6-ročná dcéra nechce ísť na krúžok, lebo tréner kričí

13. sep 2024

Bre ranko, po dlhej som v situacii , ked si neviem rady.
Preto si idem po radu sem , snad mi pomozete.

Dcera bude mat 6 rokov, druhy rok chodi na sportovy kruzok.
Kedze je v nom dobra ,mohla ist skor do starsej skupiny 6-8rocnych.
Je tam 1 trener, 3 trenerky.
Pondelok bola prva hodina,dcera nadsena, trenerky objala v satni…dnes ide zase.
A vcera hovori ze nechce lebo trener krici.
Ja som ho tiez pocula v pondelok.ale len krik neviem co krical🫣

Ja som dcere vysvetlila je to velka hala, vela deti ,musi kriciat, aby ho kazdy pocul ,a robil co ma.

A teraz mam dílemu, dat rec s trenerom v akom zmysle krici?
Nemyslim ze je to negativne kricanie.ale vrta mi to v hlave.

Nechapte ma zle, nie som mama co je mega citliva na dieta , ale dcera ma potencial, a zamrzelo ma vcera jak povedala ze nechce ist,lebo to bolo prvy x…
Riesit? Neriesit? Pytat sa ? Predsa ani 6r nema.
Popr ako to podat aby som nevyzerala ako nejaka citlivka?

Dakujem za pomoc

luliu
13. sep 2024

Neriešiť, tréneri kričia, je to úplne prirodzené v hale plnej deti. Určite nebude šepkať kvôli vám. Treba to riešiť s dcérou, ju pripraviť.....

autor
13. sep 2024

@luliu dakujem ti😊 ano tiez mam ten nazor, vies poradit ako s nou komunikovat? Tak ako som jej povedala viacmenej staci ze?
A dookola to viacmenej opakovat….😂

zuzka2026
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matullienka
13. sep 2024

Ono v hale plnej deti sa ani inak komunikovať nedá. Moje deti chodia na plávanie tak to tiež inak nejde, ja sa až čudujem, že tí tréneri po 3 hodinách tréningov majú vôbec ešte hlas.

sweaaa
13. sep 2024

Syn mi hovoril, že keď tréner kričí, pomáha to k výkonu. Vraj vie posúdiť, zažil oboje.

autor
13. sep 2024

@zuzka2026 dakujem,dobre ze som sem pisala😂
Toto nechcem vyzerat ako citlivka, nie som, dcera si zvykne

autor
13. sep 2024

@sweaaa toto som aj ja jej vravela ,ze je to motivacie tak trochu
@matullienka 🫣🫣🫣 my cakame pred budovou toto som si aj ja myslela ako som ho pocula😂

sweaaa
13. sep 2024

A počula ho vôbec niekedy hovoriť normálne? Možno keby sa s dcérou porozprával niekedy normálnym hlasom, tak by ho to poľudštilo u tvojej dcéry.

autor
13. sep 2024

@sweaaa ona v pondelok zacala v novej skupine.Predtym mala inych trenerov. Ti nekricali.
Trenerka zo starej skupiny vravela ze v tejto skupine su prisnejsi ale kricanie som necakala😂

dadis
13. sep 2024

Aj nasi maju uz x rokov prisneho trenera, najma vsetky pubertalne baby uz kvoli nemu plakali, ked im vytkol nieco. Ked idu za nim, len pan trener, mozem toto, pan trener mozem tamto - uplna autorita pre nich. Ale obe moje deti ho maju radi, vedia ze obcas krici, ale je spravodlivy a zalezi mu na nich. Pre mna je dolezite, ze chodia s nim na sustredenia, viacdnove preteky, ma respekt a deti si nedovolia robit hluposti. A to vsetky viete, ake su dnesne deti 😅

veselo_neveselo
13. sep 2024

Ja zastavam nazor, ze riesit. Dcera si takto stanovuje hranice, vyjadrila svoje - nepaci sa jej, ked trener krici.
Za mna chod sa s trenerom porozpravat, co su to za metody, zisti ci kruci, ci mal len zly den alebo je nervny. Ale ked krici, do kruzku dceru nedavat.

Ved sa zamysli, ked ty chodis niekam (na kurz, s kamoskami posediet, na mitingu) a niekto tam bude vrieskat tak, ze ti to vadi. Budes tam chciet chodit kazdy tyzden? No nie, lenze ty mas kapacitu sa rozhodnut, neist tam, pripadne toho cloveka konfrontovat. Tvoja dcera ma na to teba.

Takymito situaciami sa ukazuje detom, ze ich hranice su dolezite, maju vahu, a je dobre, ked ich stanovuju. Buduje sa tym sebavedomie, ze maju schopnost menit svoje okolie tak, ako potrebuju a nie len drzat, co im svet naklada.

(A teraz si to prenes do obdobia o 10-15r neskor, ked bude prvy frajer po nej vrieskat. Co by si jej povedala, nech robi.)

