Ahojte, mám dve deti 4 a 7 ročné. Náš denný program je vlastne len doma, okolo domu a na ulici pred domom. Chcela by som s nimi začať športovať len akosi to neviem skĺbiť. Dajme tomu bicykel: mladšie dieťa dám do sedačky, no 7 ročná zvládne len rovinku, aj to sa ešte bojím s ňou na hlavnú cestu, na cyklotrasu sa musíme odviesť autom, nosič na bike nemáme. Korčuľovať sa môžem so staršou, mladšiu nemám kde dať. Plávanie (plaváreň mame najbližšie 20km) a plávať vie ledva ta staršia, mladšia sa na bazénoch zatiaľ len hrá. Turistika pre deti nezaujímavá. Poraďte prosím ako zahrnúť šport do nášho života. Možno to vyznie ako plno výhovoriek ale naozaj si to neviem nejak rozumne zariadiť, tak aby boli všetci spokojní. Uvažovala som nad opatrovateľku keď by som išla s mensiou na bike alebo s väčšou na korčule ale som zo zapadákova, tu sa takéto služby len tak neponúkajú, a v okoli nikoho nepoznám čo by bol ochotný na 1-2 hod stražiť dieťa.
byvate v byte alebo dome? to je rozhodujuce co sa tyka nejakeho vybavenia mozneho
@ofzuza na SR o takých neviem, ale pravdu povediac som to ani nevyhladavala zatiaľ, žiadne appky ani nič podobne. Akurát “zvuky lesa” alebo tak nejak sa to volalo tiež české ale je zopár chodníkov v spolupráci s touto appkoj aj na Slovensku. Ak máš nejaký tip na konkrétne appky ktorými by sme si vedeli urobiiť výlet zaujímavejším, budem vďačná ak sa podelíš.
@mabenn v dome
7 ročná zvládne len rovinku? Však 7 ročne deti už vyjdú aj kopec. Na detskej cyklo tur by si videla čo dokazu 7 ročne deti. Kúp si tahaciu tyč a môže ísť na bike aj 4 ročná
Prečo sa nemôže ísť s vami korčuľovať aj 4 rocna? Však dám jej kolobezku či bicykel a vy na korčule
Turistika je nudná? Však vyberám trasy napr na rozhľadne, to sa deťom páči. Zoberiem nejakú kamosku, ovocie, keksiky, chlebík a urobíme si piknik. Ide sa vlakom a deti majú zážitok
Ja neviem, ale robíš problém tam kde nie je
Pozri si na fcb stránku o rozhladnach, máš vypísané ako sa k ním dostať, či je trasa náročná alebo vhodná aj pre deti
Pozri mapy.cz, skvela vec, alebo appku rozhliadnisa
no dom ma viac moznosti...napr trampolinu na vyskakanie, praca v zahrade, zber ovocia/zeleniny, neviem ci mate zahradu, zvierata nejake? prechadzky so psom, pre dievcata celkovo by sa hodil tanec, vonku na kolobezkach by mohli vediet obe
Geocashing pozri. To je celkom zabava. Pozriem ci tie cesty s pribehom su aj na svk
@pribinak samozrejme že vyjdú na kopec ale moje nie. A okrem toho ako som spomínala nemám nosič na bike, po hlavnej si netrúfnem. A to korčuľovanie so 4 ročným dieťaťom? Na bicykli ledva šľape, bolo by to slimacimi krokmi, to nie je pre mna šport. Chcela by som niečo kde by som sa aj ja cítila že športujem. Turistiku beriem zatiaľ ako jedinú šancu.
Ale veď začni s deťmi trénovať. Že tvoje nevládzu? No tak začnite už zajtra. Každý deň kúsok a kúsok.
Veď 4 ročne deti jazdia už aj na korčuliach. No a že slimačie tempo? Za mesiac to bude lepšie.
