Ahojte. Chcem zistit nieco o realnom zivote na Miami s babatkom. Cize ako je zo s materskoj,pracou,byvanim. Budem rada za kazdu skusenost. Dakujem 🙂
@zuzana_1 náklady na naše pomery sú tam obrovské, ale ľudia tam zarábajú a žijú... ale kým nemáte vybavenú zelenú kartu, tak ani nemá zmysel sa tým zaoberať, to nie je niečo, čo vybavíš za týždeň, takisto s prácou tam nečakajú zrovna na vás... ak si myslíš, že v usa je to med lízať, tak sa mýliš, ako prisťahovalci to budete mať oveľa ťažšie ako domáci, okrem toho v miami je prisťahovalcov viac než dosť (mexičanov)... hypo nechcete - máte na to,aby ste si tam kúpili bývanie v hotovosti? dá sa bývať aj lacno v ghette, ale slušné bývanie je neporovnateľne drahšie ako tu...
@zuzana_1 pokial sa tam neplanujes vydat za solventneho americana kt. vas uzivi,bude platit hypo a zdravotne poistenie atd., tak nema zmysel riesit myslienku zivota v usa....zit v usa na cierno, bez zdravotneho poistenia je len cakanie na to kedy vas chytia, daju na 2-3mes do base predtym nez vas deportuju v jednych teplackoch spat na SR...myslim ze to nie je to po com prave tuzis....nastastie nepisem o mojej realnej skusenosti,ale o skusenosti mojich znamych...
@zuzana_1 o green mozes poziadat kazdy rok , kazdy rok sa losuje loteria, ak budes mat stastie a green vyhrajes, a splnis vsetky podmienky na jej dostanie-to neni len o tom ze dostanem green a mozem balit kufre- tak potom drzim palce a vyskusaj zivot v usa....no bez green a nacierno, to radsej ee
@pimpulka ale ona vobec nepise nic o zivote na cierno.A naozaj neviem,aku skusenost opisujes,nakolko mi to pride,akoby si pisala o nejakych podvodnikoch.Tym nechcem urazit Tvojich znamych.Preco sa zakonite musi vydat za ako pises solventneho Americana s nadstandardnym prijmom,inak zivot v USA nema zmysel?To co je?Poznam par rodin,ktore odisli zo SVK a zvladli to a velmi pekne a nikto ich nechytil a nikde neboli nacierno.Ja zijem v Kanade,cakam na Permanent residency,ale da sa to vsetko zvladnut ak sa chce.
@zuzana_1 ak si zelenú kartu vybavíš, tak to neznamená, že ju musíš aj využiť... čiže tam by som začala - nie si robiť plány a nádeje a potom to stroskotá na tomto kroku... ako chcete riešiť bývanie bez hypotéky? predať všetko čo máte tu, kúpiť nejaký apartman tam a hotovo, začínať od nuly? máte také vzdelanie a viete jazyk tak, že tam máte šancu hneď získať kvalifikovanú prácu? segra tam žije 20 rokov, nie v miami, ale na floride - hypo 1500 dolárov, elektrina 300 dolárov... lekárska starostlivosť je tam na naše pomery nekonečne drahá, alebo si zaplať ešte drahšiu poistku... kamoška nedávno rodila - 8000 dolárov, máš malé dieťa, takže u lekára budete asi často... a ako hovorím, materská a ešte aj platená je tam neznámy pojem - buď dáš dieťa do jaslí a ideš makať, alebo seď doma a staraj sa o domácnosť, ale nech ťa živí partner, on si môže raz do roka uplatniť daňový bonus..
a nedá mi neopýtať sa "prečo práve Miami?" máte tam nejaké zázemie, príbuzných, ktorí vám vedia pomôcť v prípade potreby?
@trish31 keby to bolo len o tom ze zbalime kufre a ideme do usa tak polka Slovenska je uz tam...ti moji znami neboli podvodnici, len si vyplnili ESTA formular a kupili letenku, no miesto toho aby prisli v stanovenom case domov -t.j.do 90dni ako dostali stempel do pasu po prichode do usa- ostali v usa nacierno...a zili si tam celkom normalne,pracovali,boli naozaj velmi sikovni, medzi americanmi oblubeni,mali kopec kamaratov, platili si najom, normalne zili,neschovavali sa, s tym ze vedeli ze ak ochoreju hold nastane problem a druhy problem nastal ked dievcinu chytil policajt ked mierne prekrocila rychlost-hold stane sa to- no a uz bolo, policajt podla ID v zaznamoch zistil ze uuups dievcina je zo SR a v usa je nelegalne od roku X, no a potom uz len priamociaro do base a potom deportacia....cize sa nejednalo o ziadnych podvodnikov...ti tvoji znami co sli do usa uz mali asi nejake zazemie, nejaku legalnu pracu im niekto vybavil,mali povolenie na pobyt na X rokov resp. mozno nejaky zamestnavatel ich-hovori sa tomu- sponzoroval a boli cakatelia na green card...je vela legalnych sposobov ako byt v usa no na to ma stastie veeelmi malo ludi....loteria na green card,vyhlasuje sa raz rocne,tusim v maji?naozaj neviem nakolko sa ma to netykalo,proste vzdy je nejaky termin raz rocne dokedy treba podat ziadost o green a potom cakat ci ta vylosuju....ty si ale iny priad,ty si zrejme vydata za niekoho kto v canade legalne zije,resp. pracuje alebo si bola vopred v procese vybavovania si legalneho pobytu v canade?moji znami sa tam takto prestahovali, trvalo to dost dlho a dost vela penazi ich to stalo, aj vycestovali no po roku su spat....ja zakladatelku temy naozaj neodhovaram od zivota v usa, prave naopak, len kedze sa pytala,snazila som sa jej napisat svoj nazor a svoje poznatky, lebo neni vsteko take easy...
