Ahojte tehuľky, zakladám novú diskusiu pre tie, ktoré otehotneli prostredníctvom IVF a majú termín v novembri. Keďže čakam svoje 1 babetko, rada by som si vymenila pár informácii s tehuľkami, ktoré tiež museli postúpiť IVF.
Ahoj ivec 16. Ja mam pôrod na 25.november. som v 6tt a necitim sa nijako vynimočne. a ty ako???? maš dake príznaky??? mne už z toho hrabe, kamaratka je tehotna je v 15tt a stale ma straší, že nemôžem nič robiť lebo potratim, ja ju asi kopnem do zadku, no načo ma straší, však fungujem v normale, ved tehot. nie je choroba, šetrim sa, ale nerobim všetko ako otrok. papapa a dik že si sa pridala
@mayama tak to mame len 4 dni.. to mozno nakoniec budeme aj naraz 🙂 no mne zatial len prsia bolia... nic ine... treba sa setrit... ale podla mna ak je embryjko zdrave tak mozes skakat, staviat sa na hlavu, kupat sa v horucej vode a ono vydrzi... ja mam stale obavy ze sa moze nieco stat.. ale treba to tak brat, ze ak je zdrave tak vydrzi a bude... a ja verim, ze je zdrave a budeme sa konecne tesit z babatka,.. (ja som uz raz mala MA... dva tyzdne som vkuse lezala, az ma vsetky klby boleli a aj tak to nepomohlo...) takze ak to ma byt tak to bude... ak je zdrave tak vydrzi... verim ze je....
Ahoj. My tiez mame za sebou prve IVF. Momentalne zacinam 8. tt a nemozem este stale tomu uverit, ze to vyslo na prvykrat. Musime verit, ze to dotiahneme do stastneho konca 🙂
Tak to tiez blahozelam 🙂 My sme si tiez dali vlozit dve a neostalo nam nic na mrazenie, bolo to bud alebo... Minuly tyzden som bola na prvom utz. a videli sme uz aj srdiecko. Nadherny pocit... Ale doktor povedal, ze vidi len jedno, tak mi aj luto prislo, ze to druho to nezvladlo.. Buduci tyzden vo stvrtok idem na druhy utz, tak dufam, ze vsetko pokracuje ako ma...
@sarda17 no asi budem mat rovnaky pocit ak bude len jedno... napriek tomu sa tesit, ze to aspon jedno zvladlo... my mame len jedno odlozene... myslela som ze bude viac.. lebo folikulov som mala velmi vela.. vajicok odobrali 6 no oplodnili sa 3.. ale tak hlavne ze sme tehulky... 🙂 po to jedno pojdeme este po surodenca 🙂
To mate super, drzim palce 🙂 Ja som mala zase malo folikulov, pri poslednej kontrole pred opu doktor videl len tri, to som cely vecer preplakala. Mierne zvysil davky a pri OPU som mala 6 oocytov, vsetky boli vhodne na oplodnenie, dalej sa vyvijali len tri, no a tretie, co sme potom chceli zamrazit, sa na piaty den prestalo vyvijat.. Strasne sme teraz stastni, boze, ked citam, kolko maju niektore zeny za sebou neuspesnych pokusov..
