Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Ahojte maminky, uz ste boli s detickami vonku. Moja mala ma dva tyzdne a este sme neboli... Sa mi zda velka zima na prechadzky... Ako to riesite vy?
@alyze ano kojim. Nasa dudel uplne odmieta, napina ju z neho. Mala sa nakoji dam ju odgrgnut, potom este troska si potiahne prsko, medzitym sa pokaka a zaspinka. Spinka 2- 2,5 hodinky ako kedy. Neviem cim to je ale moja starsia bola ako Tvoja... Tiez bola kazdu chvilku na prse, v noci aj 10-15x a spinkala len chvilku. A to bola kojena 21 mesiacov 😀 Ozaj je pravda ze kazde dietatko je ine. Inak ja som pri prvej dcerke bola aj za laktacnou poradkynou
@alex1983 tak to sa tu zide, clovek so skusenostami, tie ja teda nemam, sme taky samoukovia, sak ale ked jej chuti, tak co jej nedam 😀 len sa bojim, aby sme jej nedavali privela, lebo sme boli u pediatricky a nasa princezna stihhla pribrat 450g za tyzden, co je dost, ale zatial neriesim, lebo sa narodila s vahou 2900g, tak to akurat dobieha 😀 ozaj aj davas vitaminy ? kanavit a vigantol ? my sme ich teraz dostali a mam celkom patalie s ich podavanim 😖
no my mame este mensiu "Palculienku" 2460g a 45cm 😀 Ved to je super ze tak pribera, bud rada ze mas smotanu miesto mlieka 😀 No prave som nad tym premyslala ze preco mi dokina dala len kanavit... Pri starsej sme mali aj kanavit ten do 3 mesiacov sme brali a vigantol do 2 rokov. V stredu idem na poradnu, musim sa opytat. Inak problem s podanim nemam, dam na lyzicku 3kvapky a troska tam sprtnem mojho mliecka, dam jej to do pusky a este jej dam cucnut z prska aby to zapila 😉
ahojte 🙂 uz sa aj patrilo niaku takuto temicku zalozit 🙂 nasa nelka ma dudlik (MAM), ale chce ho len malokedy 🙂 aj ked zabuva, hned ho vypluje 🙂 mliecko mame umele (sunar HA) kedze mam velmi jemne bradavky ktore mi hned rozkusala do krvy :( aj klobuciky som mala, lanolin, no nic nepomohlo :( a von uz chodime, al nie moc casto, kedze obliect 2 deti je dost fuska a najme ked som cely den doma sama :( ale ked ideme von tak aj na hodinku, mala si pobuva a my sa konecne vyvetrame 🙂 dufam ze som dobehla vsetky otazky co ste tu stihli preberat 🙂
@alyze
Ahoj my sme mali MAM dudlik a mala ho chcela az od 3 mesiacov... ale za to teraz sa nevieme odnaucit od dudla a mali sme 11. novembra uz dva roky... a s tym kojenim ja som tiez prvy mesiac nic ine nerobila len kojila fakt v kuse ale potom sa to zlepsilo casom. A na bradavky je super masticka CICADERMA nemusi sa umyvat pred kojenim lebo je homeopaticka.
caute kocky! no je to prca s tymi nasimi babenkami, moja tiez nechce dudel ani vidiet a kojit sa chce vkuse hlavne vecer, cez den je to ok, pozrite si ten link co som hodila v novembrovkach, je tam rozpisale podla dni/tyzdnov presne potreby dojcenych deti a ako papaju, ako casto a preco a tak, mna to dost uistilo 🙂 My chodime von uz od prveho dna ako sme sa vratili z porodnice, najskor to bolo len na chvilu, to bolo este dost teplo a potom aj na dlhsie. so starsim chodime kade tade medzi deti, takze spakujem obidve a ide sa, a nakupit tiez niekto musi 🙂 uz mam obkukane kde sa da v meste nakojit a prebalit a niekedy behame po meste cele popoludnie 😀 ved by ma doma vystrelo a Wilka tiez. malu radne nababusim a je to.
@sonicka13131 Ahoj, tak tu masticku vyskusam, lebo tie bradavky su uz rozzuzlane 😝 ved aj teraz sme sa kojili hohinku, konecne na mne zaspinkala a teraz mam zasa problem, lebo ked ju dam, tak je hned hore ☹
No nic skusila som a uvidime, kolko tam vydrzi 😀
@alyze v noci malicko, okolo desiatej ju ulozim, potom kojim o druhej a potom az rano o siestej, vcera v noci som kojila tri krat, ale uz nam to celkom ide aj po leziacky. jediny problem je v tom, ze prebalujem po krmeni, lebo pred kojenim strasne place a po kojeni je pri tom tichucko, a ked teraz kojim po leziacky, tak pri tom zaspim a mala ostane neprebalena, minulu noc som ju chuda prebalila len raz 😀 kazdu hodinu v noci to si neviem ani predsravit, to musi byt fakt narocne! uz len vydrzat, vsak to prejde, cim bude starsia tym efektivnejsie bude papat a vydrzi aj dlhsie potom. drzim palec!
@alyze btw, ako tak kukam na prispevky vyssie, podla mna sa nemusis bat ze privela papa ak kojis, spapa tolko kolko prave potrebuje, neviem kolko mate tyzdnov, ale v tretom vraj deti prechadzaju prvym rastovym "spurt"-om, neviem ako sa to preklada do slovenciny ale je to obdobie rychleho rastu, kedy su velmi zvysene poziadavky dietata na mliecko a velmi rychlo narastie a priberie, potom sa to zase spomali, tak ak ste okolo toho veku, moze to vysvetlovatj to ze chce byt na ciciku kazdu hodinku aj to ze vela naraz pribrala 🙂 vraj v tom veku deti zacinaju byt aj nervoznejsie a najviac chcu cuckat vecer. ked trochu podrastu aj pusa sa im zvacsi - budu sa lepsie prisavat a efektivnejsie pit a malo by sa to zlepsit.
@alyze Ta masticka je fakt dobra... a to kojenie sa casom ustali len to treba vydrzat🙂 co by sme neurobili pre nase deticky ... prajem co najdlhsie a bezproblemove kojenie.
ahojte maminky, aj vas trapia bolesti bruska ? teda vase deticky ? my sa s tym trapime stale, dnes rano sme dokonca museli pouzit rektalnu trubicku, aby sme jej ulavili ☹ neviete nieco poradit co funguje ? aj masirujeme brusko, aj cvicime s noziskami a stale sa nadrapuje ako ju boli, uz aj pri kojeni sa zatina ☹ dakujem za rady 😉
@alyze ja som uz kupila babycalm kvapky na brusko...pri prvom sa nam osvedcili 😉
@moonlightka nam doktorka poradila espumisan, nemate skusenosti s tymito kvapkami, mne sa zda ze nezaberaju 😒
@alyze nam pri prvom neazabera espumisan ani infacol naopak babycalm ano
😀
@moonlightka A na čo konkrétne sú tie kvapky?
Milé maminky. mám otázku na tie čo kojíte. Ako často má vaša ratolesť stolicu?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahojte, ako ste naučili svoje detičky na cumlík ? a aký ste im skusuli dať ? ja som skusila už 7 typov a nič ☹ stale len prso, aj miesto dudla 😒