Ahojte. Chcem sa spýtať aké aktivity robievate s 8 mesačnými?? Moja vie ťapy-ťapy a pápá... Kupila som jej vláčik Dutsch a taký vozík s kockami ale zatiaľ to vie len rozhadzat a nič také... Viac menej sa hrá sama alebo zapnem jej dáku hračku čo spieva... Alebo ešte pozeráme knižky spolu... Chcela by som aby bola šikovná a múdra chcela by som jej rozvíjať takto mozog a tak.. Čo také robievate vy? Je to moje prvé dieťa fakt neviem čo sa robi🙈
Daj jej hračky a nechaj ju na pokoji, nech si ich obchytáva a študuje. Buď rada, že neplače a nevyžaduje tvoju pozornosť. V budúcnosti to oceníš, ak budeš môcť v pokoji ísť bez nej na WC. Dnešné deti kvôli aktívnym matkám vedia všetko, len nie hrať sa samé. Múdra a šikovná bude po tebe a otcovi🙂
Zacala by som so scitanim a odcitanim a pomaly presla na malu nasobilku...ma 8 mesiacov, nechaju ju objavovat byt. Tetaz ich najviac bavi davat vsetko do ust a hadzat na zem s maximalne tak burat vezu, ktoru ty postavis.
A co ju zaujima? Sleduj co chce robit a podpor ju v tom.
Nas 8 mesacny travil kazdu minutu co bol hore objavovanim veci okolo. Isiel do kazdeho suplika, do kazdej skrinky, na kazdu stolicku a policku. Vsetky veci chcel ohmatat, okusat, pobuchat. Dalsia nesmierne zaujimava a uzitocna vec su senzoricke aktivity. Muka, voda, piesok, plastelina, chlpata deka, vela sa da urobit aj take ze nevadi aj ked to dieta zje napriklad piesok z podrvenych kukuricnych lupienkov. Potom rozne preliezky, naklonena rovina, suchalka alebo vselijake vypinace, packy, klucky... kupte v obchode a namontujte na dosku to je skvele na jemnu motoruku.
Nauc ju znakovu rec. Napriklad jej ukaz jedno gesto na slovo prosim. Az sa ho nauci, ine gesto na slovo citat, dalsie na tancujeme. Ale myslim, ze prve gesto a to pokyvanie hlavickou na slovko ano a opacne kyvanie hlavkou na slovko nie. Ak sa jedno gesto po druhom nauci, zjednodusi sa komunikacia a budes dietatku rozumiet este pred tym, ao sa nauci hovorit.