@sarda17 no tak to sme mali rovnako ocytov... tiez sa 3 oplodnili ale nemali sme PK, a mam pocit, ze ho mrazili asi hned... no uvidime ked po neho pojdeme... (ale folikulov mi naratali pri sone 34 ale ratali vsetky od velkosti 6-7 mm, vacsie ako 16mm tych bolo 9, tri dni pred punkciou robili posledne sono), takze som myslela ze ich bude viac.. ale robili mi punkciu iba v lokalke.. tak som mala pocit, ze ma uz ani nechcel dlhsie trapit, mozno preto zobrali iba 6.. ale to je jedno uz.. hlavne ze sa zadarilo a nech len dobre rastu
@ivec16 ahoj tak to mi je luto, mna bolia len kríže, a už dva dni som precitlivená, revem z hocičoho, mam taky strach, že mi to oddíde, lebo vôbec necitim že som tehotna. Už mi nechutí jest, do potrvdenia teh. som jedla ako žrut, a teraz nič, rozčulujema všetko a všetci...mysliš si že sú to teh. hormony????som nervozna ako pes, a už mi všetci nadavajú/oni nevedia že som tehu/. pappaa
@mayama Ja som sa tak do 6. tt citila uplne v pohode, ale potom sa to zacalo, niekedy mi je hrozne zle od zaludka a tak vselijak, najskor mi strasne chuti nieco si zajest, ked to urobim, je mi z toho tazko na zaludku...a byvam casto unavena. Ale inak v pohode, nie su to nonstop stavy, takze da sa to vydrzat, len sa uz nemozem dockat druheho trimestra, vsade citam, ako si to vtedy zeny uzivaju a su plne energie 🙂
A myslim si, ze je to normalne, ze nam to nedochadza, kamaratka je sestricka u gynekologa a povedala, ze vela zenam to dojde, az ked to male v brusku citia, ked zacnu citit pohyby 🙂
@mayama Inak kolegovia, ktore mali v minulosti tehotne manzelky, chodili do prace oddychovat od nich, ze su na nich zle ako cert 🙂))) hovorili mi, uvidis, aj ty taka budes. A ja naopak.. citim sa totalne vyrovnana, nad vecou, pokojna, vobec to nechapem, normalne byvam dost vybusna, mam talianske korene a ono to niekedy citit 🙂 Neviem, mozno ma tie hormony praveze unormalnili 🙂
@sarda17 ahoj ved toto pobodne bolo po et- mne nič nebolo, ja som si 7 dni myslela že nie som teh., ale až ked mi to test ukazal, začala som to tak brat, že teda to vyšlo, test krvi -HCG1024. A mne vôbec nič nie je, možno ma to chytí v 7 tt. Mam 2 sestry- 1 vracala uplne stale, druha ani raz- takže bohvie ako som ja na tom. Diky za povzbudenie, už aby bolo 8.03 pôjdem si vypočuť srdiečko 🙂 🙂 🙂
Ahoj no bola som ked som bola 6tt+6 a male je v poriadku i srdiečko som počula. Už som sa aj s nimi rozlučila, bo pre mna je lepšie chodiť už ku svojmu gyn./aj tak môj gyn. je z Heliosu/. Dalšie sono+krv testy mam až v 10 tyž., ide to pomaly, bojim sa aby sa nič nepokazilo. A ty ako??? Ako pokračujete??? 🙂
@ivec16 Ahoj no bola som ked som bola 6tt+6 a male je v poriadku i srdiečko som počula. Už som sa aj s nimi rozlučila, bo pre mna je lepšie chodiť už ku svojmu gyn./aj tak môj gyn. je z Heliosu/. Dalšie sono+krv testy mam až v 10 tyž., ide to pomaly, bojim sa aby sa nič nepokazilo. A ty ako??? Ako pokračujete??? emoticon
@mayama ja mam az zajtra prve sono, podla mojich vypoctov by som mala byt 7tt+4 tak som velmi zvedava. Som zvedava co sa zajtra dozvieme a tiez mam rovnaky strach, ale zatial ziadne spinenie, tak dufam ze je vsetko v poriadku... Takze o 2 tyzdne cca ides znovu, juj ten cas sa priserne vlecie... Ja sa nedokazem na nic sustredit...
@ivec16 Ahoj ja som mala posledne sono z pohotovosti, mala som krče v žaludku a bala som sa tak som radčej šla na pohotovosť, chceli si ma tam nechať, ale neostala som, lebo to bol žaludok, Tak mi dal môj gynekolog magnezium a krče ustupili, vraj to nič nie je, to aj tak bol žaludok, len tie krče vystrelovali až do bruška. Teraz je všetko ok, už som bola na 1 poradne, ale sono mam na druhy utorok. Tak som zvedava ako drobec podrastol.
@ivec16 Ahoj aj teba bolia kríže a klby, mam pocit že o ne prídem,chodim ako kačka, nikdy v živote ma neboleli klby, kríže áno, tie som si užila ked som mala mrchu a zápal obličiek, ale tie klby. už chcem aby bolo ten utorok, som zvedava či je všetko ok. A už ti brali krv???ešte mi nevolali tak je to hadam ok.
@ivec16 nie nie praveže od kedy som tehu som proti tomu odolna, manžel ma 3 týždne nádchu, kašle a sopli, mama/my byvame u nej/ je tiež chora, i neter- ja nič nechytam, chvalabohu. ja som ale vždy mala bolesti ked som mala mrchu, vraj vtedy sa ti tiež roztahuje maternica, tak preto, no aj na pohotovosti mi vraveli že ked som chuda tak ma budu bolieť klby a kríže, ja som dosť úzka. A už priberáš, ja som mala vždy 45-6 kg a teraz 49, preboha budem ako slon. Tak to je super že sa mate ok. papapa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mayama tak mne to zatial podla mojich vypoctov vychadza na 29.november ;)