feb nas pochvalila, ze urobila velky pokrok. najskor som planovala zacat s plavanim az na jar, ale teda nelutujem. imunitu ma zatial dobru, vodu ma velmi rada a uziva si to tam. momentalne sa uz ponaram aj ja s nou a je to pre mna super aktivita, ked sa vidime pod vodou. tesim sa na to cely tyzden 🙂 nelutujem ani euro, mne to stoji za to. myslim, ze plavat sa tam casom nauci
@bolarazjedna má to význam skôr zo zdravotného hľadiska ak má dieťa pohybové problémy alebo na spevnenie svalstva či na imunitu....dieťa sa naučí byť chvíľu pod vodou so zadržaným dychom, ale nejaké aktívne plávanie nečakaj, teda určite nie po 1 kurze....ale ako písali baby, dieťa sa ti nebude báť vody a má dobrý základ naučiť sa plávať , samozrejme nie po pár hodinách v bazéne.....
Za mna to ma vyznam...dieťa sa nauci spravat vo vode, ponarat...naucia sa co robit..ak sa dostanu pod vodu...niektore deti sa vedia uz v dvoch rokoch pod vodou dostat k okraju bazena a chytil sa ho (ak by nedajboze spadli)...tzv. samozachrana...plus zapajuju svaly a cvicia, hlavne hlboke kostrove svalstvo...
📌