Aktivity s 1,5-ročným dieťaťom

18. máj 2023

Dievčatá aké aktivity robíte doma s takýmto drobcom? Ako sa spolu hráte, pripadne co zvládne take dieťa? Bavime sa o interiéri, byte, a hlavne prosím, ide o jedinacika, žiadne také ze starší súrodenci zabavia atď.. Sme sami celé dni dnuka, neviem co ďalšie vymyslieť..

85miska
18. máj 2023

Môj syn ma 1,5 roka vstávame o 6:30 pustím mu Spievankovo. Idem spraviť caj sebe kávu raňajky. Prezleciem ho prebalím ide papať. Snaží sa sám tak to trvá aj 30 minút. Potom telku vypínam berieme knihu precvicujeme slova podľa obrázkov vydrží tak 30 minút. Potom máme takú drevenú hru kde sú také stojanceky a treba sa na ne triafať rôznymi tvárami teda orecvicujeme jemnu motoriku plus ešte jedna hračka plastová farebne kolieska na seba ukladať od najväčšieho po najmenší. Zas 30 minút. Beriem ovocnú kapsicku a ideme von cca hodina. Vrátime sa domov skúšame na nocnik zas trošku knihu počítame a spravím mlieko a je 11:30 ideme si ľahnúť. Spi do 15:00 ja navarím upratam a keď vstane naje sa a už skôr to čo aj doobedu alebo mu dám papier farbičky kreslí si a veľa sa zahrá aj sám ze nemusím sedieť pri ňom. Naháňame sa po izbe, mojkame. Zas mu zapnem Spievankovo to je taký hodinový pekný film. Majú 6 časti sfilmovanych. To sedí a pozerá ani sa nepohne. Zas pôjdeme na chvíľu von my chodíme v každom počasí vonku. Aj keď prší. Samozrejme nie keď sú hromy blesky lejak príšerný. Medzi tým olovrant. Potom ma ešte autodráhu a takú knihu s nálepkami ze ma lepiť nálepky na vyznačené miesta. A už je pomaly večer takže večera, kúpanie o 19:30 ľahame o 20:00 spi.

kkovacovak
18. máj 2023

Hrá sa sama a minimálne sa zapájam. Najčastejšie sa hrá s legom, bábikou alebo niečo večne prekladá, vykladá, strká rôzne do nádob, krabíc atď. Kúpila som jej také ozdobné brmbolce a to "varí" alebo všade strká. Rada si číta knižky alebo si púšťa hracie hračky. Keď jej je dlho tak je so mnou v kuhyni a tam si tiež niečo nájde. Rada tancuje pred zrkadlom alebo skrátka len pobehuje po byte a objavuje čo by otvorila, zhodila atď. Telku jej teda rozhodne nepúšťam tak ako sa píše vyššie. Myslím že na taký dlhý čas pred telkou sú 1,5 ročne deti dosť malé. Maximálne jej pustím nejakú krátku slovenskú/českú rozprávku na 5-10 min keď naozaj súrne niečo potrebujem spraviť a ona zrovna nemá svoh deň. Takto malé deti by sa mali zabávať inak než ich posadiť pred telku aby si maminka niečo spravila. Skôr jej pustím audio rozprávku nech počúva a hrá sa pri tom.

andreatytler
19. máj 2023

Rozne senzoricke aktivity. Do vacsieho, hlbsieho podnosu daj trochu piesku a auticka a pohariky a lopatku a daj mu to na maly stolik, nech pri tom sedi alebo stoji. Tak isto vodu, alebo rozne jedle veci co sa daju presypat, ako ryza, cestoviny, krupica. Je z toho bordel ale je to pre deti vlemi prospesne. A pomahat s upratovanim, pranim, varenim. Tiez obrovsky uspech mal hupaci konik a taky nafukovaci osol na ktorom sa pohupoval do hudby.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
85miska
19. máj 2023

@kkovacovak áno aj ja som bola rázne proti televízii. no nakoľko mám 3 mesačnú dcéru okrem 1,5 ročného syna ktorý nechápe ze nemá namna skákať keď kojím tak iná možnosť nebola. Ja si zas nemyslím žeby to malo nejakú psychickú skodu. Asi tak moju keby som 12 hodín mala byt v tichosti. (Rádio nepočúvam)

zorkahorka
19. máj 2023

A preco ste cele dni dnu??? Doobeda sa s nim pohram na 15 min, potim ideme von.
V timto veku sme zacali s legom, vkladacky ho bavili, listovat v knihe

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
joybex
Odpoveď bola odstránená
Zobraz