Ahojte...mam 1,5ročného chlapčeka, bývame v Ba...V lete by sme chceli zacať pracovať na druhom babatku....Prida sa k nám niekto? Rada sa podelím o moju radosť ešte s niekým 🙂 🙂 🙂
@alka127 @tynamartina Ahojte babule, tak my sme teraz prednedávnom prekonali veľkú stratu, ale nesmieme sa poddať smútku, preto myslíme do budúcnosti a snažíme sa na svet usmievať. Tiež plánujeme začať na bábätku pracovať v lete 😉
@maryennn1 Ahoj, verím že je to velmi bolestivé. Mojej sestre sa to stalo už 2 krát v 19tt a 23tt. Viem ako strašne to bolelo mňa a ani si neviem predstaviť tú bolesť ktorú preživala moja sestra a aj ty. No žial život ide ďalej musíte pozbierať všetky sili na nový začiatok. Tak dúfam že už budú prichádzať len pozitívne správy. Veľa síl prajem a je mi úprimne ľúto vašej veľkej straty.
@tynamartina ďakujem za milé slová, my sa s tým pomaly vyrovnávame i keď tá udalosť už bude navždy súčasť nášho života, ale nevzdávame sa, chceme začať odznova sústrediť sa na nového človiečika, ktorý k nám dúfame čoskoro príde. Práve preto som napísala do tejto témy, aby som na to "čakanie" do leta nebola sama 😉
@maryennn1 A smiem sa spýtať čo sa stalo? či rozbehol sa predčasný porod? ale ak o tom nechceš hovoriť (písať) tak to chápem.
@tynamartina našej malej prestalo biť srdiečko, ešte neviem čo bolo príčinou 😢
@maryennn1 To mi je fakt lúto, tak neostáva nič iné ako sústrediť sa na to nové mimi. Vaša maličká bude navždy žiť vo vašich srdciach.Aj keď viem že je to slabá útecha ☹
@tynamartina no hej, ja som si tak povedala, že idem zo sebou a pre seba niečo spraviť...dať sa prosto do poriadku po všetkých stránkach, fyzicky aj psychicky a ako jedna babula tu na MK povedala, do sexi tela potom bábätko s radosťou zavíta 🙂
Ahojte baby,som tu nova zatial som len taka citatelka prispevkov,ale do tejto temy pisem s radostou,aj my sa chceme zacat snazit v lete.Mam 17 rocneho syna takze to bude s obrovskou prestavkou,som zvedava co na to moje telo... 😉
ahojte baby,ja som tu len pár dní...tiež sa snažíme po veľmi dlhej dobe...
@elinka36 ahoj,ja mám 14r dcéru a tiež pracujeme po veľkej prestávke na nbábätku,ale začni skôr nečakaj do leta,z vlastnej skúsenosti...
od minulého roka sme nad tým rozmýšľali,no pracujeme od 1/2012 a ešte nič :( hádam to príde,mám aj výpočet od Dr.Jonáša,no ten som po 3 mes.zavrhla a skovala...necháme to na prírodu a hotovo,mám 35r a asi to nebude také jednoduché ako pred 14r....🙂 tak vám baby držím palčeky
@monika_35 Ahoj 35 nie je tak veľa,niektoré v takom veku inú na prvé dieťa. Držím palčeky nech sa čím skôr podarí.
@tynamartina ďakujem,hádam to už vyjde...to je pravda,že ešte len 35r ženy idú poprvý krát nato...mám 33r švagrinú a tí sa tento rok tiež snažia o bábätko,kariéra u nej aj u mňa bola prednajšia 🙂 ale hádam nám to vyjde....
@tynamartina Ahoj,pekne ta vítam v tejto diskusii a som rada, že nebudem sama 🙂 ja tento rok končím skolu, takže hned ako budem mat v rukách diplom /co dufam, že bude v lete/ tak potom začíname...Samko bude mat v juli 2 rocky, co je podla mna dobrý cas začat pracovat na druhom babatku 🙂
@maryennn1 Ahoj, pekne ta vítam v tejto diskusii....Presne viem co prežívaš, pred takmer 3 rokmi sme aj my prisli o babatko, sice to bolo len v 11tt, ale bolest bola rovnaka....jedine co ma vtedy drzalo pri zivote bola bliziaca sa svadba....a potom, presne o 5mesiacov som sa dozvedela, že som v 4tt, najkrajsi pocit v mojom zivote aj ked obavy po prekonanej strate boli obrovske, ale podarilo sa a ja sa dnes tesím z 20-mesačného chlapčeka...verim, že coskoro sa vám podari znovu otehotniet a všetko doviest do uspešneho a toho najkrajšieho konca....budem stat pri tebe a drzat palčeky aby sme sa o rok spolu tesili nasim babatkam 🙂
@elinka36 Ahoj, pekne ta vitam v tejto teme....som rada že si sa pridala a nebudem sama 🙂 tak si držme palce nech sa po lete možme delit o pocity a radosti z tehulkovania 🙂
@monika_35 Ahoj, pekne ta vítam v tejto teme...som rada, že si sa pridala a nebudem sama 🙂 tak si držme palce nech sa možme delit o pocoty a radosti z tehulkovania 🙂
@tynamartina
@maryennn1
@elinka36
@monika_35
Dievčatá, držím nam palčeky a som rad, že sa zatial budeme spoločte deliť o naše snažikovanie 🙂
@monika_35 My sme este zatial opatrni,sme momentalne v USA a vratime sa na SK len v na konci juna,bol by tu problem s otehotnenim,tak si to nechavame na doma,nechcem premeskat ziadne vysetrenie. 😉 Tiez si myslim,ze to urcite nepojde na prvy sup 🙂 ale dufam,ze sa mi zadari vobec otehotniet. Vam drzim palceky nech sa Vam to podari co najrychlejsie. 😉
@alka127 ďakujem za milé privítanie 🙂 @alinka36 @monika_35 som rada, že sa našiel niekto, kto tiež z nejakých príčin čaká až na leto, moje príčiny sú zregenerovanie maternice a vlastne aj tela. Rozhodla som sa preto nejak dať do poriadku svoje stravovanie, začať sa viac hýbať a potom keď už budem fit, ísť na to 🙂
@alka127 no to mi je ľúto, že zisťujem, že takmer každej druhej babe sa stalo niečo podobné. je to hrozné, ale asi to tak chce príroda. Mňa zas drží pri živote prestavby nášho bytíku. tam teraz dávam svoju energiu, aby som sa nezbláznila. Čítam, že končíš školu asi teraz píšeš diplomovku, že? čo študuješ?
ahoj maryennn1, je to fraza ale je to naozaj tak ze cas vsetko vylieci, nezahoji ale aspon to bude menej boliet, mne sa to stalo v januari, uplne bez dovodne malemu prestalo v 8tt byt srdiecko a uz bol v nebicku, bolo to nase prve babo, velmi moc sme sa tesili a toto bola strasna rana, prve dni som len plakala, ani do prace som nebola schopna chodit, ale mam super kamosku psychologicku a ta mi dost pomohla a samozrejme aj manzel, snazil sa ma odputavat od vlastnych myslienok, teraz je to uz pomaly tri mesiace, casto na maleho myslievam a aj sa mi s nim niekedy sniva ale vnutri citim ze sa s tym pomaly zacinam vyrovnavat, myslim ze uz do konca zivota to bude moje nenarodene babo ktore je niekde tam... a duchom s nami a teraz uz pomaly zaciname s druhym pokusom, dufam ze tento bude uspesnejsi 🙂, prajem ti vela vnutornej sily a energie aby si prekonala toto najtazsie obdobie, drzim palceky
ahojte 🙂 snazilkove diskusie tu citam uz nejaky ten piatok a v lete by sme chceli zacat na babatku pracovat aj my. tema babatko je u nas skoro kazdy den ale ked mam byt uprimna stale vaham ci este nepockat... pred rokom som skocila skolu, pracu mam, bytik mame tak si hovorim ze snad ani nemame na co cakat 🙂
@misena01 Vitaj medzi nami 🙂 . Neváhaj lebo niektoré váhali, váhali a zrazu to nešlo.Neviem síce koľko máš rokov ale túžba bude len narastať a keďže podmienky na to máte, myslím že nie je na čo čakať 😉 .
@tynamartina o mesiac budem mat 25. tazko povedat, niekomu sa to zda malo, inemu nie. sama si hovorim to iste, budeme to odkladat a odkladat az to nakoniec nepojde... tak zacneme skusat a kto vie, mozno to pride hned 🙂 velmi nad babatkom rozmyslam a 100% pripravena na to asi nebudem nikdy, samozrejme ze sa bojim ci to zvladnem. asi je lepsie nad tym prilis nerozmyslat 🙂
@misena01 Ja som mala prvé dieťa ako 23 ročná a nelutujema a to. Najprv sa rok nedarilo potom potrat(6tt) ale nakoniec to vyšlo. A moja sestra začala v 30tke a má za sebou dva predčasné pôrody(19tt, 23tt) A nemá už vela času dať sa dokopy. Tak podla môjho názoru radšej skôr ako nikdy.
@misena01 ahoj, my sme na to isli presne takto isto, najskor skola, jeden titul, druhy potom byvanie a potom ze uz asi je aj cas na babo aaaaale neslo to,ja uz taham na 28 co nie je sice na dnesnu dobu vela ale ja by som uz aj privitala maly poklad doma, radim ti nemysli na to vobec lebo cim intenzivnejsie budes o tom uvazovat tym to bude len horsie a nepojde to (vlastna skusenost), potom som prestala na to mylsiet, v praci kopec roboty a odrazu som ani nevedela ako som ostala tehotna, neskoncilo to sice stastne ale to je uz o inom... tak niet na co cakat 🙂
@tynamartina
@damuska
nie je na co cakat, necham tomu volny priebeh a uvidime. ak by sa nam aj hned podarilo tak sa malinke narodi ked budem mat 26 a to je pekny vek 🙂 tak dufam ze sa budeme takto pekne podporovat a spolocne sa o par mesiacov tesit z buducich drobcekov 🙂
@damuska @misena01 @tynamartina no u nás to bolo tak nejak podobne. Skončili sme s mm školu, našli sme si byt, prácu, zobrali sme sa a odrazu nám začalo pišťať srdiečko už i po bábätku. Nesnažili sme sa moc, len sme tomu nechali voľný priebeh a stalo sa, tiež to síce nedopadlo dobre, ale ja pevne verím, že tentokrát to už vyjde a k nám pribudne nový človiečik. Isto sa nám to podarí všetkým 🙂
@misena01 Ahoj....tak ta pekne vítam v našej diskusii...Ja som mala 26 ked sa mi narodil Samko...Tiež si myslim, že nie je na čo cakat...kým som prvý-krat zostala tehu trvalo to takmer 2 roky a nakoniec to skoncilo predčasne...potom som 4mesiace musela cakat kym sa moje telo dostane do normalu a potom hned na prvý krat som otehotnela so Samkom, co bol a stale je pre mna zázrak....teraz cakam len koli skole, v lete koncim a nechcem už prezivat to co som prezivala ked som koncila Bc...bola som v 30tt ked mi začali štátnice a ked skoncili už som bola v 34tt....co bolo velmi narocne a nechcela som to zažiť znova....Ale ty nemas na co cakat, ja hovorim, že babatko pride ked na to bude vhodny cas ale začat možte už teraz 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@alka127 Ahoj, som rada že niekto uvažuje takto dopredu, pozerám že téma založená už v januári a žiadna odpoväť 😕 .Tak my sa pridávame. Začíname snažiť od augusta 🙂. Máme doma 2 chlapcov 5 a takmer 8 ročného. A radi by sme k nim sestričku(ak sa podarí 😀). Alebo ďalšieho huncúta. No veď uvidíme. Vy kedy začínate? 🙂