maximiliana
13. sep 2024

Moj syn chodi desiaty rok na futbal a skoro vzdy mali trenera, co ked skrikol, tak aj rodicia stali v pozore.. ale zas bolo vidiet, ze skupiny, ktore mali nekriciacich trenerov, mali ovela slabsie vysledky...a v puberte si ani neviem predstavit, ako inak by ho horda pubertakov posluchala... tvoja dcera je este mala, ale casom si zvykne, ze jej zle nechcu, len jej to vysvetluj

aceris
13. sep 2024

Pokial to nebude zvladat, tak by som ju na ten kruzok nenutila chodit. Ja som mala na zakladke ucitela zemepisu. Sedel na vsetkych babach, daval im pocitit ze su menej cenne. Krical, baby plakali castokrat. Ja som sa triasla pred kazdou hodinou. Bolo mi zle, vyhodil sa mi ekzem, ktoreho som sa roky nevedela zbavit. Cuduj sa svete zmizol vtedy ako skolu pan ucitel opustil🙄

autor
13. sep 2024

@veselo_neveselo
@aceris
@maximiliana dakujem vam za nazory. Tazka situacia lebo je v tom dobra,rada tam chodila a je v tom dobra. Preto trenerka rozhodla ze pojde skor do starsej skupiny.
Velmi by ma mrzelo keby tam nechcela chodit.
Ja som ho ani nevidela lebo nadsena utekala do haly, ale dnes sa pojdem asi predstavit,a skusim tu temu nacat,
Lebo ine je ked krici cez halu Janko daj kotrmelec a ine Janko ty neschopak daj kotrmelec.
Lebo samozrejme nemusi byt zli len dcere vadi kricanie .neodsudzujem ho hned.

autor
13. sep 2024

Pisem jak hotentot😂😂

sweaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucia147852
13. sep 2024

No určite riešiť. Úprimne nechápem komentáre nechať to tak. Prečo by mala dcéra chodiť a trpieť niekde, kde sa očividne cíti zle? Aj deti sú ľudia… prečo dospeli ma právo da ohradiť a dieťa nie? Píšeš stále ze je v tom dobrá, je v tom dobrá. Ok… a chce to aj ona, alebo hlavne ty? Možno vôbec nechcela chodiť do väčšej skupiny aj keď je dobrá. Chýbajú jej kamaráti…. Atd. Niekto je v niečom ozaj dobrý ale na nejakej profi úrovni to robiť nechce

janage
13. sep 2024

Ja by som na to išla inak. Je možné, že hoci dcéra výkonnostne na vyššiu skupinu má, emocionálne ešte na ňu bohužiaľ nemá. O rok by to možno zvládala lepšie.

Komunikovala by som s ostatnými rodičmi, ktorí trénera poznajú dlhšie a popýtala sa okolia o čom pri tom kriku išlo.
Či kričal, aby ho bolo počuť, aby niečo zdôraznil alebo to bol krik, ktorý by ich ponižoval a podobne. Teda obsah.

A potom s dcérou buď pracovala alebo ju preradila proste späť do nižšej skupiny alebo hľadala iný klub.

Prešli sme viacerými trénermi v priebehu rokov. Niektorí ten hlas fakt zvyšovali viac. Ale len v jednom jedinom prípade to bolo za čiarou. A riešila som to tak, že som hodila ja a potom aj ostatni rodičia reč s ďalšou trenerkou. Tu vrieskajucu osobu potom vymenili.

Gymnastika je taká, že ľahko môže dôjsť k zraneniu, preto často gymnasticki tréneri sú práve z tých doraznejsich a hlucnejsich. A chyby čo sa odpustili a prehliadali u malých detí sa tam už netolerujú resp. berú omnoho prísnejšie. Predpokladám, že dcéra chce neskôr trénovať súťažne.
Ak nie, a cíti sa skutočne na tej hodine zle a nedá to, či tréner je typ kričiaci za všetko, tak hľadaj gymnastiku, ktora nie je zamerana na vykon a sútaže. iba na vyplnenie času.
a osobnu radosť. Určite nájdeš.

autor
13. sep 2024

Ste uzasne dakujem !😊

janage
13. sep 2024

Ešte rada, kým zájdeš krik riešiť za trénerom, popýtaj sa rodičov ostatných prítomných detí. Nech sa detí spýtajú o čo išlo. Lebo je možné, že ostatné deti to vnímajú inak ako to tvoje. Jednoducho tá emocionálna zrelosť.
Plus som nepostrehla, či kričal len na tvoju, na niekoho konkrétneho, riešil konkrétny prvok alebo "kričí" celú hodinu lebo ma taky štýl komunikácie.
Nadáva pri tom, zhadzuje niekoho?

unicornlady
13. sep 2024

Súhlasím s @janage.
Treba zistiť, čo sa presne deje. Čo presne kričí tréner. Či kričí, aby ho počuli. Či kričí po ľuďoch a zhadzuje ich. Či má taký silný hlas.

ibrunova
13. sep 2024

@veselo_neveselo ale je rozdiel kričať na tréningu v hale alebo niekde na štadióne a v reštaurácii s kamoškou, alebo porovnávať kričiaceho trénera s frajerom, ktorý na ňu kričí, je úplne mimo.
Na tréningu sa bežne kričí, pokiaľ neziape priamo do nej,je to v poriadku, dcérka možno ešte na to nedozrela, nedá sa ti nenápadne pozorovať jeden tréning, aby si si to vyhodnotila?

autor
13. sep 2024

@unicornlady presne😊😊dakujem

autor
13. sep 2024

@ibrunova my rodicia sme mimo budovy. Nesmieme dnu priestory su na to male.ideme dnu po treningu do satne pre detska. Ja ho pocula von ale nerozumela som mu😅
Ja s nim hodim rec dnes a uvidim ale pevne verim v to ze je to kricanie aby deti poculi / na to si ona zvykne casom

ibrunova
13. sep 2024

a aký je to šport?

autor
13. sep 2024

@ibrunova turnen - neviem ako po svk…cvicenie?😂

laurita285
13. sep 2024

Niektorí ľudia sú jednoducho citlivejší na hluk a krik. Pre mňa bola škola a ubľačaní a uškrečaní učitelia najväčšia nočná mora akú som kedy v živote zažila a len si spomeniem na tie školské časy tak je mi na grcanie, doslova.

autor
13. sep 2024

@laurita285 🙁🙁🙁🙁

autor
13. sep 2024

@janage dakujem za tip😊

unicornlady
13. sep 2024

Google preložil, že je to gymnastika 🙂