A v akom veku je vhodné začať učiť detí korčuľovať?

15. aug 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať, kedy ste kúpili deťom korčule? A v akom veku je vhodné začať u detí s korčuľovaním? Ďakujem 🙂

janny39
15. aug 2022

My sme kupovali v Decathlone a začínali sme okolo 4 roku. Záleží ako ich to bude baviť. U nás baví viac korčulovanie na ľade ako kolieskové.

patka06
15. aug 2022

Inline sme kupovali 3,5 ročnej cez net zn. Worker a ľadové vyskúšala 1x 3 roky a 3 mesiace tiež Worker, ale tie sme kupovali v kamennej predajni.

luccija
15. aug 2022

4 r, ale aj 10🙂zalezi od sikovnosti dietata, ci ma zaujem, snahu...ale 4,5 r su uz sikovne

autor
15. aug 2022

@luccija Môj má 3 🙂

nwnw
15. aug 2022

3r ale viac bavili inline ako zimne

nanka3
15. aug 2022

od 3. rokov u oboch dcer - korcule na lad, inline ma zatial len starsia, ale nebavi ju to

lucik194
15. aug 2022

na lad realne 3-4 roky, zacat

kratucka
15. aug 2022

U nas to bolo tak, ze sme skusali uz v skorych zaciatkoch, co znamena asi v 4-5 rokoch. akoze pocuvali sme z roznych stran, ze to nie je uplne dobre pre tu malu nozicku, kedze sa stale vyvija atd., ale podla mna je hlupost neviest to dieta od mala k sportu. hned bolo na nej vidiet, ze ju to bavi, kupili sme teda len take pouzivane, ved na rozbitie staci. boli aj na lad aj kolieskove, dalo sa to menit podla rocneho obdobia.

adka_bh
15. aug 2022

2,5 mala keď chodila na ľad už s bauermi, na jar keď mala 3 sme kúpili na von fila

sisaka
15. aug 2022

Syn začal v 2.5 na ľade, inline neskôr, to už bol myslím prvák, to ho dodnes nejak nebavi a to hrá AAA hokej.

emasss111
15. aug 2022

Dcérka mala 3apol roka, keď prvýkrát stála na korčuliach na ľade. Teraz ako 4ročná dostala na narodeniny kolieskové korčule a už po rovinke ide v podstate sama. Samozrejme, ešte nemá 100%nú stabilitu, ale vôbec nemusím pri nej byť a držať ju. Celkom ju to chytilo, tak sa teším ☺️

renab
15. aug 2022

Za mna treba pockat do troch rokov, vtedy sa da vysetrit plocha noha. Kedze korculovanie pri plochych nohach a nohach do x je velmi nevhodny sport. Podobne ako aj lyzovanie.

elizabet173
15. aug 2022

podľa ortopédov najskôr v troch rokoch, ešte lepšie v štyroch

sisaka
15. aug 2022

@elizabet173 žiadne 3 ročné dieťa nebude na korčuliach stať 5x do týždňa 2 hodiny denne. To, že sa dieťa pokorčuluje 1-2 x do týždňa pól hodiny počas zimy mu určite neublíži.

elizabet173
15. aug 2022

@sisaka ja nie som lekár, iba som napísala, čo som počula od lekárov s ktorými bol rozhovor v TV, mne osobne to je fuk, či niekto postaví na korčule dvojročné, alebo desaťročné dieťa