Život v Írsku s dieťaťom

123bob123
19. feb 2015

Ahojte maminky. Chcem vás poprosiť o také zhrnutie.Uvažujem že odídem s dcérou do Írska za prácou.Dcérka má tri roky.Viete mi tak stručne zhrnúť aký je tam Život? Aké sú priemerne mzdy a aké mesačne Výdavky -ubytovanie,strava,Slovenská škôlka.... Veľmi krásne vám ďakujem za komentáre 🙂

oladuna
19. feb 2015

@123bob123 fiiiiha...slovenska skolka v irsku? Ja by som zasa rada vedela ci je slovenska skolka v Londyne 🙂

123bob123
autor
19. feb 2015

Ja sa nepytam ci existuje,ale kolko stoji..Slovensku skolku som nasla aj v Dubline aj v Corku..

cicimon
19. feb 2015

@123bob123 preco nechces dat malu do irskej skolky/ v slovenskej sa po anglicky nenauci

alexanotbad
19. feb 2015

@123bob123 Irsko ja nadherna krajina, zije sa tam dobre. ale je tam draho, potraviny, sluzby, zdravotna starostlivost - drahsie ako u nas. a priprav sa na veeeela dazda 🙂 ale zavisi od oblasti, kde budes zit - na juhu a vychode prsi menej 😉 😉

123bob123
autor
19. feb 2015

@cicimon viem ze sa nenauci,ale nechcem ju naraz vystavit vsetkym zmenam..odlucenie od rodiny,nove prostredie--nech aspon rozumie o com sa s nou rozpravaju.. ☹

alexanotbad
19. feb 2015

@123bob123 tak jej uz zacni pustat rozpravky po anglicky, nech to dostane do usi 🙂 . ked si zvykne na nejaku skolku, potom to bude pre nu dalsi stres, ked jej ju zmenis.

alexanotbad
19. feb 2015

@123bob123 ak mozem poradit, tak na FB existuje skupina Slovenske mamicky v Irsku, tam sa dozvies vsetko, co chces vediet. 😵

123bob123
autor
19. feb 2015

vsak ona to pocuva bezne na youtube... 😀 dokonca mi pocita do desat po anglicky... 🙂

moll
19. feb 2015

@123bob123 my sme sa po 9 rokoch vratili ... neoplati sa uz dnes tam fungovat ... jedine ze nas uplne super ang. plus super vzdelanie ze dostanes aj velmi dobre miesto ...ak by si tieto podmienky splnala tak asi nikam neides pretoze aj tu by si nasla super pracu ...vydavky su tam velke strava drahsia ako minuly rok ...slovenske skolky su viac zakezi kde chces byvat takriez ubytko ... s malou budes mat trapenie zacat ... velke vydavky a plat mozno pekny na slovenske pomery ale tam je to na prezivanie ...neusetris nic ....

belllinka
19. feb 2015

@123bob123 Na akej urovni ovladas jazyk a v akej profesii by si tam chcela pracovat?

123bob123
autor
19. feb 2015

zatial zaklady,ale nemam problem sa doucit... je mi jedno aka profesia,len nech je to dobre zaplatene a nech nie su nocne smeny koli dcere...mne robota nesmrdi ako sa hovori 🙂

michaela_j
19. feb 2015

My sme tam boli este slobodni ale uz by som nesla...Vsetko drahe ubytko strava, osetrenie...skolka neviem ale urcite aj to...a pokial nevies perfektne anglicky v dobrej praci sa nezamestanas...

snopkulka
19. feb 2015

súhlasím s @moll .... odchádzali sme odtiaľ späť na SVK po 4 rokoch ešte koncom 2011 a už vtedy bol problém uplatniť sa. Všade brali len írov, prípadne native english speaker-ov 😕 a to píšem o práci v coffee shope na letisku a podobne. A teraz čítam, že máš iba základy.... Ak pôjdeš sama s malou dcérou - kto ti ju postráži ak bude chorá? Máš tam niekoho, na koho sa môžeš v prípade núdze obrátiť? Máš niekoho, kto ti na začiatok pomôže - bývanie, strava, nejaký job na prvú chvíľu? Ak si odpovieš na všetko "nie", ani nerozmýšľaj 😔 Realita je dosť krutá - podmienky na bývanie, výdavky na všetko.... bohužiaľ

michaela_j
19. feb 2015

veru ako @snopkulka je to tam tazke velmi...Oni si len svojich uz co sa tyka prace...stale a budes pre nich cudzinec

snopkulka
19. feb 2015

@moll
@michaela_j baby, v ktorej časti ste žili?

