Život v Miami

zuzana_1
24. mar 2013

Ahojte. Chcem zistit nieco o realnom zivote na Miami s babatkom. Cize ako je zo s materskoj,pracou,byvanim. Budem rada za kazdu skusenost. Dakujem 🙂

sissy27
24. mar 2013

@zuzana_1 a máš občianstvo alebo aspoň zelenú kartu? lebo bez toho si len turista a nemôžeš ani pracovať legálne, nemáš nárok na nič... materská tam neexistuje, je akurát daňový bonus, ktorý si môže uplatniť pracujúci rodič, tuším 2000dolárov (čo je tak jedna splátka hypo)...

zuzana_1
autor
24. mar 2013

@sissy27 nemame obcianstvo ani zelenu kartu...len chcem zistit ako sa tam zije a ci to ma vobec zmysel...kazdopadne dakujem za info

zuzana_1
autor
24. mar 2013

@sissy27 a hypo by sme nechceli urcite...len vobec netusim ake su tam naklady na zivot

sissy27
24. mar 2013

@zuzana_1 náklady na naše pomery sú tam obrovské, ale ľudia tam zarábajú a žijú... ale kým nemáte vybavenú zelenú kartu, tak ani nemá zmysel sa tým zaoberať, to nie je niečo, čo vybavíš za týždeň, takisto s prácou tam nečakajú zrovna na vás... ak si myslíš, že v usa je to med lízať, tak sa mýliš, ako prisťahovalci to budete mať oveľa ťažšie ako domáci, okrem toho v miami je prisťahovalcov viac než dosť (mexičanov)... hypo nechcete - máte na to,aby ste si tam kúpili bývanie v hotovosti? dá sa bývať aj lacno v ghette, ale slušné bývanie je neporovnateľne drahšie ako tu...

zuzana_1
autor
24. mar 2013

@sissy27 praveze to ma zmysel sa tym zaoberat,ci vobec tu zelenu kartu budem aj vybavovat...nie som naivna 18-tka ,ktora si mysli,ze tam pride a bude mat na ruziach ustlane,barak pri plazi a skvely job...
chcem len vediet,opakujem,aky je tam zivot...

pimpulka
24. mar 2013

@zuzana_1 pokial sa tam neplanujes vydat za solventneho americana kt. vas uzivi,bude platit hypo a zdravotne poistenie atd., tak nema zmysel riesit myslienku zivota v usa....zit v usa na cierno, bez zdravotneho poistenia je len cakanie na to kedy vas chytia, daju na 2-3mes do base predtym nez vas deportuju v jednych teplackoch spat na SR...myslim ze to nie je to po com prave tuzis....nastastie nepisem o mojej realnej skusenosti,ale o skusenosti mojich znamych...

pimpulka
24. mar 2013

@zuzana_1 o green mozes poziadat kazdy rok , kazdy rok sa losuje loteria, ak budes mat stastie a green vyhrajes, a splnis vsetky podmienky na jej dostanie-to neni len o tom ze dostanem green a mozem balit kufre- tak potom drzim palce a vyskusaj zivot v usa....no bez green a nacierno, to radsej ee

trish31
24. mar 2013

@pimpulka ale ona vobec nepise nic o zivote na cierno.A naozaj neviem,aku skusenost opisujes,nakolko mi to pride,akoby si pisala o nejakych podvodnikoch.Tym nechcem urazit Tvojich znamych.Preco sa zakonite musi vydat za ako pises solventneho Americana s nadstandardnym prijmom,inak zivot v USA nema zmysel?To co je?Poznam par rodin,ktore odisli zo SVK a zvladli to a velmi pekne a nikto ich nechytil a nikde neboli nacierno.Ja zijem v Kanade,cakam na Permanent residency,ale da sa to vsetko zvladnut ak sa chce.

trish31
24. mar 2013

@pimpulka a to o tej loterii si ako myslela?

trish31
24. mar 2013

@zuzana_1 preco zrovna Miami?

sissy27
24. mar 2013

@zuzana_1 ak si zelenú kartu vybavíš, tak to neznamená, že ju musíš aj využiť... čiže tam by som začala - nie si robiť plány a nádeje a potom to stroskotá na tomto kroku... ako chcete riešiť bývanie bez hypotéky? predať všetko čo máte tu, kúpiť nejaký apartman tam a hotovo, začínať od nuly? máte také vzdelanie a viete jazyk tak, že tam máte šancu hneď získať kvalifikovanú prácu? segra tam žije 20 rokov, nie v miami, ale na floride - hypo 1500 dolárov, elektrina 300 dolárov... lekárska starostlivosť je tam na naše pomery nekonečne drahá, alebo si zaplať ešte drahšiu poistku... kamoška nedávno rodila - 8000 dolárov, máš malé dieťa, takže u lekára budete asi často... a ako hovorím, materská a ešte aj platená je tam neznámy pojem - buď dáš dieťa do jaslí a ideš makať, alebo seď doma a staraj sa o domácnosť, ale nech ťa živí partner, on si môže raz do roka uplatniť daňový bonus..
a nedá mi neopýtať sa "prečo práve Miami?" máte tam nejaké zázemie, príbuzných, ktorí vám vedia pomôcť v prípade potreby?

