....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
ahojte. ja som v 6t+4d. Ak bude vsetko v poriadku, co verim ze bude, tak baba sa ma narodit zaciatkom maja. Je to uz moje druhe tehotenstvo, o prve babo som prisla, bohuzial prestalo bit srdiecko, bolo to v zaciatkom maja tohto roku. Tak pevne verim ze mi anjelik z nebicka poslal za seba nahradu 🙂. Tiez nam to vyslo na prvy pokus 🙂
@aisha022
@diane87 .....gratulujem kočky........a tešim sa...........🙂)) .........tak si držme palce aby to dobre dopadlo.......a užívajme si tehotenstvo..........🙂))
.........ozaj a už ste to niekomu povedali??? Ja len manželovi........kedy je vhodny cas povedat to ostatným???? Joooj naši sa budú veeeeelmi tesit......len rozmyšlam že by som to dala buducej krstnej ako darček k sviatku......🙂)) len neviem či do vtedy vydržim 😀
Dievčence, pripájam sa k Vám, dnes idem ku gyndošovi 😉
@mykaellle
@lola7712
@diane87
@aisha022 Ahojte dievčatá, ja som mala dostať menzes 9.9 a hneď ten deň o 15:00 hod. spravila test a bol poz. výsledok. Tieš som o jedno bábetko prišla pred dvoma mesiacmi, tak sa teraz veľmi držím. Na komtrólu sa neponáhľam pôjdem asi na začiatku oktobra ak všetko bude ok. Ja sa s oznamovaním okuliu nechystam nechám to až ako prekvapko na vianoce ak všetko dobre dopadne. Z vlasnej skúsenosti viem, že sa môže stať čokoľvek a potom tie otázky niesú príjemné. A inak tak ako prvé tak aj toto sa nám podarilo na prvú šupu. 😀
@miska1022 .......ano som za potom si tu budeme len my klebetit 😀
..........inak ja by som tiež nešla tak skoto ku gyn.....ale kamaratka išla a urobila dobre.......lebo jej zistili zniženu funkciu štítnej žľazy......a to v prvých mesiacoch musí brať také lieky........tak ja radšej pre istotu idem 😉
.....inak ako sa cítiš???
@miska1022 ........ja to neviem ani opísať.......som taká šťastná.......stále sa len usmievam a mám dobrú náladu........občas ma boli bruško a okolo 15.00 mi býva trošku zle...........ale to si len spomeniem, že to je babatko....a tak sa zasa len teším, že to malinke mi pripomína, že "ja som tu a rastiem"........... 😀
.....testíky máš ukážkove podľa toho čo som pozerala tu na MK 😀
.......ja som teraz v práci ale doma pridám aj ten môj...... 😀
@lola7712 @aisha022 @diane87 @mykaellle @miska1022 Ahojte...dufam, ze nam kazdej tehotenstvo potvrdi aj lekar, kedze este len nastava to obdobie, kedy ho treba prvykrat navstivit...zatial sice nemam o com pisat...ked tak iba o obrovskej radosti, ktoru prezivame a zatial sa s nou nemozeme s nikym podelit 😒 rodine sa to chystame oznamit az v piatok, ked to lekar potvrdi...tak "striham meter" a neviem sa dockat piatkoveho rana...co uz mate aj nejake priznaky? zistujem to len preto, lebo ja nie...a je mi to cudne..zo zaciatku ma pichalo v podbrusku...ale to ma uz prechadza a napr. vcera uz len 2x ma pichlo za cely den...drzim vam palce vsetkym..nech su nase babatka zdrave 😉
ahojte dievčatá, pridávam sa k vám aj ja.. konečne je somna tehulka.. a tak som sa tesila celu dobu.. s mojim manzelom sme uz ani nedufali.. od znamych sme dostali aj hada, vraj to pomaha (podla nejakeho konzskeho zaklinaca) k otehulkovaniu.. len teraz mam strach ci nebude skodit pri vyvoji.. na prvy utz ideme spolu s manzelom 24. 9. , jaj tak sa tesime ze tam uvidime toho naseho smulicka🙂
Ahojte kočky, tak som sa vratila od doktora, vyzera to slubne, robil mi aj sono, no ze mam prist este o tyzden, aby to bolo na 100 % 😉 Tak ma potešil 😉
tak.. to moja sesternica sa vydala do zahranicia a jej muz ma bratranca ktorý tam robi samana a ten im povedal ze had nam k tomu dopomoze.. u nich je had totiz bohom plodnosti.. to ako u nas sa hovori ze deti nosi bocian, tak tam je take volaco had.. tak nam kupili koralovca.. mame ho doma v obyvacke, je sice ozdobny, tak ale ja neviem.. radsej by som ho supla na slobodu.. Co do toho utz.. neni to skoro.. to uz bude videt urcite volaco.. muz potom ide na dlhu cestu, tak aj preto tam ideme.. nech vidi aspon tu nasu bublinku malinku a moze sa vytesovat kym tam bude tie levy ockovat proti besnote...
