Ahojte mamicky,
prosim, poradte zaujimave a edukativne aktivity pre 12,5 mesacne dievcatko. Stvornozkujeme, splhame sa na vsetko s preferenciou do vysky, ked motivujem, aj sa pohybuje popri nabytku. Inac mam pocit, ze sa nudi a neviem ju ani nicim zaujat. Najviac sa naucime (napr dnes sme sa naucili vkladat veci do kosika, alebo poharik do poharika) na nocniku, tam sa jej dako dobre sustredi :D
Dakujem
@alenkam82 S hlasmi zvierat by som si starosti nerobila, moja má takmer 2 roky a hovorí len havo, ahoj, ne, auto .... síce bľabotá ostošesť, ale nikto jej nerozumie 😀 , ani zvuky zvierat nepoužíva ........ niektoré decká rapotajú dávno pred vekom dvoch rokov...... dokonca jedna známa má dvojičky chlapcov, jeden jej rozprával ešte pred druhým rokom a druhý začal až okolo tretieho....... a hry? naša bola a stale aj je nesústredená pri ničom nevie vydržať, presne ako hovoríš - prekladať z nádobky do nádobky nejaké vecičky, hrať sa s hrncami (variť), blázniť sa, ale nikdy sa nevedela sústrediť na knižky,.... aj kreslenie - len chvíľku a už ju to nebaví, v lete vydržala chvíľu aj na pieskovisku.......... na prvé narodeniny dostala kuchynku, tak to ju ešte celkom bavilo, hlavne to ovocie, zelenina - ale zase len nahadzať do hrnca a miešať varechou, prípadne prekladať z hrnca do hrnca.....to prekladanie ju baví dodnes 😀
V tomto veku bola u nas najvačšia zábava, ked som vložila niečo zaujímavé (čokoľvek co nie je pre deti) do krabice, zalepila som ju a urobila zopár dier na pozeranie co je dnu, aj ručička sa tam zmestila, ale " čudo " sa vybrať nedalo ;) ;)
Alebo ja som stavala vežu z kociek a milé dieťa zhadzovalo, čím vyššia veža a viac búchania pri páde, tym väčšia radost
Na rozprávanie ma este cas ;)
Este by som dodala, rada si prezera knizky, ale neviem ju naucit napr ako hovori kravicka a tak ...