Ako naučiť plávať 20 ročného syna?

bonaqa2013
15. júl 2015

Maminky, chcela by som vedieť či sa dá naučiť plávať dospelý človek. Mám syna 20r. je veľmi šikovný, rozumný, len na športy je trošička kľaví. Nevie plávať. Ako mu pomôcť aby sa naučil? Poznáte niekoho komu sa to v dospelom veku podarilo? naučil sa v nejakom kurze?
Dcéry vo veku 7 a 9 r. plávať vedia. tie zas sú šikovné na šport a vedomosti pokrivkávajú.... ☹

lucka1987
15. júl 2015

@bonaqa2013 @bonaqa2013 😀 😀 😀 😀
ja som sa naucila plavat ked som mala 24 a bola som v 8 mesiaci tehotenstva 😀 😀 . ako deti sme nechodili na kupka, ani k moru na dovolenky .. a len raz som bola na plaveckom a bola som z tolkeho mnozstva vody taka unesena, ze som sa nezmohla na viac nez splyvanie s plavacou doskou 😀 .. ako sme zacali s muzom chodit na dovolenky, zacala som sa mori " ucit" plavosit rovnako ako aj manzel ( 34 ) , noa ked sme zacali chodit po welnesoch a dovolenkach sme na tom trochu lepsie s plavanim... moravcova nie som , a ani si netrufam do vody, kde nedociahnem na dno... ale stale lepsie ako nic 😀
takze hlavu hore... naucili sa aj starsí 😉

zajkka
15. júl 2015

@bonaqa2013 ja mam 15 ročného syna a tiež zatiaľ len popod vodu....presne ako tvoj,taký knihomoľ,ale športy vôbec 😀

katrin21
15. júl 2015

mali sme na VS vramci studia plavanie bolo tam viacero spoluziacok, co sa naucili plavať... takze sa to da. Zaplat mu par hodin plavania od plavec. istruktora a nauci sa... 🙂 aspon tolko, aby sa nebal a neutopil sa..

charlie1980
15. júl 2015

@bonaqua2013 😀 😀 😀 To si myslela Fakt vazne tuto otazku....? 😀 Pri mori najlahsie...ked to nepomoze, tak Mrtve more 😀

bonaqa2013
autor
15. júl 2015

@lucka1987 mám tomu rozumieť tak, že si sa naučila sama? rozmýšľala som, či by nám nepomohol plavecký inštruktor, len či by sme nevyzerali moc priblblo resp. na posmech. 😒

lucka1987
15. júl 2015

@bonaqa2013
@zajkka
@katrin21 baby moj chlap strasne rad plavosi pod vodou.. no ja ked skusam pod vodou, a zadrzim dych a nechytim si nos, tak dovi. vsetko mam v nose.. on mi strasne vysvetluje, ze ked zadrzim dych, tak sa mi do nosa nic nedostane, ze tam je taka " priehradka " .. ja som asi divna ja proste nemozem byt pod vodou, vzdy sa mi naberie kopec vody do nosa, a potom to vyzera komicky ked sa vynorim .. to iste oci 😅 😀 uz si zo seba robim srandu, lebo ved inak sa neda 😀 nehovoriac o tom ako lapam po dychu ked plavam. vobec nevyzeram esteticky .. chlap ma raz natocil a ja kukam ako puk, ze to vyzeralo skor ako ked sa kacatko topi 😅

pribinak
15. júl 2015

Prihlás ho na individuálny kurz ;)

lucka1987
15. júl 2015

@bonaqa2013 no takto.. bolis me na kupku so svaginou.. dovtedy som mala nejake pokusy ale neuspesne.. svagrina mi ukazala ako plava a co mam robit.. ja, kedze mam fobiu z tej vody v nose som si nasadila potapacske okuliare co mi zakryli aj nos ( ano sprave citas.. takze si predstav velerybu s 20 kilami navyse v 8 mes. tehotenstva s potapacskymi okuliarmi na kupnu plnom ludi ) no a skusala som. a zrazu som zistila ze som rpeplavala 1.. 2..3..4..10 metrov ... toť asi moj rekord vtedy 😅

malabiba
15. júl 2015

@bonaqa2013 najlepšie sám niekde pri mori, kde voda nadnáša....mali sme v rodine, už starší pán, zaspal na nafukovačke, prevrátil, nafukovačku vzala vlna a doplával 😀

bonaqa2013
autor
15. júl 2015

@charlie1980 syn študuje na VŠ, máme 4 deti, jedno dieťa zdravotné problémy som s ňou doma na predĺženej RD, mm pracuje. Takže žijeme z 1 platu 6 ľudia. Žiadne more a zahr. dovolenky u nás nehrozia. Mŕtve more už vonkoncom nie. Max. kúpaliská v okruhu 30 km. no vieš niektorí ľudia aj takto žijú ... 😉 😉 😉

malabiba
15. júl 2015

@bonaqa2013 a nemajú nejaký kurz plávania na VŠ?...

bonaqa2013
autor
15. júl 2015

@pribinak to sa dá???? Ak áno skúsim....

katy1979
15. júl 2015

robia sa kurzy aj pre dospelych a neplavcov ci mu dohodnut sukromnu hodinu iba s instruktorom. Predsa len vedia ako na druhých 🙂 drzim palce

