Ahojte poradte mi prosim nejake aktivity na von pre dvojrocne dieta. Byvame na dedine kde nemame ziadne preliezky ani nic. A uz nas nebavi sa prechadzat len tak. Dcerka potom nechce chodit von. Este mam 4 mesacneho syna takze aj tak chodime len na hodinku von co vydrzi v nosici. Uz mi dosli napady uz ani gastany nie su. Budem rada za kazdy tip. 🙂
a čo tak bicykel, kolobežka, kočík nech si zoberie so sebou. Alebo zoberte loptu, lietajúci tanier, kriedy, zbierajte listy, kamienky rôzneho tvaru, alebo si nakreslite skacky či ako sa to volalo a skáčte. To sú tie štvorce s číslami, hodíš kamienok do štvorca s číslom a musíš skočiť do toho štvorca bez toho aby si skočila na čiaru.
A v dedine nie je ešte nejaká mamička s dieťaťom? Mohli by ste ísť spolu von.
Ja som s dcérou - bývame s meste chodila do časti, kde boli rodinné domy a chodili sme pozerávať sliepky. Na tom sa ohromne zabávala. neviem čo na nich tak videla.
Mne sa mala prehra na zahrade s cim najde :D vobec sa prechadzat po ulici nechodime cielene, "aby bola von"... teraz uz je sice velka, ale ked bola mala tiez to tak fungovalo.. kedze jedinacik a prehrat sa sama musela vediet...
Tak asi skusim kupit kriedy 🙂 a na zahrade sa uz nejako neprehra s nicim...vsetko je okukane. Od jari sme boli hlavne okolo domu tak uz ju to nebavi 🙂
@krasnanevesta no dosť skoro aby sa tak malé dieťa nudilo.
@kvetinka75 mozno preto ze je vyspelejsia skor ako 3-rocna jej uz nestaci pozerat zvieratka. A je taka skor na pohyb nerada kresli cita skor behat lietat 🙂 a rada sa uci nove...teraz odrazadlo len s mensim je to problem lebo odrazadlo polku cesty nesiem.
@krasnanevesta aj pre 3-ročné je toto skoro na nudenie sa. A čo tak zobrať von loptu alebo bicykel, švihadlo? A keď sa rada učí nové veci, čo tak v rámci prechádzky naučiť ju ktorý strom je aký, plody stromov a pod. Základné veci vie každý a aspoň sa niečo nové naučí.
Alebo si môžete vymyslieť svoje hry, kde sa dá skákať, behať.
alebo si na nete nájdi hry ktoré sa hrávali deti v 80-tich - 90-tich rokoch. Je ich dosť. Stačí ich oprášiť a o zábavu máte postarané. My sme sa veru nikdy nenudili, čo si pamätám. A to sme veľakrát boli iba samé so sestrou a vymýšlali sme si všeličo od malička. A sú to hry vhodné pre všetky vekové kategorie.
My sa vieme asi najviac zabavit vonku na odrážadle a s kriedami 🙂
Moj bude mat 2 roky, byvame v rodinnom dome na okraji mesta. Vonku si rad kope loptu alebo sa prechadzame a on mi hovpri, ktore auto je akej farby. Sem tam sa vozi na odrazadle alebo ak su vonku ine deti, pridame sa k nim. Asi tak raz za tyzden-dva ho vezmem autom do mesta alebo do parku na preliezky.
Mame doma aj pieskovisko, tak ked bude teplejsie, budeme sam aj tam hrat.
@krasnanevesta ak bývaš v rodinnom dome nevidím problém aby si bola vonku na záhrade..mladšie daj do kočíka nech spí...a so starším sa hraj..ved oni aj tak pri ničm nevydržia dlho..stačí nech je na vzduchu a behá po záhrade