dobry den , bola by som vdacna maminkam ale aj nemaminkam z michaloviec aby mi odpovedali na moje mozno divne otazky. ide totiz o tom, ze sa takmer po 10 rokoch stahujem z velkomesta z Bratislavy nazad do rodnych Michaloviec. uprimne povedane neviem si predstavit ako tam teraz funguje zivot, chodila som domov iba na sviatky.som na materskej dovolenke s malym syncekom. aky je tu zivot, zvyknem si na male mesto po takej dlhej dobe? da sa v Mi nejak kulturne vyzit? su tam nejake pekne moderne ihriska kde chodia mamicky s detickami? nejake herne kde sa aj male deticky mozu zabavit, robia sa tu kurzy, su tu nejake pekne kavarne na pokecanie s kamoskami? nejake dobre bary na obcasnu vecernu zabavu? je to mesto pekne na zivot? kedze som tam dlho nezila neviem ako to v michalovciach teraz chodi a samozrejme ked sa opytam rodinky opisuju len superlativy lebo sa na na velmi tesia a boja sa aby sme si to nerozmysleli. ja mam take zmiesane pocity, aj sa tesim, ze budem doma, pri rodine, ze si budeme moct dovoit domcek, co bolo v blave nemozne, ale mam aj strach ci si zvyknem,nemam tu uz ziadne kamosky, vsetky su na zapade... ci sa tu nebudeme nudit, sme totiz velmi spolocenski parik, radi sa bavime, radi si posedime v peknom prostredi...ach no asi len potrebujem utvrdit, ze robim dobre, ze nam tu bude dobre, ved kamosky si najdem, a michalovce vraj zazivaju velky boom...prosim o vase prispevky, ale skuste ma nevylakat a piste najma to dobre 🙂 najradsej by som bola keby ze mi napise nejak maminka ktora sa tiez prestahovala z velkeho mesta nazad do michaloviec a ci si zvykla🙂 dakujem moc
Michalovce zazivaju boom?
Potom dobre maskovany, prave v nedelu sme sa tam na cestach zastavili a mali sme problem na hlavnej ulici najst cukraren :( Chvilku sme sedeli potom pri fontane, presli sa, ludi bolo vonku dost, nehovorim, ale napr. obchody bieda, sama Cina a pod.
Ale co sa tyka okolia, velmi pekne, ci uz Vinne alebo Sirava, to zas nehovorim.
Celkovo je to hlavne o ludoch, s ktorymi budes zit.
Osobne by som z vacsieho mesta do MI nesla.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, no ja neviem ako sa zije v Bratislave, ja som sa vydala do Levoce, inak pochadzam z Michaloviec a dodnes lutujem ze som odtial odišla. Stale verim, ze mozno raz sa tam prestahujem naspät, len neviem ci sa podari. Teraz som tam bola casto, som na materskej, tak som tam travila kopec casu. S dcerkou som chodila do detskeho centra, vola sa to Kacerovo, veľmi pekne zriadene, ja som si dala kavicku, dcerka sa vysantila, no parada 🙂 ..inak mas tam hocico, blizko je širava, svagrina tam chodi na tobogany s detmi, v lete je na sirave fakt zivo,stale sa tam nieco deje,takze o zabavu mate postarane 😉 ..Dalej mas tam velmi pekne namestie, same fontanky, na prechadzku ako stvorene, dcerka sa mi v lete vo fontane aj vykupe a kolko radosti ma z toho, vyviera zo zeme tak je veselo 😀 ..ak chcete ist do prirody, tak napr.Morske Oko je tam pekne, da sa hocico vymysliet...co sa tyka posedeni v bare, tak to neviem, nechodim, to ma uz nebavi,hih...ale s rodinkou rada zajdem na pizzu, niekde na kavicku, je tam toho ozaj neurekom...Takze smelo dotoho, nevidim ziadne prekazky 😉.prajem vsetko dobre