@angel31 no vidis..to som ani len netusila, ze deti nosi had a nie bocian 🙂 🙂 neviem si predstavit, kde si zavesi batoztek 🙂 .... ale teraz vazne..som rada, ze vam to pomohlo..a ak mas obavy, tak ho teda supni na tu slobodu..ja by som to tiez tak urobila...ako dlho ste sa snazili vlastne o babatko? .... tak to uz tak skoro je vidiet? to je super...to by potom uz urcite bolo aj tu nasu malinku spendlikovu hlavicku...minule som pozerala kolko meria babo v 6tt a tak som to manzelovi nakreslila na papier...tu bodecku...tak sa tesil 😵
@inviav snazili sme sa 13 rokov... hned ako sme zmaturovali sme do toho chceli supnut, ale nedarilo sa.. tak sme aspon skoly dokoncili, volaco nasetrili, pocestovali aby nam smutno nebolo.. samozrejme ze je to vidiet.. aj ked baby ako take nevidis, len taku ciernu dieru..no a to potom z tej ciernej diery sa tvori.. che che.. ake trefne s tou spendlikovou hlavickou🙂 ja robim aj v akupunkture.. tiez tam mame taky spendlicky.. to je vase prve? muzovi to najlepsi ked nakreslis.. lebo oni su taki cvoci.. neveda si nic predstavit, vsetko len technicky beru, aj ja som tomu mojemu ten nas zazrak musela prirovnat k matici.. no neslaktrafilo by ta??? on si mysli ze je uz velky jak hmozdinka do obkladacky...
@inviav Ahoj. ja to uz mam potvrdene lekarom, bola som na usg uz v 5tt + 0 den a bolo vidno gulocku 🙂. Teraz som 6tt + 5. Na dalsie mam ist tento stvrtok..... a uz asi tyzden mi byva cely den zle, ale nevraciam....mam citlive prsia...a v podbrusku ma pobolieva....ale na zaciatku to bolo ovela intenzivnejsie, teda v case vynechanej MS. Drzim Ti palce, nech je vsetko v 100 percentnom poriadku. 🙂
@lola7712 ahoj. tak u nas to vedia rodicia, ale aj niektori kamarati, ktori so mnou prezivali problemy z prveho neuspesneho tehu. Neviem sa pretvarovat a nepochvalit sa ze mam fazulku v brusku. Samozrejme oni chapu, ze stat sa moze vselico....ale ja pevne verim, ze uz to bude prebiehat len a len dobre.
@angel31 ze hmozdinka do obkladacky 😀 ...dietatko sa v brusku vyvija rychlo...ale nie zas az tak..ved to by si potom mohla rodit uz o dva mesiace 😀 jaj ti chlapi.... aspon ze sa vam teda aspon po tych 13 rokoch konecne zadarilo...musi to byt urcite stresujuce kazdy mesiac cakat, ci mrcha pride a ci nie...ale tak aspon ste si uzili toho cestovania a ostatnych veci 🙂 my sme nastastie nic take nezazili..od svadby sme chceli este pockat, nech si nasetrime nieco na prerabku detskej izby a ked sme rozhodli, tak sa hned podarilo....len nech je zdrave 😉 juuuj, tak sa tesim na ten piatok....a to sa tou akupunkturou normalne zivis? nepoznam nikoho kto to robi... a na co to pomaha?
@diane87 tak to je super a gratulujem...tiez som tie bolesti pocitovala vtedy intezivnejsie...nastastie teraz uz takmer vobec...ide len o to, ze ked mi nic nie je, tak ani nemam pocit, ze by som bola tehotna...teda az na tu obrovsku unavu..co predtym nebyvala...tiez si to vsetkym povedala, ked ti doktor potvrdil tehotenstvo? my sme povodne chceli, ze by sme pockali do 3 mesiaca..ale to by som urcite nevydrzala...teraz mam problem dusit to v sebe 😒
@inviav ja sa tym nezivim.. iba to robim mojmu muzikovi, jemu to pomaha, vraj sa potom dokaze lepsie sustredit v praci ked ho popicham s tou machinkou.. ucila som sa to na vychode aj s original ihlickami, ale teraz sme kupili taku machinku na elektricky impulz a to mu pravidelne prejdem po spodnej casti chodidla, tam ho tom kopne , teda vlastne da ten impulz elektricky a to sa cez receptory prenese.. jemu to pomaha hlavne na hlavu a zaludok.. chudak moj.. ma s tym od strednej skoly problemy.. tak si ho takto doma liecim, aby bol zdravucky a nic ho nebolelo.. ved ked sa narodi ta nasa potvorka aby mal silu ju vlacit na konika...🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, nam sa podarilo na druhykrat, este to nejako nevnimam , nespozorovala som na sebe skoro ziadne zmeny ani chute . Keby mi nemeskal menzes, tak ani neviem ze som tehotna ...🙂