Aktivity s 3-ročnou dcérkou

niky_55
11. sep 2024

Ahojte , tie čo máte 3r detičky doma , ako sa zvyknete zahrať s nimi ? Žiaľ tá naša sa sama nevie zahrať max 5 min. Takže ak niečo robím , upratujem , varím to nechce somnou robiť takže vtedy sa buď zahrá s mladším bratom na chvíľu spolu vyvádzajú alebo kuká rozpravky. Zvykneme sa puzzle hrať, kresliť , s loptou kopať alebo čítame knižku, učíme sa počítať atd ale nevydrží to dlho a už chce zas telku :D ja už neviem no… teraz je momentálne chorá takže telka ide nonstop max knižky. Lubi veľmi aj gorálky alebo maľovať s vodovými farbami ale pri menšom synovi 1r sa toto snou fakt nedá .. lebo stále chce byt aj on pritom a potom je všade voda a bordel .. rozmýšľam že jej kúpiť aj plastelinu lebo tú už nemá ale neviem čo také, s bábikami nechce má aj kočík ale nehrá sa , tak isto aj kuchynku ma ale baví ju to max 10min denne, do škôlky už chodí čiže to je veľké plus tam sa im povenujú lepšie.

piece
11. sep 2024

No ono tú telku treba obmedziť, lebo to je najväčším lákadlom pre deti 🙂 Možno je skôr na pohybovejšie veci čiže by som rozmýšľala tým smerom, možon pustiť rádio a tancovať alebo teda ísť na ihrisko 🙂

elzena2
11. sep 2024

"Knizky" Kuzelne citanie

elzena2
11. sep 2024

Ak je zvyknuta na kolektiv,tak sa bude doma nudit, uz nie je zvyknuta sa hrať sama. Ak je to len obdobie,že je chora a nemozete ist von za inymi detmi na ihrisko, tak by som to nejako nesilila a aj tu tv dovolila, obzvlast, ak máš ešte mladsieho na starosti.

nikushka8
11. sep 2024

My v zlom pocasi a v zime zvykneme piect, naj su susienky, tie si vykrajuju ako z plastelíny. Frci to u nas odkedy boli male. Super su aj nalepky, nalepovacie zosity, knizky kde sa otlacaju prsteky s peciatkovou farbou, lego. Vyfarbujeme spolu, ja jednu stranu a dcera (mladsia ma 4r) zaroven druhu. To ju vzdy dlho bavilo. Telku zakazanu nemali, cize ju nepytali,lebo im neprisla vzacna. A zapajam ich do beznych cinnosti.

elzena2
11. sep 2024

@niky_55 moje keď mali 3 a 1,tak sme im robili take preliezkove drahy v chodbe, každý to preliezal,podliezal v ramci svojich schopnosti. Velky vankúš(puff?), stolik, krabica, atd naukadat za sebou. Len zase všetko v domácnosti stálo,lebo na nich treba dávať pozor.

elzena2
11. sep 2024

Do pevne uzatvaratelneho sacku vytlacit par temperiek.

niky_55
autor
11. sep 2024

@piece no obmedzujem jej telku väčšinou keď som doma ze ja a deti ze keď doobeda chvíľku a potom až poobede alebo navečer , keď je doma muž tak je to viac no :D na ihrisko zvykneme chodiť ..

kris_tin257
11. sep 2024

Môj syn nevedel jednu vec robiť dlhšie ako 5 minút, za jednu hodinu sme boli na 3 ihriskách, všade len behom nikdy nie krokom, mal rád iné deti, tak sme ho dali od dvoch rokoch do škôlky a dobre sme urobili on tam mal prvých kamošov nové hračky nové prostredie aj sa tam skludnil aj vyhral 😊

elzena2
11. sep 2024

@niky_55 😞 muz je konecne po celom dni doma a idete/ide sam alebo on s detmi pred telku? Skoda. Môj sa tiež nevedel veľmi hrať s trojrocnym dievcatom (že s babikami a tak) a potreboval po praci vypnut,odychnut si. Ale da sa napr. tak, že si lahne na karimatku a ona mu bude akoze robit masaz alebo on jej bude dávať 50 pukaciek (sponky) na vlasy. Alebo ich tak polhodku predtym, ako muz pride, posad do vane a daj im muku a vodu, nech sa s tým gebria. Keď ich to prestane bavit, môže ich on osprchovat a ty o nich dokopy takmer hodinu nebudes vedieť. Ešte podobne a menej spiny je, ak ich posadis do velkej krabice a tu si môžu zvnutra voskovkami/prstovymi farbami pomalovat

stanzi
11. sep 2024

Prepac, ale podla mna na jej vek pozera prilis vela telky, potom jasne, ze ju klasicke hracky nebavia 🤷‍♀️ Telku obmedzit este viac, hlavne ked pride muz domov ozaj nie je dovod jej ju pustit. Z ostatnych hraciek, co tak rozne stavebnice? Napriklad magneticka? Pripadne vlacikove alebo autickove drahy…

pohodacka03
11. sep 2024

@niky_55 ja mam 3 rocneho chlapca a 4 rocnu dceru(+este rocny syncek) a miluju malovanie vodou aj vodovkami-davam na velky kuchynsky stol, aby najmensi nedociahol. Nalepky maju radi. Plastelinu miluju, urobia si kolaciky a davaju do kuchynky "upiect". Lekarksky kufrik u nas frci asi rok, stale sa s nim hraju. Albi pero s knizkami alebo maju rozne zvukove knizky so zvieratkami, autami hudobnymi nastrojmi. Pexeso. Mozno nejaka spolocenska hra s kockou, ale hodi farbu a podla farby postupuje. Vyrabeme z farebneho papiera a roliek z toaletneho zvieratka. Vyrabame smajlikov(obkreslia okruhle nieco, nalepia oci a dokrealia nos a usta). Na obchod sa teraz hrame vela.

niky_55
autor
11. sep 2024

@stanzi ja to hovorím aj mužovi že obmedziť troska viac telku keď je on doma ale nič z toho.. nedá si povedať 🙂 on je 15 hodín denne v práci krátky dlhy týždeň takže niekedy mu príde vhod jej pustiť telku kým si on oddýchne a potom ide snimi von , zahrá sa , uprace atd ale kým on oddychuje a ja nemám čas sa jej venovať tak kuká rozpravku.

niky_55
autor
11. sep 2024

@elzena2 no lebo pracuje 15 hodín denne krátky dlhy týždeň takže na druhý deň keď ma voľno tak viac oddychuje a keď sa snou nehrám ja zapne jej rozpravku na chvíľu .. hej to vyskúšam , ďakujem za nápad 🙂

vreckovka2
11. sep 2024

Ja osobne by som ponechala telku v ramci ritualov, nech vie, kedy ju pozera a kedy nie. Nebude ju pytat hocikedy. Napr. zje ranajky a 10 minut telka, pride tato z prace, 10 minut telka. S nou uz sa pojde dat dohodnut, ze ked dovaris toto, budes sa jej venovat. Nase dieta, ked uz sa fakt vyhra, tak si spievame, rozpravam mu pribehy z nasho zivota, alebo rozne take nase interne rozpravacie a spievacie hry. Ja popri tom varim. Inak mi pomaha mat oblubenu hru rano na koberci, vzdy si ju po ranajkach vezme - lego, zvieratka, lego auticka. Inak plastelina, farebna ryza, farebne cestoviny, sliz a kineticky piesok su vzdy uspech.