Ako zabaviť 10 ročné dievčatá?

julca405
16. dec 2021

Ahojte idem strážiť kamaratkyne malé už som ich strážila aj pred tým ale minule to moc nevislo. Nebaví ich hrat sa niako najradšej by boli na mobile ale ich mamka (čiže moja kamarátka)chce aby to obmedzili skúšala som a vyrábať slizi a nič . Skúšali sme maľovať prv chceli a potom po 5 minútach nad tým ohrdli nosom. Hrali sme sa z bábikami taktiež ich to dlho nebavilo .Síce mám aj ja dcérky ale toto nerobili každá mala nijaku zaľúbu pri ktorej som vedela že presedia aj cely deň .Prosím poraďte mi čo by sme mohli robiť lebo ja už som zúfalá 😉

ivangeline
16. dec 2021

Vziat mobily a nechat nudit sa... Sama si najde cinnost..

maximilie
16. dec 2021

@julca405 ideš ich strážiť, nie vzdelávať. Keď sú tak vychovane a naučené, neminala by som svojou energiou na cudzie deti...
Nech si sedia za mobilom, keď ich nudí ešte aj taka zaujímavá vec ako je výroba slizu.
Načo sa ideš pretrhnut? Kašli na to.... postraz nech si neublizia a to je tak všetko. Za tých pár hodín ich nezmeníš, ani ich životný štýl. Bud rada, že svoje deti sa ti darí viesť iným smerom a to nech je tvojou prioritou.

maximilie
16. dec 2021

@ivangeline prečo by mala cudzím deťom brat mobily? Nie je ich matka. To by mala urobiť ich mama, už dávno....

ratira
16. dec 2021

Je to pre tie deti teraz velmi tazke, vacsinou su zavrete len doma a ak chcu udrziavat priatelstva, fakt im neostava nic ineho ako telefon. No aj to by malo mat podla mna svoje medze. No to je v prvom rade starost rodicov

silviaa
16. dec 2021

@julca405 spolocensku hru si neskusala? napr. monopoly

vikusjk
16. dec 2021

@julca405 ja mam skoro 10 r. dceru a bavi ju vsetko kreativne - vyrabame z bielej hmoty (soda bb, kukuricny skrob a voda), malujeme, koralkujeme.
Potom hrame karty - sedomve, doubble, cierneho petra, uno.
Mozete sa hrat kto - co - kde (zohnut papier a kazda napise jedno slovo do riadku daneho stlpca, nevidi ostatne stlpce, papiere si posuvate a nakoniec sa precita veta, ktora je nezmyselna a vacsinou vtipna).
Hrame obcas aj playko, to neviem, ci ony maju.
Schovavame jej petshopakov, zavrie sa napr. do kupelne a my jej vo zvysku bytu schovame napr. 5 petshopakov. Potom sa striedame.
Lustime krizovky, v poslednej dobe ju chytili malovane krizovky.
Mozete hrat obesenca, alebo pantomimu, alebo uhadnem, kto som?
Spolocenskych hier je nespocetne mnozstvo - clovece, sazky a dostihy, scrabble, atd.
Hrame slovne hry - hadaj, na co myslim? Alebo Hocico - a dalsi musi povedat slovo, ktore zacina na pismeno, na ktore predosle slovo koncilo. Vymysleli sme si hru Telka, cize povieme prve a posledne pismeno relacie, filmu, rozpravky, herca alebo aj postavy a dvaja hadame, pricom mozeme davat rozne otazky na blizsiu identifikaciu.
Mozete si spolu aj nieco dobre upiect, alebo spravit veceru.
Veeeelmi malokedy ju chytia este barbiny, ktore obliekame, alebo napriklad pozeravala Farmu a naposledy sme sa hrali s barbinami na Farmu 😅
No a vonku sa toho da hrat vela, ale to samozrejme zalezi od prostredia a pocasia.

evkamotka
16. dec 2021

Vezmi ich von na vylet, rozhladnu...

vulka
16. dec 2021

@julca405 Bábiky a sliz by už nebavili ani moju 10ročnú. Naša včera piekla medovníky. Kompletne všetko sama. A to si ešte prepočítavala množstvo surovín na polovičnú dávku. Keď som prišla z roboty, už mala upečené. Takže skús niečo pre staršie dievčatá.

anjelicek26
16. dec 2021

cez den zobrat na vylet do prirody, potom obed, poobede dovolit mobil, o 17-18tej dat spolocensku hru typ osadnici alebo monopoly, vecer dat spolocny film (19-21 uplne v pohode), spravit popcorn, chrumky a proste zrelaxovat... ten typ hore je tiez dobry, ked je predvianocny cas - sprav im cesto - a nechaj ich druhy den vykrajovat, piect, zdobit, zabavia sa same... ale nehrotila by som to nejakym stalym "zabavanim"

dazdovka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matabb73
16. dec 2021

@julca405 skúsila by som nejakú spoločenskú hru. To dokáže zabaviť minimálne na hodinu. U nás v tom veku išiel Labyrint, Monopoly alebo Dom snov.

matabb73
16. dec 2021

Pečenie je tiež dobrý nápad.

babulkomale
16. dec 2021

@julca405 omg ja som sa do strnastich hrala s Barbinami, sila im oblecko a luxusny bytovy textil 😃

kittykat22
16. dec 2021

@julca405 tak sa ich spytaj co by sa im pacilo. Nie je nic jednoduchsie. Samozrejme im povies, ze dáta v akejkolvek forme niesu na zozname.

julca405
autor
16. dec 2021

Ľudia ďakujem moc za typy ono je problém že ich nebavia spoločenské hry a to z tým pečením sme skúsili bavilo ale je problém že to nezabralo veľa.Takze je to menší problém a na výlety chodit nemozme keďže ich chodim strážiť večer …

julca405
autor
16. dec 2021

@babulkomale presne aj ja kam táto doba už speje a v 10 som nemala ani tlacitkovy nie že ešte iPhone 7