Mamicky, poradte nejake hry/aktivity, co by som mohla robit s dcerou, vsetko mame doma uz obohrane. Dakujem
Chodiť von doobeda na 2hod aj poobede na 2hod. Tam ma toľko aktivít a stále ju niečo zaujme, že ani neviem, ako nám ten čas zbehne. (Pozoruje dopravu, večer oblohu- hviezdy, vrtuľníky, lampy, stretneme psíkov, bezcov...proste milión zaujímavých veci)
Dnu najčastejšie prezerame knihy (stále obmiename v knižnici, ale aj naše staré knihy sa rada pozriem viackrát), teraz ju celkom začalo baviť pexeso a puzzle.
Okrem tých bežných hraciek, ktoré už ju tiež extra nebavia, tak veeeelmi dlho sa vie zahrať:
Čistenie mandariniek, pomarančov, vajíčka na tvrdo (toľko mandariniek sme sa v živote nenajedliako teraz)
- to dokáže robiť naozaj dlho...
Hra sa v umývadle s vodou. (Prelieva, vylieva....rozlieva)
Presypuje hrášok, cícer z misticiek.
Občas jej urobím prekazkovu dráhu zo stoliciek , švihadlo,... co mi napadne
Plastové poháre z jogurtov- tie si rada vklada do seba, na seba....
Minule sa asi 20min hrala s foliou a obalovala do nej všetky ovládače v dome.
Inak vie celkom dlho vysediet pri stole a kresliť si alebo hrať sa s plastelinou.
Šatky a šály, s tými sa tiež vie dlho hrať. Aj bunker už ju celkom baví, nosí si do neho všetko čo sa zmestí.
Stačí jej dat úplne hocičo čo nie je hračka a je to brutálne zaujímavé- Šišky, gaštany, listy, strukoviny, utierky..... hocičo. Ona si uz vždy nájde zmysel hry.
Ja keď vidím, že už ide robiť nejaku ,,somarinu", tak sa snažím urobiť opatrenia, aby sa nič nestalo a nechám ju to robiť. Vtedy sa vie tak zazrat do toho, že ani nevníma okolie.
Bude mať 2r v januari
Konkrétnych aktivít je toľko....stačí pozrieť niečo na Google. Ja keď už neviem čo, otvorím si knihu ,,mama hrave 2" a tam sú celkom fajn nápady.
Skus niekedy rozstrihat obrázok a spolu ho poskladajte a zlepte.
Alebo ju len nechaj trhať papier na kúsky (halušky)
Hádzať lopticky do vedierka, kotulat si loptu, vyrobiť si spolu cestu- drahu z kociek, dupla....
Otlacat listy, pečiatky zo zemiakov, z pokrceneho alobalu...
Prstove farby, malovanky malovane vodou, nalepky, obkreslovst postavu na veľký papier, ...
@maximilie dobra je ta kniha, ci staci google, lebo som nad nou uvazovala, som zvedava, ake su tam aktivity
@maximilie Klobúk dole pred tebou 🙂 môj bude mať 2 roky koncom decembra, ale väčšina aktivít typu sadnime si spolu, poskladajme, precitajme, zlepme a pod. konci tým, že ma tam nechá samu a ide za svojimi autíčkami.Vkladacky ho bavia po prvé vyskladanie, potom ich pozbiera za hrsť a odnesie na Tatrovku alebo porozhadze okolo seba a zakryci s radosťou baaaaaaac 🤦♀️ ale aspoň začal "kresliť" 😅 no proste chlap.. Teraz ani vonku nemôžme chodiť, je chorý, tak len mini prechádzka. Ale super nápady si tu dala, inšpirujem sa 🙂
@oblecenie99 ďakujem 😀
Ja si tiež myslím, že chlapci sú úplne iní ako dievcatka.
Áno, ja si myslím, že sa oplatí. A to som dosť náročna😅
Naozaj veľa veľa všelijakých aktivit, aj takých, ktoré treba vyrobiť a aj také, kde stačí loptička.
@maximilie dakujem za typy aj odfotene strany
v tomto pocasi akurat tak v kuchyni, kupelni ci na chodbe a v lavore..a mozete sadit hrach, ci robit cesticky
(foto z netu..)