pimpulka
24. mar 2013

@trish31 keby to bolo len o tom ze zbalime kufre a ideme do usa tak polka Slovenska je uz tam...ti moji znami neboli podvodnici, len si vyplnili ESTA formular a kupili letenku, no miesto toho aby prisli v stanovenom case domov -t.j.do 90dni ako dostali stempel do pasu po prichode do usa- ostali v usa nacierno...a zili si tam celkom normalne,pracovali,boli naozaj velmi sikovni, medzi americanmi oblubeni,mali kopec kamaratov, platili si najom, normalne zili,neschovavali sa, s tym ze vedeli ze ak ochoreju hold nastane problem a druhy problem nastal ked dievcinu chytil policajt ked mierne prekrocila rychlost-hold stane sa to- no a uz bolo, policajt podla ID v zaznamoch zistil ze uuups dievcina je zo SR a v usa je nelegalne od roku X, no a potom uz len priamociaro do base a potom deportacia....cize sa nejednalo o ziadnych podvodnikov...ti tvoji znami co sli do usa uz mali asi nejake zazemie, nejaku legalnu pracu im niekto vybavil,mali povolenie na pobyt na X rokov resp. mozno nejaky zamestnavatel ich-hovori sa tomu- sponzoroval a boli cakatelia na green card...je vela legalnych sposobov ako byt v usa no na to ma stastie veeelmi malo ludi....loteria na green card,vyhlasuje sa raz rocne,tusim v maji?naozaj neviem nakolko sa ma to netykalo,proste vzdy je nejaky termin raz rocne dokedy treba podat ziadost o green a potom cakat ci ta vylosuju....ty si ale iny priad,ty si zrejme vydata za niekoho kto v canade legalne zije,resp. pracuje alebo si bola vopred v procese vybavovania si legalneho pobytu v canade?moji znami sa tam takto prestahovali, trvalo to dost dlho a dost vela penazi ich to stalo, aj vycestovali no po roku su spat....ja zakladatelku temy naozaj neodhovaram od zivota v usa, prave naopak, len kedze sa pytala,snazila som sa jej napisat svoj nazor a svoje poznatky, lebo neni vsteko take easy...

lienkan
24. mar 2013

Miami - miame beach - mam pocit ze Florida je celkovo stát v ktorom prevláda taky skôr iný zivot ... Starší ludia tam chodia doziť svoj zivot - čize je tam vela dôchodcov ... Ak by ste pracovali v sluzbach (alebo nejakych kluboch) - mali by ste povolenie a aj niekoho kto vam na zaciatok pomôze - tak prečo nie? ..

@zuzana_1
Uvazovali sme o tom ... ale radsej tam chodime na dovolenku .... V lete by som tam veru nechcela byt ...

pimpulka
24. mar 2013

@trish31 jaj a to o tom vydaji za solventneho americana, to som myslela s jemnou nadsazkou, s usmevom, netreba to brat do slova a do pismena ze len tak a nikdy inak zivot v usa nema zmysel 😀 ...hold ale je to jedna z najrychlejsich a najjednoduchsich variant ako slusne zit v usa, ostatne cesty su komplikovanejsie....a aj ked sa vyda za americana, na green si pocka a na obcianstvo ajajaaaj aj 5rokov mozno...

pimpulka
24. mar 2013

@lienkan ty si to povedala za mna🙂....na dovolenku uplne najsuper🙂)...na zivot?pre mna konkretne nie,fakt len pre tych dochodcov...🙂

trish31
24. mar 2013

@pimpulka tak podvodnici boli ked tam zili nacierno lebo normalna osoba v USA nacierno nezostane.Akokolvek by som tu chcela zostat a nie som cakatel na Green card alebo permanent residency,a mam v pase ze ta a ta MUSI do konca jula opustit krajinu tak proste musim a nedovolim si zostat tu ani o hodinu dlhsie lebo mi daju dozivotny zakaz sem vstupit...

