Ako často majú vaše deti tréningy?

26. okt 2023

Chcela by som si spravit prieskum ako casto vase deti trenuju ak su sucastou nejakeho sportoveho klubu. Syn ma 13 a chodi na teamovy sport do povedzme mladeho klubu. Zacinali po minule roky 2 krat dotyzdna. Minuly rok pridáli dalsi den a teraz treneri navrhuju 5 x do tyzdna. + zapasy cez vikendy. Zda sa mi to v takom veku prehnane a tiez je to casovo narocne. Zo syna urcite profesional nebude. Berie to ako zabavu, zahrat si naucit sa teamovo spolupracovat ale venuje sa aj inym veciam a hlavne je to skola co je jeho priorita. Chapem ak rodicia chcu z dietata sportovca, ma na to talent ale v nasim teame su mozno 2 taky. Ostatny su priemer. Otazka je ci v 6-7 rocnik deti skutocne trenuje 5x do tyzdna a kluby to od Vas vyzaduju.

pribinak
26. okt 2023

Syn ma tiež 13 rokov, 4x do týždňa ma plavanie a 1x ma suchý tréning. Čiže 5x.
Proste ak chceš aby mal syn nejaký výkon tak potrebuje aj tréning.

Ale toto je este stále v pohode. Spolužiaci hrajú hokej. Trénujú 2fazovo. Teda ráno pred vyučovaním a aj po vyucovani
Známej dcéra robí kraso, tiež trénuje 2fazovo.

Proste vek 13 rokov je kategória mladší-starší žiaci a tam aj keď nie sú profesionáli tak treba výkon

belllinka
26. okt 2023

áno, v kluboch je takéto tréningové zaťaženie bežné. Dôležité je, čo chce syn. Ak mu takéto tempo nevyhovuje, tak nech sa prihlási v škole na futbalový krúžok.

kristinapetronela
26. okt 2023

Áno 5 krát týždenne tréningy plus ešte tréning so mnou ,8 a 11 ročné dieťa

cookie29
26. okt 2023

moje dieta (6r) chodi na rozne kruzky:
Futbal : 2krat tyzdenne, ak zapas tak 1 trening odpada
Plavanie: raz yzdenne
Judo raz tyzdenne
Bojove umenia; raz tyzdenne
Sportova skola: raz tyzdenne
Cize to vychadza skoro kazdy den, uz druhy rok. Ale zalezi od dietata. Moje to potrebuje. Su deti, ktorym staci raz tyzdenne.

pribinak
26. okt 2023

No a samozrjeme že preteky cez vikendy a v tejto kategórii sú už aj sústredenia

anjelicek26
26. okt 2023

Deti, ktore sa uz par rokov intenzivne sportu venuju, v tomto veku pridavaju veru.... nas 13 rocny ma 2x2h hadzanej, ale buduci rok to bude 3x v tyzdni plus jasne zapasy cez vikend...okrem toho ma 3h v tyzdni poziarnicky vycvik, hodinu tenisu, francuzstinu, zachranarsky plavecky kurz teraz konci... nie, ze by sa mimo toho nudil.

renka30
26. okt 2023

Dcéra chodí do tanečného klubu - tréningy majú 3x týždenne, minulý rok mala k tomu ešte 1x gymnastiku, tento rok ju už časovo nestíhame. Okrem toho mávajú pravidelné víkendové tréningy, plus chodí aj na open class, ktoré sú dobrovoľné. Sezónu potom majú od marca kedy cez víkend chodia na súťaže. A ešte má v rámci školských krúžkov 1x týždenne kung-fu

kofa77
26. okt 2023

2x1 hodina plavanie
a potom niekolko hodin denne sach, ak sa rata ako sport🙂
obcas cez vikend sach. turnaje.

u nas dieta nie je sportovy talent, takze robi to plavanie len v takej miere, aby ho to nelimitovalo v inom, kedze ma aj ine zaujmy.

ak by cchel, chodil by aj viackrat, ale nechce a ja netlacim. a nie som spravna sportova mamicka, mna by strasne otravovalo chodit neikde po certoch cez vikendy na zapasy. takze som rada, ze to je tak,aako je

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viera
26. okt 2023

@stvura Vynikajuco napisane....👍

zafir01
26. okt 2023

Ako 8 ročný mal futbal 3x týždenne a cez víkend zápas . Bolo to vela naňho aj má nás

Teraz má 12 chodí 2-3 x týždenne na plávanie . To považujem za ok. Popri tom vedel ísť raz týždenne na crossfit .vzhľadom k veku a rizikám z fyzio stránky som mu to zatrhla .