@malabiba s tymto ma ani nestras. zasa idem s mojou mamou k moru a plavat nevie. vzdy si sedi vo velkom nafukovacom kolese a ak ju to odnesie daleko tak ju chodime pritiahnut k brehu 🙂

buba1993
15. júl 2015

Ja som naučila priateľa, mal vtedy 20 rokov.

malabiba
15. júl 2015

@katy1979 no toto bol náš svokor a veru doplával voľajako 😀 odvtedy sa už nebál

lucka1987
15. júl 2015

@charlie1980 ??? preco by ju nemala mysliet vazne ? 😕 ja mam 28 nasi s nami nidek necestovali, mala som dalsich surodencov, nechodilis me na kupka ani dovolenky, ani sme nemali jazero v blizkosti .... zrazu som zistila ze som dospela a neviem plavat ani lyzovat ... a v podstate kopu inych veci, a citim sa negramotna v tychto veciahc, priznavam a teraz sa to snazim napravit.. moj manzel detto. nie kazdy ma detstvo stravene na vodnych nadrziach a rodicov ci blizkych, ktory by ich to ucili.. zial .. a druha vec.. nie kazdy ma na to aj predpoklady... 😉

pribinak
15. júl 2015

@bonaqa2013 ale urcite, vsak v ziline ci v martine su nejake plavecke kluby co robia kurzy a da sa dohodnut aj individualny kurz. Aspon tu v BA sa to tak da

blondi2
15. júl 2015

@bonaqa2013 nasa suseda sa naucila plavat kratko pred 50tkou. Zaplatila sa sukromne hodiny u plaveckeho instruktora. Takze v 20tke vobec nie je neskoro a na smiech urcite nebudete 🙂

bonaqa2013
autor
15. júl 2015

@malabiba hm, syn chodí na stroj. fak. telesnú . majú nepovinnú - ale kdeže môj syn a telesná. on dochádza 30 km do školy a 30 zo školy. takže ani časovo by to nevyšlo. Dnes si bol kúpiť v knihkupectve Autocad - kresliaci program. Ach jaj...

charlie1980
15. júl 2015

@lucka1987 Nie, ja som to vobec tak nemyslela, len zvyknem "stretavat" zakladatelku aj v inych temach, tak ma to pobavilo 🙂 Ale v pozitivnom zmysle 🙂 Nic za tym nehladaj 🙂

delia933
15. júl 2015

plavecky instruktor - idealne instruktorka tak bude plavat ako divý neboj sa 😀

bonaqa2013
autor
15. júl 2015

@lucka1987 niekedy nie sú ani financie. Môj mm je z 5 detí, rodičia boli otec robotník mama kuchárka v živote s deťmi neboli na dovolenke - žiadnej lebo nebolo za čo....na stavanie domu mali pôžičky. Takže len k jazeru deti išli....

lucka1987
15. júl 2015

@charlie1980 😉 ok, aj ja " bonakvu" stretavam v diskusiach 😀 .. toto je nevyhoda pisomnej konverzacie.. clovek nieco napise, ale druhy nevidi ako sa tvari a akym tonom by to pvoedal a tak to niekedy inak vyznie...

ale tak ide o to, ci si z toho @bonaqua2013 tvoj syn robi tazku hlavu a ci ho to trapi. ak nie, kalsi na to aj ty, a neries.. raz vezme svoju rodinu na dovolenku k moru alebo pojde s chalanmi na vyjazd, a tam sa nauci ... pisala si ze je technicky typ.. ak ho to netrapi a netrpi tym, by som sa nad tym ani nepozastavovala..

bonaqa2013
autor
15. júl 2015

@charlie1980 v akých témach ???? Sem tam niečo napíšem. Ak niečo tak napíš prečítame - alebo IP. moc nemám času tu sedieť - mám deti. od včera je najml. dcéra na Kramároch aj s ocinkom.....

lucka1987
15. júl 2015

@bonaqa2013 obcas niekde prispejes.. napr ja si tvoj nick pamatam viem ze mas 4 deti , lebo casto ked na nejaky prispevok reagujes tak to vies napisat.. preto si mi utkvela v pamati 😉

mimik79
15. júl 2015

nas kamos sa tiez naucil plavat az v dospelosti, mal asi aj 30 vtedy, bolo to v mori, ked sme boli na dovolenke, len sme mu hovorili ako na to a skusal a skusal az to islo

jeennyv
15. júl 2015

@bonaqa2013 My sme sa ako deti ucili plavat klasicky niekto ta pridrziava rukami zoo spodu za bruchu a ty robis nohami a rukami a potom skusas...ale v tomto veku by som skor stavila na profesionala a sukromne ci klasicke skupinove hodiny...podla mna nie je prvy ani posledny a je urcite aj kurz pre dospelych ktori nevedia plavat....

bonaqa2013
autor
15. júl 2015

@lucka1987 veď to je hanba keď chlap nevie plávať. ja plávam od 6 rokov. milujem vodu. Viem lyžovať, hrala som volejbal. aj dcéry sú také šikovné. Len môj syn. treba aby si našiel kočku a ako sa pred ňou predvedie... ako chlap je k svetu 1,86m dobre stavaný , jedného času posiloval, asi 80 kg. Špinavý blond - po maminke. Však ho potrebujem oženiť... 😀

bonaqa2013
autor
15. júl 2015

@lucka1987 pravda, pravda....

monciky
15. júl 2015

@bonaqa2013
najde si kocku aj bez toho, aby vedel plavat🙂