A ze je Green card loteria o tom neviem,pokial viem,cakas urcity cas musis splnat x y podmienok a ked ich splnas dostanes aj Green card.Myslim,ze postup je ako v Kanade a tu loteria teda ziadna nie je....Musim pockat 14 mesiacov a potom by som mala dostat PR

Neviem o tom,mozno sa mylim.

trish31
24. mar 2013

@pimpulka ved to je dobre ze si musime na obcianstvo pockat,aj ja budem cakat este velmi dlho mozno sa ani nedozijem....

pimpulka
24. mar 2013

@trish31 daj si do googla green card lottery a budes vediet...je to legalne, robi to US government....usa s canadou neporovnavaj...podvodnikom by som nenazyvala ludi co ziju na cierno,skor by som ich volala illegals...podvodnik je u mna zlodej atd...

trish31
24. mar 2013

Moj kamarat zije v Miami vlastne teraz rozmyslam,a on je tam uz asi 4 roky a mam aj Green card a myslim,ze ma velmi pekny zivot tam...

prasiatko30
24. mar 2013

@trish31 😀 😀 😀 😀 neda mi reagovat - ale ty sa musis pohybovat medzi strasne legalnymi ludmi - ja som poznala. Niekolko ludi co si isli zarobit do USA a teda drviva vacsina isla systemom ktory tu opisala @pimpulka a neboli to ziadni zlocinci - dokonca to boli vysokoskolsky vzdelani ludia, ktori inaksie nedokazali vybavit povolenie ale chceli to vyskusat - tiez je pravda ze vzdy ludia dufaju ze si za nejaky cas dokazuzlegalizovat situaciu - zmena zakona, spoznaju spravnych ludi, etc etc ale nie vzdy sa to da ale vstupot do statov na turisticke viza ano

trish31
24. mar 2013

@pimpulka u mna jednoducho zivot na cierno v takychto krajinach je absolutne nepripustny.....viem,co so mnou robili pri vstupe do krajiny emigracni uradnici tak si ani nechcem predstavit co by robili,keby ma tu nasli na cierno

pimpulka
24. mar 2013

@trish31 ja netvrdim ze je zle ze sa caka na obcianstvo, je to tvoja slobodna volba....nikto nikoho do toho nenuti...a duufam ze sa ho dozijes, si mlada 🙂

trish31
24. mar 2013

@prasiatko30 ano,asi mas pravdu,nepoznam tu nikoho,kto by tu bol nacierno,asi si to proste ti ludia nedovolia.Pozri,aj ja tu kludne mozem zostat nacierno a porodit tu...Ale nedovolim si to.Ono je lahko si povedat niekomu kto tu v zivote nebol,ze je OK zostat na cierno.... 😉

prasiatko30
24. mar 2013

@trish31 ale to ze ty by si to neurobila aleno prave nepoznas nikoho kto by to urobil neznamena ze to neexistuje alebo taketo veci robia len podvodnici/ zlocinci . Btw ako vies ze ti ludia co pripravuju salaty v tvojej oblubenej restauracii maju papiere v absolutnom poriadku?????!!!!!

A pravdepodobne su to ludia ktori by ti urcite vratili penazenku kebyze ti vypadne z kabelky 🙂

pimpulka
24. mar 2013

@prasiatko30 si to napisala lepsie ako ja🙂))

pimpulka
24. mar 2013

@trish31 mam jeden zaujimavy priklad...v usa aj vladne budovy stavaju illegals🙂)) tolko k otazke usa a k predstavam kto je podvodnik a kto nie🙂 asi este kratko zijes v canade....ale casom raz zistis ze neni vsetko zlato co sa blisti🙂)... a hlavne netreba hned sudit ludi ...lebo nikdy nehovor nikdy🙂

trish31
24. mar 2013

@prasiatko30 pre mna je to podvod.A mysli si o tom co len chces 😉 Ja by som si to jednoducho nedovolila.Pokial si to dovolia ini,ic svedomie

Aspon vidis,ako taki ludia koncia 😅

trish31
24. mar 2013

@pimpulka ale mna nezaujimaju druhi ludia,ked tam chce byt nacierno nech je.Mne je to uplne jedno.Pre mna je to podvod.Basta.

prasiatko30
24. mar 2013

@trish31 dala by som neviem co za to aby bolo vsetko take cierno biele a jasne ako to ty vidis - v tomto je aj ta hipocrecia de los americanos - su proti illegals ale nestitia si najat mexicku alebo kubansku nanny lebo jej nemusia platit social security a zena robi od nevidim do nevisim za mizerne prachy - ale vdaka nim mozu pracovat obidvaja rodicia 😖

prasiatko30
24. mar 2013

@trish31 a nie vsetci koncia deportovani - je pravda ze mnohi maju aj stastie zregularizuju svoju situciu a su z nich legalni a dostojni spoluobcanoa s ktorymi by si sa aj ty bavila 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre