ahojky chcem sa spýtať, v poslednej dobe sa mi podarilo v potravinách kúpiť synovi sladkosť, ku ktorej boli pribalené "pogy" - tie malé kolieska a k tomu také hrubšie plastové. Sú tam obrázky dinosaurov a páči sa mu to, tak som mu ich kúpila viac, máme teraz asi 30 tých koliesok a 6 tých hrubších, len neviem ako sa s tým dá hrať. Mne sa marí, že sa to nejako hádže alebo čo, ale neviem to isto, návod k tomu nebol, syn mi nevie poriadne povedať, lebo u nich v škole to vraj má iba jeden chalan (a ten tiež asi veľmi nevie čo s tým🙂, viete mi niekto poradiť, rátajú sa tam nejako body alebo kto a ako vyhráva? Ďakujem.
Kde sa dajú kúpiť pogy? V Dráčiku ich nemajú.
Kromě sbírání různých sad pogů (jako například tzv. "tvaráče" - neboli pogy jiného tvaru než kruhu, kolekce The Simpsons apod.) se s pogy hrála hra; kdy hráči vsadili (po domluvě) určitý počet pogů a postaví je do "komínku" na sebe tak, aby rubovou stranou byly nahoře. Poté se tzv. kiny (či házítka) = jde o plastovou či kovovou verzi pogu - strefují do komínku pogů. Hráč, kterému se podaří úderem kina některý z pogů otočit (lícní stranou nahoru), pog získává. Takto se střídají hráči, dokud nezbyde v komínku ani jeden pog.
alebo
http://pogmania1.blog.cz/1003/jak-se-hraje-pog
🙂