Behavala a trénovala som pod dozorom jedného úspešného trénera . On vždy tvrdil ,ak sa chce ck vek zlepšovať ,musí športu venovať 7 dní v týždni .
Aktívne 4-5 tréningove dni , 1-2 dní regeneračne .
U detí ,ak chces aby dosahoval výsledky sú tie 3 dní v týždni minimum . Ak chces len pre zábavu a nejaké udržanie dieťaťa v kondícii stačia aj 2 tréningy .

tiezjedna
26. okt 2023

syn 2x do týždňa, dcéra 4x do týždňa

kvetinka75
26. okt 2023

dcéra mávala ako kedy 4-5x do týždňa + cez víkend súťaže ale to bolo tak párkrát do roka. Tiež z nikoho tam nebol profesionál ale deti to bavilo, dcéru tiež, tak som neriešila

kofa77
26. okt 2023

vsetko zalezi do dietata, su take, ktore sport pohlti, nevadi im casty trening, sutaze, ked je tam aj talent, tak ok. u nas to chvalabohu tak nie je😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mery333
26. okt 2023

Tréningový plán KRASOKORČUĽOVANIE
Pondelok: ráno 6,00 -7,00 ľad + poobede balet
Utorok: poobede 13,00 - 14,00 ľad + 1 hodina príprava na suchu - skoky a rotácie
Streda: ráno 6,00 -7,00 ľad + 13,00 - 14,00 ľad + podvečer 1,5 hod Gymnastika
Štvrtok: ráno 6,00 -7,00 ľad + poobede individuálny tréning s trénerkou (platí sa navyše)
Piatok: ráno 6,00 -7,00 ľad + večer 18,00 - 19,00 ľad
Sobota: ráno 6,00 -7,00 ľad + 1 hodina príprava na suchu - skoky a rotácie
Nedeľa: 9,00 - 10,00 ľad + 11,00 - 12,00 ľad + pomedzi to príprava na suchu

Od októbra do apríla máme na chladničke pripnutý KALENDÁR pretekov, čo víkend, to súťaž v inom meste. To si každý volí sám, keďže vozíme dieťa na súťaže my rodičia. Aby sme dostali dotáciu od klubu, musí sa dieťa zúčastniť minimálne 3 pretekov, naša má vybraté 6, kde chce ísť.

Začína sa od malých detí, ktoré začínajú cca 3 tréningy/týždeň, postupne sa pridáva viac. Rozhoduje aj to, či dieťa začne súťažiť v A alebo B alebo v Hobby kategórii a to určuje finančnú záťaž rodičov a počet tréningov. Buď je zapojená celá rodina, na tréningy vozí dedko, babka, teta, ujo. Často aj jeden z rodičov nepracuje.
V letných mesiacoch sa chodí ešte po ranných tréningov na ATLETIKU, kde sa im venuje profi atlét. Deti robia rôzne testy ako napredujú, ktoré sa vyhodnocujú na individuálnych pohovoroch s rodičmi. Chodí sa taktiež cez prázdniny na rôzne týždňové krasokorčuliarske sústredenia, kde deti majú 3x denne ľad, tanec, balet, suché prípravy, atď.

Všimli sme si v škôlkárskom veku nadanie na šport, skúsili sme tenis, plávanie, tanec, samotný balet, korčuľovanie, a vybrala si toto.

Naša korčuľuje už veľa rokov, ale hlavne stále CHCE, je už veľká, vie si povedať presne, čo chce. Je to každopádne neskutočná obeta od nás rodičov, ale aj od nej samej. Naučila sa za tie roky trpezlivosti, húževnatosti, dochvíľnosti, ale aj sebazaprenia, samostatnosti, že nič sa nedá dosiahnuť len tak. A to je pre nás rodičov najväčšia devíza do budúcnosti. A myslím, že aj tým smerom povedie jej ďalšie smerovanie v živote.

Od dnes do nedele prebieha Kraso súťaž v Trnave, majú aj online prenos, tak kto chce mrknite, aký je to krásny ale zároveň aj náročný šport.

https://www.youtube.com/watch?v=u3u2pBYJgI4
autor
26. okt 2023

@kofa77 som na tom rovnako. Nechvem aby sa tulal po uliciach ale nic ine nie je v okoli. Hlavne chcem aby mal aj klud. Nie len stale niekde lietat.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
26. okt 2023

@mery333 u nás to bolo podobne, len dcéra potom prešla do ,,hobby,, kategorie. Takže tréningy sa zredukovali na polovicu. Aj to bolo dosť, ale kým ju to bavilo, tak chodila.

betulinka1
26. okt 2023

Ked tu citam to mnozstvo tréningov + zápas cez vikend, to je fakt brutalne pre tie deti. Skola, treningy + ucenie doma. Obdivujem deti aj rodicov 👏👏👏. Mne maly vtedy 9 rokov, po roku futbalu, kde hrali ligu, chodil tak unaveny domov, ze sa ledva najedol a isiel spat, vikendy nemal cas na bežnú hru, lebo sme proste lietali po zápasoch. Trening 3x do tyzdna. Plus som mu platila sukromnu fyzio, kde sme sa zameriavali na strecing a posilňovanie svaloch chrbta, naokolo na tréningoch nerobili strecing v takom rozsahu akoby mali a cely chrbat postahovany. Potom mi sam maly povedal, ze toto nechce, ze je unaveny a nema proste cas pre seba. Vidim, ze ma pohybový talent ale aj tak som ho stiahla a dala na kruzky. 2x do tyzdna pohybový a jeden dramaticky ale tam chodi uz štvrtý rok. Teraz na nom vidim, ze je spokojnejší, chodi korculovat, tesi sa uz na zimu a lyžovanie, vecer spolu citame. Co pred tym nebolo taky klud. Takze autorka Skus pocuvat svoje dieta. Ak je dieta namotane na sport a chce, a ma v sebe toho dráča, tak by som ho podporovala. Ale ak ti same povie, ze to tak neciti, tak mu najdi inu aktivitu. Samozrejme nie doma pred telkou alebo za PC a urcite nejaka športová aktivita aspon ako kruzok, uz ked nie v profi kluboch.

2006_1211
26. okt 2023

Ja keď som mala 14-15 hrala som futbal 3krat tréningy a cez víkend zapas

meyby
26. okt 2023

Ahoj, moja dcéra, 5x v týždni trening +cez víkend zapasy , má 11 rokov , športu sa venuje 5 rok,

kubkovamama
26. okt 2023

Môj je starší,4xtyzdenne,občas 5x jeden kondičný.Zapas každú sobotu aj nedeľu.Ale výhoda je,že tréningy sú večer,povinnosti aj zábavu má dávno vyriešené a časovo je to pre nás nenáročné,že prejde peso alebo na bicykli,netreba voziť x km.S menším dieťaťom samozrejme treba ísť.Nikdy sa nesťažoval,žeby to bolo naňho moc ani nebadam,že by bol unavený.Pride domov po deviatej a funguje.Ked bol menší,býval unavenejši,to je pravda

tosomja
26. okt 2023

Asi nejde ani tak o to, koľko tréningov má kto, a pretekať sa kto viac a dlhšie, ale o to, koľko to dieťa zvládne. Pre mňa je prvoradá škola a známky, až potom tréningy a krúžky. D éra 13r chodí už tretí rok na tanečnú, mali 1x týždenne, teraz má 2x týždenne po hodine, a plus začala chodiť na bedminton, ale to majú 2 hodiny v ten istý deň, kedy má aj tanečnú a už sa nestíha učiť. Chodí domov o pol šiestej večer. Mne sa to nepáči, lebo v ten deň kašle na učenie.

autor
26. okt 2023

@betulinka1 praveze ani sama neviem aj ho to bavi ale chcel by to mat ako konicka. Sport ako taky ho bavi velmi ale on sam sa vidi v zivote niekde inde. Paci sa mu tam partia, ma tam vela kamosov a je rad ze sportuje ale nie je fo toho taky zahlteny.

evkamotka
26. okt 2023

Zatazenie je bezne ako v inych kluboch. Ak to chcete brat ako hobby, porozpravaj sa s trenerom o moznostiach

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
26. okt 2023

autorka - no nevýhoda v tomto prípade je, že je to tímový šport, ak chce tréner a ostatní družstva niečo dosiahnuť, musia makať. ,,Slabšie,, články potom väčšinou odstrkujú. Iné je to prii ndividuálnych športoch. Tam si každý môž e trénovať podľa seba. Ak to niekoho baví ale nechce byť ,,majstrom,, sveta, tak bude trénovať menej. Tu sa to jednoducho nedá. Ak sa má tím niekam posunúť, nebudú pravdepodobne tolerovať takých ,ktorých to baví ale je im jedno kam to dotiahnu.
Ak by to brali všetci ako hobby šport, tak by im stačili tréningy aj 2-3x do týždňa. Ale ak majú trénovať každý deň, tak vízia je asi iná

pribinak
26. okt 2023

Nech rozhodnutie na nom. Ak bude cítiť že je to priveľa sám ti povie, že nechce toľko trénovať
Alebo si pohlada sám iný klub či sa začne venovať inému športu