Ako je to u vás s krúžkami pre deti?

13. nov 2023

Ahojte. Zaujimalo by ma, ako to mate u vas doma. Trvate na tom, aby vase dieta navstevovalo nejaky kruzok? Ak ano, tak mu aj vyberate, ze napr. to musi byt nieco sportove/umelecke/atd.. alebo nechavate na nom? Ste tu aj niekto taky, kto nedava dieta na ziadny kruzok? Ak ano, preco? Dakujem.

guudy
13. nov 2023

Toto je vyslovene individualne a zalezi od veku a povahy dietata, jeho zaujmov, moznosti v mieste bydliska, financnych moznosti rodicov, ambicii rodicov (🙄).
Ty to mas ako s kruzkami?

anjelicek26
13. nov 2023

Kazdy kruzok dopredu prediskutujeme (pozitiva negativa), Ideme na dve skusobne hodiny,potom sa ich opytam ano-nie a ked povedia ano,tak prihlasim. S tym,ze mame dohodu,ze musia rok potiahnut,ked uz sa tak rozhodli. Kruzkov maju celkom dost, kazde jedno dieta, sport,jazyky,umenie, poziarnikom, spev/zbor. Pre mna to k celkovemu rozvijaniu zaujmov a rozhladu dietata patri, je to rovnako *dolezite* Ako skola. Do druziny nechodia.

salamistka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
13. nov 2023

Nútiť dieťaťu krížik podľa svojej predstavy považujem za zbytočne
Dieťa si má krúžok vybrať samé a rodič by to s ním mal konzultovať

Ak si dieťa krúžok vyberie samé, trvám na tom, aby tam chodilo, žiadne že nechce sa mi a nebavi má to
Krúžok si vybralo pidla svojich predtav a tak sa učí trpezlivosti a vytrvalosti a disciplíne

kristinapetronela
13. nov 2023

Sami si vybrali a ťahajú tri roky ...športujú ... Ak by chceli niečo iné ,nemala by som s tým problém

dzulik_
13. nov 2023

Moja je len predškoláčka, ale prihlásili sme ju na športový krúžok, pretože sama chcela. Keď bude staršia a bude chcieť aj iné krúžky, nemáme s tým problém. Nech skúsi čo chce a akým smerom sa bude uberať. Nesmie to však byť na úkor školy

autor
13. nov 2023

@guudy Este nijak, prave preto ma zaujima pre inspiraciu ako to maju ini..

dupinka
13. nov 2023

Od malička naši chodili na plávanie, tak im to nejako ostalo. Ale vždy som sa ich na začiatku "sezóny" pýtala, či chcú. A nejako ich to stále baví. To majú pohybový. Plus jeden "intelektový" - tu je aktuálne vytvarná (minulý rok mladší skúsil hudobnú)u druháka a u staršieho angličtina. Ale prišli k tomu nejako prirodzene, sami. Videli sme, čo ich baví, vybrali si oni. Starší sa rozhodol sám medzi vytvarkou a anglinou, že to už nezvláda popri plávaní (v 5.ročníku mal aj-aj), dal prednosť angličtine. Mladší s jazykom ešte len začína, uvidíme.
Určite by som trvala na tom, aby mali nejaký pohyb a psychohygienu v podobe aktivity, ktorá ich baví. Nenútiť ale ani pasivitu neuznávam.

slavomira236
13. nov 2023

Syn 9 ma sach od 1ho chcel..teraz chodil saucit plavat individualne a uz nastupil do klubu chcel..dcerka 6ma vytvarnu tu uz mala ako predskolacka v zuske ako predskolacka mala aj ludovy tanec no ten uz nechcela vraj sa nudila stale to iste cely rok. Potom ma plavecky kruzok tento rok a v skole ma rozsirenu telesnu chodi do sportovej triedy zameranej na pinpong

zuzzzka18
13. nov 2023

My sme s muzom obaja v mladosti sportovali, takze sme chceli, aby aj deti sportovali - sport sme vyberali spolu, starsi vyskusal taekwondo a chytilo ho to, chodi druhy rok. Skusal aj florbal v skole, ale ten ho nebavil, tak dokoncil skolsky rok a uz nechodi. Tento rok zacal aj anglictinu, tam som troska potlacila, ze v dnesnej dobe skolska anj nestaci, ale tiez je spokojny a bavi ho to. Mladsieho budeme smerovat podobne.

jesenzima
13. nov 2023

My sme si tak nejako dieťa odsledovali, čo ju asi tak baví. Od mala je akčná, sutazivá, behá, skáče, odrážadlo bolo na dennom poriadku, bicykel, korčule, lopta...tak sme ju nasmerovali na športové krúžky..

majka99999
13. nov 2023

Moji hraju basketbal, vyhovuje, lebo do 4. rocnika je na ZS, kde je dieta v druzine, od piateho rocnika sa cestuje v ramci Petrzalky. Moji nie su umelecky zamerani, skusili v skolke vselico, kludne by aj na vytvarnu alebo na tanecnu mohli chodit, ale jednak nie je zaujem a zas nechceme pretazovat, tak maju basketbal cez skolsky rok. Starsi 4x do tyzdna, celkom to zerie cas, napr. doma len zhodi taaku zo skoly a odide o druhej pride po stvrtej alebo chodil aj neskor.
Este by som uvazovala nad anglictinou, lebo sice nemaju problem v skole, ale chcela by som, aby sa naucili plynule hovorit.
Inac, prvy rok v skole chodili na taku vseobecnu sportovu pripravu. Starsi chodil aj na Vedecke pokusy, celkom ho to zaujalo. Potom maly nejako nechcel, tak sme ho nenutili, korona, tak nedam 100 eur za pol roka a dieta bude v karantene polku casu.

beahavala
22. nov 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

nasi maju sportove kruzky, ich nic ine nebavi a najlepsie sa tam unavia