Miami - miame beach - mam pocit ze Florida je celkovo stát v ktorom prevláda taky skôr iný zivot ... Starší ludia tam chodia doziť svoj zivot - čize je tam vela dôchodcov ... Ak by ste pracovali v sluzbach (alebo nejakych kluboch) - mali by ste povolenie a aj niekoho kto vam na zaciatok pomôze - tak prečo nie? ..
@zuzana_1
Uvazovali sme o tom ... ale radsej tam chodime na dovolenku .... V lete by som tam veru nechcela byt ...
@trish31 jaj a to o tom vydaji za solventneho americana, to som myslela s jemnou nadsazkou, s usmevom, netreba to brat do slova a do pismena ze len tak a nikdy inak zivot v usa nema zmysel 😀 ...hold ale je to jedna z najrychlejsich a najjednoduchsich variant ako slusne zit v usa, ostatne cesty su komplikovanejsie....a aj ked sa vyda za americana, na green si pocka a na obcianstvo ajajaaaj aj 5rokov mozno...
@pimpulka tak podvodnici boli ked tam zili nacierno lebo normalna osoba v USA nacierno nezostane.Akokolvek by som tu chcela zostat a nie som cakatel na Green card alebo permanent residency,a mam v pase ze ta a ta MUSI do konca jula opustit krajinu tak proste musim a nedovolim si zostat tu ani o hodinu dlhsie lebo mi daju dozivotny zakaz sem vstupit...
A ze je Green card loteria o tom neviem,pokial viem,cakas urcity cas musis splnat x y podmienok a ked ich splnas dostanes aj Green card.Myslim,ze postup je ako v Kanade a tu loteria teda ziadna nie je....Musim pockat 14 mesiacov a potom by som mala dostat PR
Neviem o tom,mozno sa mylim.
Moj kamarat zije v Miami vlastne teraz rozmyslam,a on je tam uz asi 4 roky a mam aj Green card a myslim,ze ma velmi pekny zivot tam...
@trish31 😀 😀 😀 😀 neda mi reagovat - ale ty sa musis pohybovat medzi strasne legalnymi ludmi - ja som poznala. Niekolko ludi co si isli zarobit do USA a teda drviva vacsina isla systemom ktory tu opisala @pimpulka a neboli to ziadni zlocinci - dokonca to boli vysokoskolsky vzdelani ludia, ktori inaksie nedokazali vybavit povolenie ale chceli to vyskusat - tiez je pravda ze vzdy ludia dufaju ze si za nejaky cas dokazuzlegalizovat situaciu - zmena zakona, spoznaju spravnych ludi, etc etc ale nie vzdy sa to da ale vstupot do statov na turisticke viza ano
@prasiatko30 ano,asi mas pravdu,nepoznam tu nikoho,kto by tu bol nacierno,asi si to proste ti ludia nedovolia.Pozri,aj ja tu kludne mozem zostat nacierno a porodit tu...Ale nedovolim si to.Ono je lahko si povedat niekomu kto tu v zivote nebol,ze je OK zostat na cierno.... 😉
@trish31 ale to ze ty by si to neurobila aleno prave nepoznas nikoho kto by to urobil neznamena ze to neexistuje alebo taketo veci robia len podvodnici/ zlocinci . Btw ako vies ze ti ludia co pripravuju salaty v tvojej oblubenej restauracii maju papiere v absolutnom poriadku?????!!!!!
A pravdepodobne su to ludia ktori by ti urcite vratili penazenku kebyze ti vypadne z kabelky 🙂
@prasiatko30 si to napisala lepsie ako ja🙂))
@trish31 mam jeden zaujimavy priklad...v usa aj vladne budovy stavaju illegals🙂)) tolko k otazke usa a k predstavam kto je podvodnik a kto nie🙂 asi este kratko zijes v canade....ale casom raz zistis ze neni vsetko zlato co sa blisti🙂)... a hlavne netreba hned sudit ludi ...lebo nikdy nehovor nikdy🙂
@prasiatko30 pre mna je to podvod.A mysli si o tom co len chces 😉 Ja by som si to jednoducho nedovolila.Pokial si to dovolia ini,ic svedomie
Aspon vidis,ako taki ludia koncia 😅
@trish31 dala by som neviem co za to aby bolo vsetko take cierno biele a jasne ako to ty vidis - v tomto je aj ta hipocrecia de los americanos - su proti illegals ale nestitia si najat mexicku alebo kubansku nanny lebo jej nemusia platit social security a zena robi od nevidim do nevisim za mizerne prachy - ale vdaka nim mozu pracovat obidvaja rodicia 😖
@trish31 a nie vsetci koncia deportovani - je pravda ze mnohi maju aj stastie zregularizuju svoju situciu a su z nich legalni a dostojni spoluobcanoa s ktorymi by si sa aj ty bavila 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzana_1 a máš občianstvo alebo aspoň zelenú kartu? lebo bez toho si len turista a nemôžeš ani pracovať legálne, nemáš nárok na nič... materská tam neexistuje, je akurát daňový bonus, ktorý si môže uplatniť pracujúci rodič, tuším 2000dolárov (čo je tak jedna splátka hypo)...