Aktivity a kurzy pre 2 ročné deti v Košiciach

wierinkaa
8. sep 2012

Poradi mi niekto, kto pozna v Kosiciach nejaky kurz alebo nieco podobne pre male deticky? Pre take 2 rocne. Aj cenu ked napisete a nazor budem rada🙂 Dakujem🙂

sissy27
8. sep 2012

@wierinkaa neviem, čo si ty predstavuješ, ale podľa mňa 2 ročné dieťa je ešte príliš malé na akýkoľvek kurz, veď sa sotva naučilo chodiť a pýtať na potrebu (aj to nie všetky deti v tomto veku)...venuj sa mu v prvom rade ty, teba potrebuje najviac a nie kurzy... ak už nevieš čo vymyslieť, tak popozeraj nejaké materské centrá v okolí (google isto poradí), tam bývajú často aktivity mamičiek s deťmi ...

halienka
8. sep 2012

@wierinkaa ja síce nie som z Košíc, ale myslím, že hudobnú školu Yamaha pre bábatká a detičky máte aj tam. Ja som do tejto školy chodila s malou od septembra predošlý školský rok, malá mala keď sme začali 1 rok a 9 mesiacov a veľmi sa jej to páčilo, keďže ona má hudbu a tanec veľmi rada. Sú to kurzy, kde si samozrejme aj ty s dieťaťom celý čas, stále spolu pracujete, na každej hodine je zaužívaný rituál, detičky to majú radi a za pár vyučovacích hodín sa ho naučia, je to vždy tá istá uvítacia pesnička, tá istá rozlúčková, potom v strede hodiny sa budila chobotnička a potom uspávala pesničkou. Pomedzi to sa vždy učila buď nová pesnička alebo básnička a bola tam vždy 10-minútovka práce s leporelom, kde sme kreslili, lepili, strihali...Moja malá tam hrozne rada chodila, je to zamerané na vnímanie rytmu, deti sa učia rôzne pohyby k pesničkám, rozvíja ich to jednoznačne, a to že sú v kolektíve iných detí a že sa učia niečo robiť spoločne ich učí aj disciplíne a pripravuje tak trochu aj na škôlku. Tu som ti našla link na ten kurz u vás v Košiciach http://www.kamsdetmi.info/hudobny-kurz-yamaha-k... 🙂

halienka
8. sep 2012

@wierinkaa a zabudla som napísať, že mali sme v rámci toho 2 vystúpenia pre verejnosť, jedno pred vianocami a jedno na konci šk. roka, všetci príbuzní sa mohli prísť pozrieť, babky boli pyšné 😀 a mali sme z toho vystúpenia záznam a fotky na DVD. Tiež sme mali počas roka také akcie ako karneval, vianočný večierok, Deň Detí. Všetko organizovali tieto lektorky. 🙂

blumka
8. sep 2012

@wierinkaa pozri si ponuku Materskych centier v KE. My chodime do Haligandy...minuly rok sme absolvovali Yamahu, zacali sme ked mala dcera rok a 8 mesiacov, toho roku pokracujeme.

wierinkaa
autor
8. sep 2012

@halienka Dakujem vam nieco take som myslela🙂hned si to popozeram🙂
@blumka Dakujem za radu urcite si pozriem 🙂
@sissy27 Dakujem Aj tebe za nazor, mala som namysli kurz alebo nejaku aktivitu, kde by som Samozrejme bola snou, a nie,ze ju chcem odlozit a mat pokoj, nieco na sprestrenie a trosku zmenu.

halienka
8. sep 2012

@wierinkaa ja presne viem, my sme to tiež preto riešili, malá je hrozne aktívna, chodí aj neskoro spávať a keď som si predstavila, že v zime je už o štvrtej pomaly tma, tak som si nevedela predstaviť, čo budeme robiť doma. Bolo to síce len raz týždenne, ale aj to bolo lepšie ako nič. Potom sme ešte chodili do mestského CVČ, isto tiež máte v meste, tam bolo niečo ako indoor ihrisko pre detičky od 1 roka, proste priestor s kopu hračiek a jednou plastovou šmýkačkou, bolo to otvorené 2x do týždňa na 2 hodiny za symbolickú cenu bol vstup na tie 2 hodiny len za 1 euro. No a tak sme nejako tú zimu prežili 😀 Teraz už malá začala chodiť do škôlky, tak to bude snáď lepšie 🙂