@mabenn ďakujem, oni samé sa vybláznia, aj v záhradke, skôr som chcela šport v pravom slova zmysle, niečo čo by sme mohli robiť spolu.
Kupit nosic na bicykle na auto a na nejaky cyklochodnik.Tiez nerada chodim po ceste s detmi.Ale moja v 4 rokoch bezne dala sama cca 20km na rovinke.Teraz ma 5 a mensie kopce zvladne.Aj ked ich dost ohundre.
Pri plavani tiez nevidim problem.Mladsej rukavniky , starsia bez ak vie plavat a vies byt s nimi v jednom bazene.Alebo prestriedat-chvilu sa hraju malom bazene a chvilu plavu.Ak ste aj s muzom tak na striedacku si odbehnut jeden dospely zaplavat poriadne, druhy strazi deti.
@pribinak ďakujem, áno, postupne. Viem že to nepojde zo dňa na deň. Skôr som chcela nejaký návod, ako si to ľudia vedia zmenezovat, každú vekovú kategóriu tak aby to vyhovovalo všetkým, pripadne nápad na nejakú zaujímavú aktivitu.
*geocaching. Som sa preklepla, pardon.
Možno keby si napísala mesto, tak baby z okolia by ti poradili dobre trásy
Môj muž chodí behávať na školské ihrisko, syn keď bol maličký sedel v tráve a hral sa, väčší jazdil na odrazadle a teraz behá s ním
@lulu0123 práve že som väčšinou bez muža. Naposledy sme plávali tak že mladšia mi sedela na chrbte, a celkom ju to zabávalo, a staršia sa zdokonaľuje v plávaní tak tiež ju to baví.
Mame rovnako stare deti. Chodim s nimi v kombinacii ja na korculiach a oni na bicykloch. Ich bicykle nalozim do kufra auta, tak sa vyvezieme, kde nam to plne vyhovuje. A mladsi da uz aj take tempo, ze si aj ja zamakam. Z domu sa vieme bezpecne dostat na cyklo trasu. To chodim aj ja na bicykli. To si uz tak nezamakam, ale stale je to pohyb a sme v prirode.
@pribinak chcem tu ostať inkognito tak nebudem písať mesto. Ale zopár cyklochodníkov tu mame a turistika v okruhu 30 km tiež bez problémov. Chodníky a trasy vlastne ani netreba radiť. Poznáme to ale keď sa niekde vyberieme deti sú aj tak cely čas uhundrane a nespokojne až pokým nesadneme do nejakého detského kútika. Čiže väčšinou je to o trápení sa.
Kúpte nosič na bicykle. My takto jazdíme stále, muž nahodí biky na strechu a tak sa vyhneme bicyklovaniu po ceste. Zaparkujeme na vhodnom mieste a jazdíme. Mladší ma 3.5, zatiaľ ho mm vezie v sedačke. Starší, keď mal 7 jazdil brutálne kopce, ale samozrejme to chce postupný tréning. Teraz ma 12 a ako správny pubis nám na to kašle a väčšinou nejde s nami. Takto športujem x krát do týždňa, veľa ľudí vzdycha, že cez koronu všetko zavreté, sedia doma, pribrali, ja to nechápem, neustále sme vonku, v prírode. Ale hlavný tahun je muž, zariadil nosiče, naloží to, neobsedi, malého vezie v sedačke, takže to mam jednoduchšie. Neviem ako tvoj muž. My ťaháme kopce, takže ja by som bike so sedačkou ťažko zvládla. Mám čo robiť so sebou 🙂
Alebo behaj. Menšie dieťa na odrazadle, väčšie na bicykli. My bývame v byte a teda pohyb a šport nie je o tom, či si v dome, či byte, ale o tom, či sa chceš hýbať. A nemakat okolo baraku miesto toho. A teda ak máte všetko od ruky, ten transport na bezpečnú cyklo trasu je dôležitý. Jedine nosič, ja po ceste odmietam jazdiť, lebo ľudia soferuju vieme ako, kamiónov tiež dosť...