lagatta
19. feb 2015

@123bob123 pokiaľ môžem poradiť Írsko je predražené. Potraviny, ubytovanie a aj škôlka. Je tu slovenská škôlka, ale rátaj s vysokými nákladmi na život. Pokiaľ nemáš naozaj namakanú angličtinu, tak sa so základmi ani neuchytíš. Ak by si robila upratovačku, tak zarobíš tých tisíc neviem asi 1300 € z toho ubytovanie záleží či chceš bývať v dome, v izbe minimálne tých 500-600 eur musíš počítať, škôlka treba si zistiť, ale ja čo som počula je to veľmi veľa. Tak isto náklady na dopravu sú veľmi vysoké. Záleží tiež do ktorého mesta ideš. Možno ešte keby si išla sama bolo by to iné, ale s dieťaťom...

michaela_j
19. feb 2015

Ja som bola Managhan kamoska Dublin.

zuj
19. feb 2015

@123bob123 neviem, ci planujes odist sama alebo mas partnera, ale so zakladmi anglictiny by som s dietatom do cudzej krajiny dobrovolne neodisla, predsa budes musiet vybavit kopec vybavovaciek a budes si hladat pracu, cize ak chces kvalifikovanejsiu pracu tak potrebujes aj anglictinu na urcitej urovni

moll
20. feb 2015

@snopkulka ja Dublin 22 Clondalkine 😊

cobhan
20. feb 2015

sama s malym dietatom by som nesla...nasa dcerka ma 2.5 roka, za skolku platim 150 euro tyzdenne a to mame este zlavu, inak by to bolo 200 euro. Ked je chora, tak skolka nehrozi a treba s nou ostat doma alebo zaplatit niekoho, kto sa o nu postara, co je tak 40 euro na den + za skolku sa plati ci tam je alebo nie je

oladuna
21. feb 2015

@123bob123 ak si rozhodnuta odist tak sa nedaj odradit.ak mas vrtulu na zadku tak pracu si najdes aj so zakladmi.napriklad ako chyzna v hoteli ta zoberu aj so zakladmi anglictiny. A ak nemas nikoho pre dieta tak si najmi au-pairku.ale bud pripravena na zivotny šok.tam ti nikto nebude rany lizat a budes sa musiet spolahnut len sama na seba.ziadne take ze rodina a pribuzni....si na to "ready"?

tanka33
6. jan 2016

ahoj...citam tvoj príspevok.uz presiel nejaky ten cas,prislla si do irska nakoniec?

123bob123
autor
7. jan 2016

Ahoj.zatial nie.bojim sa ist s dcerou bez jazyka.casto je chora ☹

tanka33
7. jan 2016

@123bob123 tak tu je dost zla starostlivost zdravotna..my tu stym mame tiez problemy,tak to by asi nebolo vhodne potom

niky0112
17. aug 2016

Ahojte maminy. Citala som vase fora a v podstate ma taktiez zaujimaju detaily ohladom irska. S priatelom a 3 rocnou dcerou uvazujeme odist do irska ale este niesme rozhodnuty do ktoreho mesta..popripade kde sa nam najviac oplati aj z pracovnej stranky.
Zaujimalo by ma co vsetko by sme museli vybavit ohladom papierou a vlastne ako zacat ked tam prideme. Dakujem za pomoc

cobhan
17. aug 2016

@niky0112 ist naraz je dost risk, lepsie je aby siel len jeden a ked si najde pracu a trosku sa zabyvat tak prides aj ty s dcerkou. Popozerajte sa na roznych jobseekers forach, aby ste videli kde su ake ponuky prace, pozri si daft.ie kde je ponuka ubytovanie a share-ovania domov a rozhodnite sa podla toho.

niccky.z
17. okt 2016

Mamicky co tam ste s detmi niesu dost casto chore? A jak ste tam spokojene vratili by ste sa naspet na Slovensko?

cobhan
17. okt 2016

@niccky.z naspat na Slovensko uz nie...keby sme museli odist, tak v hre je Canada, Australia, New Zealand

19nika90
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cobhan
26. okt 2016

@19nika90 mas PPS? a dcerka? ak nie, tak vybavit a potom ju prihlasit k GP. Do skolky ist nemusi, aj ked teraz uz su dva roky pre-school zdarma a do skoly potom ked bude mat 5 rokov

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre