Nemame vela penazi na zvys tak by som chcela urobit nejaky kalendar aktivit pre nase rocne dieta. Napriklad: hranie sa s plastelinou, nalepky, priradovacie puzzle (DIY), navsteva parku... Mate nejake napady, ktore by este rocne dieta zvladlo? Hlavne take tie tvorive, aby sa aj mamka realizovala. Mame moznost si pozicat aj laminovacku a viazacku.
Pre ročné dieťa je aktivita čokoľvek, čo práve robí ... Len ho nechajte pekne objavovať svet a nové veci, nepotrebujete k tomu žiadny kalendár .... 🙂
Ročné dieťa má obvykle najobľúbenejšiu aktivity objavovať úplne všetko,vo je okolo neho, preskúmať každý kút doma čo vonku, nadchne ho aj to,keď prejde okolo nákladné auto,alebo zabrese pes, nepotrebuješ nijaké zvlášť aktivíty
Premyslam, co u nas v roku islo najviac. Absolutny vrchol blaha bolo vyberanie hrncov z kuchynskej linky a zberanie paliciek na prechadzke. Ale ine nizkorozpoctove aktivity boli napr. ze som nahadzala drobne hracky do krabice od nutrilonu a mala si ich vyberala a davala nazad. Alebo mala obal od vajec, do toho dierky a zatrkavala tam slamky. Alebo som jej rurku z kuchynskej utierky prilepila o skrinku lepiacou paskou a zhora nieco do toho hadzala. Rychla vyroba, rychla likvidacia 🙂 Nech sa dari.
to môžete robiť aj bez kalendára, ale teda nášho v tom veku najviac aj tak bavilo chodiť po vonku, ale pekné aktivity majú na edupo, kde si ich viete za pár eur kúpiť ako pdf, prípadne už hotové. tiež som mu nejaké obstarala z hravo tvorivo, ale tá mamička, neviem, či ešte poskytuje tie aktivity. potom ešte prstové farby, otláčanie rúk, prstov, keď mal rok a 1/2, dostal quiet book z aliexpresu, to sa mu páčilo. ale teda najviac sa osvedčilo byť vonku, a rozprávali sme si farby áut, neskôr značky a všetko, čo videl.