A ake sporty robite vy? S mojimi napr chodim na hasicov a tiez som hasicka.
@mamutka moje baby sú take, ako by som to povedala staršia všetky vozidla od mala odmietala, žiadne odrazadla, kolobežky u nás nepochodili, jedine bicykel, ale ani to ju moc neťahá, mladšia sa mi javí to iste, i keď u mna to na ten bike vyzerá najviac nádejne. + ta turistika, ta sa dá robiť aj v zime
Ja som sa nevedela s deťmi poriadne vyblázniť, ako by som chcela a ešte to pár rokov potrvá. Nemôžem očakávať od malého dieťaťa, že prejde 20-30 km na biku alebo na bežkách alebo bude hodinu plávať. Chodievam aj s deťmi, no keď si to chcem užiť naplno idem sebecky sama.
Manžel by nepostrážil 2x do týždňa hodinku ?
Tak jedine ako radi behulka, robím to tiež. Keď nemozne spolu, kvôli počasiu ci dieťa netúži po biku, tak mm ich vezme hocikam, on naozaj doma neobsedi, dážď, nedazd, ja vtedy jazdím sama. Normálne TMB, niekedy, asfalt, proste ten pohyb potrebujem.
Treba vždy sľúbiť nejakú maskrtku, alebo ísť v partii. Syn tiež niekedy pistal a 20 min od parkoviska umieral od únavy. Ale keď sme šli partia, tak slapal ako o život
@behulka konečne niekto kto ma chápe 😂 práveže nemám moc tie deti kde odložiť, chodím aj do prace, čiže mama mi vtedy deti stráži, nechcem ju otravovať ešte aj mimo toho. Nárazovo si to viem predstavit ale pravidelne určite nie. Manžel nie.
Ja som pred deťmi bola úplne aktívna, denne fitko, turistika veľmi často, no teraz sa neviem do toho dostať. A keď nevidím veľmi inú možnosť, potrebujem to nejak skĺbiť s tými deťmi.
@pribinak to ano, s partiou to je naozaj lepšie. Treba fakt začať… ale mna to vždy tak demotivuje, keď od rana chystám výlet a po hodine som s nervami na konci, športové vyžitie minimálne a demotivácia maximálna 😂
A kúpiť si niečo na jumping domov? Len deťom radšej normálnu trampolínu 😁
Inak, toto ja hovorim stále, že ak chce žena na sebe makať a športovať pri deťoch, podpora muža a jeho postoj sú kľúčové. Keby mm nebol aktívny, ja nemám šancu nájsť si ten čas pre seba a mam o 20 kg viac už a kopu zdravotných problémov k tomu. Keďže ja športujem hlavne kvôli zdraviu, keď to nechám tak, hneď vidím, čo ide dolu vodou
Veď začni a uvidis že po čase to bude lepšie a lepšie. Treba len začať. Niekědy je najunavnejsia ta časť vyhrabať sa z domu a z parkoviska
Potom to už ide
Ahoj, mam 4r.synceka a sportujeme 🙂 odrazadlo, kolobezka, v zime lyzuje (od necelych 3r.) korculovanie na lade od 3r., lahsia turistika, plavanie. Vsetko sa da, ked sa chce, a to som na neho sama..
@mamutka Moje domáce pokusy vždy stroskotali a mm fakt nemôže, nebudem sa bližšie vyjadrovať .
@pribinak svätá pravda. Aj som vybratá zajtra na mensiu turu. Hlásia ale pršať, tak plán be je aspoň nejaká prechádzka po okoli. Nechcem další deň presedieť doma
@somtunovaa turistiku mozes urobit zaujimavou. Napr hladanie kesiek alebo min v cr mame take hry s pribehom - ides podla mapy a plnis ulohy co su rozne poschovavane na trati a na konci odmena.