Ahojte.
Moja dcéra má 15 rokov a chcela by začať robiť nejaký šport.Prave začala strednú školu v Bratislave. Tým že sme z malej dediny tak na športy to bolo ďaleko.
Chce sa začať viac hýbať a robiť to pre zábavu a pohyb.
Ona vie že je to už asi neskoro ale aj tak by rada niečo robila. Neporadíte mi nejaký šport ktorý by mohla robiť? Ona by vyslovene chcela šport lebo na fitko alebo tak sa necíti a radšej je v kolektíve. Pár krát aj hovorila o boxe alebo tak. Myslíte že by sa to dalo? Ak áno neporadíte mi nejaké dobré miesto prosím?
Ďakujem za vaše odpovede.
@michalapolakova to si musi vybrat sama, ako jej moze radit niekto, kto ju ani nepozna? Snad vie, co by ju bavilo. Vyskusa, uvidi. Zacat sa da hocikedy.
Čo má 100 rokov?
15 ročná kocka môže robiť čokoľvek…..tanečná plavanie Loptove športy bojové umenie tenis …..
Práveže ju podpor, lepšie ako sa flakat s nejakou partiou
Urcite moze, Bratislava ma v tomto milion moznosti. Urcite si musi vybrat sama, cez tanec spolicensky, ci moderny, folklor.......nech vyskusa viac moznosti. Drzim palce.
Nie, nikdy nie je neskoro....jasne, vrcholovy sportovec uz z nej asi nebude, ale pre svoje zdravie a radost moze zacat hoco aj po 50tke....
jasne, ze nie je neskoro zacat sportovat, ved vrcholovy sport robi i tak mala cast sportovcov, vacsina sa sportu venuje rekreacne napr. google mi vyhodil https://www.boxclubruzinov821.sk/treningy/kondi...
@michalapolakova Mňa vždy zaujímalo "Crossfit"... Ale nemám na to čas 😂 ako na každý iný šport 😂
@michalapolakova praveze niekedy je lepsie zacat az po 15 ke...takze idealny vek, a hlavne, ked sama chce...a ma chut...
@michalapolakova ja som v 17 zacala s tanecnym sportom. Zacalo to tanecnou az som sa dostala k sutaznemu tancu a do 23 som sutazila. Nie je vobec neskoro a tanec je teda makacka oproti fitku. Pripadne crossfit, to je sice fitko ale v sale su viaceri kazdy si ide to svoje, menime si miesta, ide sa naplno, je to pecka tiez.
@michalapolakova jeemine, bud len stastna😊ze chce sportovat a nie flakat v jej veku😊
@michalapolakova ak by to dceru bavilo velmi odporucam bojove umenie (napr kickbox). Pre niekoho to nie je sport pre baby, podla mna je to velmi fajn ci uz na sebaobranu, podporu sebavedomia, sustredenie, kondicku, reflex, vypracovanie tela, alebo aj na vybitie nervov po tazkom dni...zacat moze kedykolvek, vela dievcat zacne v tomto veku a dostane sa aj k sutaziam - to by som sa ja osobne uz bala zraneni, tie ale mozu nastat aj pri akomkolvek inom sporte..kazdopadne moze zostat len v tom "rekreacnom mode" 🙂 musi vsak ona vediet ktorym smerom ju to taha, moznosti je vela a naozaj nikdy nie je neskoro.
@michalapolakova futbal!! Parádne baby, nádherná hra
@michalapolakova v ktorej casti Ba chodi do skoly? Box tusim v Devinskej, Krav maga Stupava, ale moze cokolvek! Volejbal, tenis,...
Najdite si klub kde by chcela a co by chcela, staci zavolat. Je toho vela a velmi ochotni su povacsinou.
Čo tak karate... mnohí začínajú neskôr, mnohí aj v dospelosti.Dcera chodila od 11r., kvôli zdravotným problémom,ale po 5 rokoch skončila.Zacala s katou a neskôr zápasila.V Blave je kopec klubov,v septembri sú nábory napr.karate klub Willo,ten je veľmi dobrý...
Neskoro? Ja som začala aktívne cvičiť v 40-tke. Nie, nie je neskoro
Môže z nej byť aj vrcholový športovec absolútne kľudne ak by mala talent a podmienky. Takže nieje na toto neskoro, len ju podpor, športovať je zdravé.
Klasicka vyhovorka, ze je nieco daleko.
Ved ma 15. Internet mate. Snad je uz dostatocne samostatna na to, aby si ho zapla a nasla co chce robit, kde, ako a co by ju bavilo.
A ze je neskoro? 😀 to snad nemyslis vazne...
Atletika?
@midori123 moja v 2021 skončila... zanedbaná zdravotná starostlivosť s trvalými následkami kvôli cirkusom okolo Covidu.Škoda,na majstrovstvách Slovenska v 2019 mala 2.miesto,potom posledný pohár federácie február 2020 v Pezinku a potom už nič.My sme z Púchova,Wilko nám koučoval dcéru na zápasoch keď nemal kto z nášho klubu aj jej dosť pomáhal.A teraz má pri sebe aj Maťa Chudého a to je spička,takže pekne napredujú
Na šport nie je nikdy neskoro a nech začne s tým co ju baví alebo si myslí že ju bude bavit
V 16tich som začal s florbalom, venoval som sa mu 3 roky tzv. profesionálne. Potom som zostal na amatérskej úrovni. Začať s ním môžeš aj v 40tke. Proste budeš chodiť na tréningy, ktoré ale niečo stoja, budeš robiť cvičenia, zlepšovať sa, spoznáš nejakých ľudí, možno aj zápasy... v pohode.
Nikdy nikdy nikdy nie je na sport neskoro! Urcite ju podporte, je to najlepsia investicia, co pre seba moze urobit! Sportom ziska pozitivny vztah ku svojemu telu, mozno prida casom lyzovanie a podpori celkovo svoj rozvoj, hlavne teraz, ked dospieva, nic lepsie ako sport pre seba hadam ani nemoze urobit;)! Drzim palce a nech je spokojna
@michalapolakova nikdy nieje neskoro. Všetko sa dá. Nech vyskúša a uvidí co ju bude baviť. Ja som boxovala a hrávala futbal a teda tréning boxu bol 5krat náročnejší ako futbalu aj keď tam sme furt behali 😂obi dve veci ma bavili ale ja som vyslovene ten typ človeka co sa nebojí. Ak sa bojí bolesti alebo je citlivá tak neodporúčam ani jedno.
Tanec by ju nebavil? U nás celá rodina chodíme do Street Dance Academy ku Lacimu Strike, majú kurzy pre deti od 6 rokov, aj 14+, aj dospelých, aj mamičky s deťmi 😁
Jazdectvo - parkúr, drezúra, kros, western, xy disciplín existuje - kľudne môže začať v štrnástich a dotiahnuť to za pár rokov aj na profíčku🐴
Prečo by bolo neskoro? Na šport nikdy není neskoro, aj keď začneš v 60tke. Lepšie ako nikdy.