Ahojte ako trávite čas v tomto nečase s 2 ročnými deťmi?
Jasle su momentalne zatvorene… syn sa malo co vie pohrat sam , chodime aj do detskym kutikoc ale neda sa kazdy den nechat 20€ na kutiky… pozera vacsinou cele dni rozpravky…..som z toho nestastna ze len tv lebo neviem ako ho zabavit… knihy tiez chvilku…. Vdaka ta typy
Prechádzky, knihy, nálepky, autíčka, vláčik, kreslenie, guličková dráha, lego, puzzle, lopta
@andrea_82 to zas aj my hlavne doobedu lebo ked je tma uz sa celkom sama bojim , ale dnes napr brutalny vietor a dazd aj vcera . Bojim sa ked pojde takto par dni po sebe ze sa zblaznim
@thereisabear diky pekne ! zajtra pozriem puzzle uz len tie nemame 😁
No s puzzle ako samostatnou aktivitou to nevyhras, zabudni na rozprávky a nechaj ho naučiť sa hrať.
Tancujte , spievajte, cvičte, maľujte, trhajte papiere, strihajte toľko vecí sa dá vymyslieť
A čo tak ho zapojiť do domácich prac? Nech naloží do práčky šaty, vypne práčku, vyberie šaty z práčky, vysáva ručným vysávačom, zameta malou metličkou. Pri pečení vysypať do misky z hrnčeka suroviny, pomiešať varechou . ... Pri mixovani drží mixér spolu so mnou. Moj bude mať v januári 2 roky a tieto veci už teraz so mnou robí. A pekne nám prejde čas a aj mám porobene čo treba ....
Naša staršia dcérka sa vedela v tomto veku pekne sama zahrať. Mohla som ju nechať v detskej a vedľa v kuchyni variť, upratovať atď. Mladšia (teraz 18mesačná) sa nám ale stále "šmochce" pod nohami: takže 80% robí to, čo ja: sleduje ma pri varení, sama chytí mop alebo vysávač do ruky, podáva mi napr ponožky keď vešiam prádlo, vie kedy sa kŕmi pes... občas donesie kočík s bábikou do kuchyne a hráme sa že ju uspávame...
Nasa skvela pediatricka , fakt dobra, nam uz na prvej poradni povedala : dieta ma ist von za kazdeho pocasia
A to sme aj robili.
Nie je zle pocasie, len zle obleceny bezec sa hovori o tych, co chodia behat.
Takze naobliekat sa a na 20min von.... stoji ti za to, aj ked je sychravo. Imunita sa buduje atd..
Detske kutiky maju byt spetrenim,raz za cas, nie kaazdy tyzden, a okrem toho tam deti prave najcastejsie ochoreju.
2r dietatu staci bezna prechadzka , vonku je dost podnetov, staci komentovat,co vidime,ako ideme cez cestu..dieta sa tym uci byt vnimave a prakticke veci...
Netreba nic specialne
Súhlasím s @kacenka205 domáce práce, upratovanie,varenie, pečenie... veď do všetkého ho môžeš zapojiť a aj ty si porobis
Mam 1,5r a skoro 3r. a teda tiez je to na zblaznenie, lebo furt len mama mama, chvilku ma nechaju na pokoji. Takze robia vsetky domace prace so mnou, dalej staviame bunkre, veze z takych kartonovych kociek, chvilu sa hraju s autickami, citame knizky, ideme na odrazadla (to je najvacsie psycho), nieco uvarime, staviame kocky ci magneticku stavebnicu, upratujeme co stale rozhadzuju, take tie blbosticky ako tvorenie, lepenie, malovanie, pri tom mi neobsedia, takze tiez mam zuzeny okruh. Ked mi zacina z toho prepinat, pustam tv
Ale tak s jednym dietatom to musi byt vonku pohoda, tam vies zabit najviac casu, je v tom veku kedy skumaju kazdu blbost
tiež to máme tak, že hračky sú nula bodov.. ak sa nedá von, tak striedame rôzne aktivity aj keď vydržia len chvíľu.. u nás najviac ide naháňanie sa po dome a schovávačka :D účíme sa, sem tam kniha, sem tam autíčka, sem tam TV
No ked vyslovene leje a fuci, tak nejdem von ani ja, ani deti. Raz som takto sla za vetra s asim prvorodenym a schytal mi riadnu chorobu a bol aj dobre obleceny. Sama nemam rada vietor. Mam zapaleny zub, teda aj kost pod nim, ci co to, ani okna neumyvam, nechodim von. Gakze aj drobec je so mnou doma. A pomaha mi v kuchyni, s prackou, pradlom, pri vareni, peceni. A sem tam aj rozpravka, ale hlavne pesnicky. Kresli si chvilku, dnes som vytiahla Albi pero a dost skusala listovat a "citat", mame po starsich detoch toto.
@katrin21 toto je dobreeee, skusime. Len vrchnaciky nemam a ked, tak vacsinou len z magnezie modre 😆
Doobeda chodíme von. Často si niečo nazbierame - šišky, gaštany, palice, listy.. Z toho potom niečo tvoríme.
Doobeda mame 2x do týždňa aj krúžok - zmyslohranie vo forme montessori a kiddo fit.
Poobede, keď sa vyspi radi vyrábame. Toto sme minule robili skoro tri hodiny. Na krabicu si namalujes zvieratá a vystrihnes im ústa, z farebného papiera urobís jedlo a dieťa priraďuje, čo ktoré zviera papa. Pes - kosť.
Inak varíme, upratujeme, pečieme.. Ficia u nás nálepky, Magnetky, stavebnice, drevený vlacik, autá, plysaci, puzzle, kuchynka...
Fotky sú zlej kvality lebo sú to screeny z videa.
Syn bude mať vo februári dva roky, ale myslím ze to zabaví aj staršie dieťa.
Moj ma sice 2,5 ale bavi ho cmaranie a jedla plastelina+ bezne aktivity- knihy, albi pero, velke fejkove lego kocky a stavanie garazi a ohradok pre zvieratka a abeceda- z lidla za 5 € taka vkladacka uz vie celu abecedu aj po ang.
nechapem ... ved sa hraj snou ... dieta nebavia hracky pokial nevie, ako sa snimi ma hrat. Ved mu ukaz, co vsetko moze robit, komentuj, hrajte sa spolu ... Moja mala 2 roky minuly rok, manzel bol v nemocnici, ja som mala casto zapaleny mechut , cize von som nechodievala tak casto, a vydrzali sme , a kazdy den sme sa hrali , varili, piekli kolace, vykrajovali, upratovali.... Jasne, aj mala mi pozerala telku, ale tak max hodinu denne.
Pokial vyslovene neprsi, tak chodime von aj teraz.