Ako trávite voľný čas s rodinou?

natalym
9. aug 2015

Chcela by som sa spýtať, lebo u nás doma toto akosi nefunguje, tak chcem vedieť ako to funguje inde a možno to bude pre mňa nejaká inšpirácia.
Čo robievate cez víkendy, voľné dni a chvíle ako rodina? Kto navrhne program? Striedate sa nejako? Ustúpi raz jeden alebo druhý? Zaujímajú ma aj všedné víkendy, bez výletu, napr. obyčajná prechádzka?

beruska.zuzanka
9. aug 2015

No, toto zaujíma aj mňa...

fuska
9. aug 2015

No, normalne. Ja na koni na telefone, mm na pocitaci na fb, synator na tablete krmi macku cele dni a babo kuka spievankovo. 😀

peneloppe
9. aug 2015

U nas mam tuto oblast na starosti jedine ja. Ja rozmyslam co by sme mohli robit cez vikendy, prichadzam s napadmi, googlim, hladam co sa deje na okoli. Manzel je v tomto dost pasivny. Uz sme to aj preberali spolu, uz som sa aj nahnevala ze s nicim nikdy nepride ale vzdala som to a mam to cele v rezii ja.

A co robime? Mame male deti 6 a 8 rokov tak sa snazim vymyslat program hlavne pre nich. Ideme niekam na vylet kde su bud zvieratka alebo nejake pekne ihrisko pre nich. Teraz v lete sa chodime vela kupat, plavat.

U nas doma riesim aj konicky, hobby deti vylucne ja V minulosti chodili na plavanie, tenis, to som vsetko zabezpecila ja, jedine som dosiahla ze sem tam ich tam manzel zobral.
Inak je spokojny a rad sa k nam prida, s tym problem nie je, len sa zmobizovat a nieco zorganizovat tak to by som hadam cakala az dochodku. 😀 Aspon ze je prisposobivy a ked uz nieco vymyslim tak nerepce a ideme

janinah
9. aug 2015

program robím ja,inak by sme sa 25 rokov dostali tak max. na svokrinu záhradu 😉 ..zlaté pravidlo je- nikoho nenútiť...takže teraz pri veľkých deťoch zahlásim-ide sa na tam a tam ,kto chce,nech sa chystá.... 2x ročne robím výjazdy na pár dní niekam mimo,najbližšie Praha....bežný deň neriešim,okrem narodeninových, to sa vyvinie "za pochodu"

sammy
9. aug 2015

Sobotu planujeme podla pocasia - bud vylet (vacsinou do Rakuska, kedze to mame blizko) - hrady, zamky, parky, ihriska, zoo, kupaliska.... Po cely rok sa da nieco vybrat. Ak je to na cely den, rano nachystam stravu, nahradne oblecenie, vsetko co treba. Ak len na cast dna, vymyslame aj alternativy, ci este ist niekam potom alebo staci. Ak prsi, tak len vybehneme do nejakeho kutika alebo na nakup, inak sme doma. V nedelu doobeda kostol, varenie obeda a poobede bud minivylet alebo ihrisko alebo prechadzka.
Pocas tyzdna poobede beriem deti von, kedze som este na RD, ked pride manzel z roboty, v lete ich casto este aj on vezme na chvilku niekam a ja zatial mozem doma upratat, vybavit nakup, postu...
Tipy na vylety vymyslame obaja, dohodneme sa vzdy na tom, ktory sa nam zda lepsi, obcas aj deti maju nejaky navrh, tak im to prisposobujeme.

mawka
9. aug 2015

my sme zacali chodit, naty. prechadzky, trasy vselijake a tak. skus si kuknut nieco aj o geocachingu, pre rodinu ako spolocne t vyzera byt fajn straveny cas. cez sezonu v lete obiehame vselijake akce, hrady, zamky - přiměřeně - lebo sak je to aj o peniazoch, co si budeme hovorit. ty uz mas baby velke, ja by som s nimi aj na festival isla 🙂 no a pripadne s malou este doma cvicime, robievame si akoze skraslovaci den a tak. maly vtedy ide radsej na bicykel. alebo si zapneme dokumenty a spolu to komentujeme. alebo deti ucim varit jednoduche jedla, vyrabame nanuky. nonstop 24h denne im program nerobim, musia sa vediet zabavit aj same, ale urcite kazdy vikend, kazdy den trvam na tom, aby sme par hodin robili nieco SPOLU. teraz si maly stiahol endomondo a poslal mi par vyziev na cyklo tury, to je fajn. jaj a na kone sem tam ideme spolu a tak.

bubelko
9. aug 2015

obcas grilujeme, v lete kupalisko, na jar a jesen ihrisko, vylety do hor, nejaka turisitka, v zime lyzujeme. program vymyslame vsetci. raz pride muz s napadom, inokedy ja, niekedy deti.
niekedy ostaneme len tak doma a lenosime, alebo ako vcera davame do poriadku byt.

selema
9. aug 2015

U nás to funguje tak, že keď máme voľný deň, tak sa hneď ráno dohodneme "čo máme dnes na pláne"
Každý dá návrh a potom vyberieme, ktorý uskutočníme. Väčšinou sa vždy dohodneme.
Keďže v našej rodine je najväčší koníček rybolov, tak väčšinou chodíme na ryby.
Alebo na prechádzky do parku, do lesa, na výlety (ako je napr. ZOO, Tatry ...)
Keď sa chcú deti vyšantiť ideme na detské ihrisko (herné centrá pre deti). Alebo navštíviť príbuzných, prípadne len oddychujeme na záhrade (opekáme, grilujeme)
No a samozrejeme, občas treba aj cez voľný deň robiť, keďže sa treba starať aj o okolie domu a záhradu, takže občas máme vlastne aj voľný deň pracovný ( kosíme, zametáme, plejeme) a všetko, čo si záhrada vyžaduje.
No a keď prší, tak sme doma-pozeráme telku, hráme sp. hry, alebo sme v detskom centre.
Takže my sa nikdy nenudíme, vždy čosi vymyslíme a vždy sa dohodneme 😉

annamarcon
9. aug 2015

u nás je to asi takto: jeden deň majú deti oddych doma, plávajú v bazéne, hráme sa hry... a druhý majú nejaký program. Bud ideme pri Neziderské jazero, do Viedne alebo keď náš nič nenapadá tak vždy to istia tie kaviarne pred Euroveou, my si dám dáme s manželom kávu, deťom objednáme džús, malý si spokojne leží na tráve a deti sa hrajú na ihrisku 🙂 Doobeda som sama doma s deťmi a poobede ideme na prechádzku k tatovi do roboty 🙂