Ahojte žienky (poprípade oteckovia),
verím, že sa nás tu nájde viacero, ktoré čaká onedlho pôrod v Ružomberskej pôrodnici, rada by som, ak by sme si spolu vymenili naše očakávania, predstavy o pôrode, chystané pôrodné plány, skúsenosti, . . . a čokoľvek, čo môže s našim nastávajúcim pôrodom v tejto pôrodnici súvisieť.
mna porod v Ruzomberskej porodnici caka v najblizsej dobe sama som zvedava ake to bude cele prebiehat, kedze tu budem rodit 1x. Pocula som vela dobreho ale vraj je tam jedna lekarka - porodnicka co je strasna tak dufam, ze nebudem mat na nu stastie z toho mam celkom dost obavy ☹
porodny plan som nerobila a ani nerobim lebo podla mna to je hlupost, nikdy clovek nevie co sa pocas porodu moze stat u mna je len dve poziadavky: 1) aby som dietatko hned po narodeni mala na brusku aspon par minut a az potom brali dietatko na vysetrenia ostatne nechavam na volny priebeh, kedze aj prvy porod som mala velmi rychly
2) ak to nebude nutne ziaden nastrih, lebo aj prvy porod som zvladla bez nastrihu
takze ak budu sestricky primerane mile a budu respektovat tieto moje 2 poziadavky budem spokojna 🙂
@m_i_s_k_a Budem držať palce, nech sa to zdarí 🙂 Ja budem celkovo rodiť 1x a dúfam, že tú pani doktorku, o ktorej som už tiež čítala všeličo nestretnem.
A pôrodný plán sa predsa dodržiava v prípade, že je všetko v poriadku, nie je to vec, na ktorej sa trvá v prípade komplikácií. Tiež by som veľmi chcela bonding - čiže dieťatko telo na telo hneď po narodení a myslím, že tam to robia bez problémov, väčšie starosti mi robí ten nástrih . . . plánujem hrádzu trochu vytrénovať, tak dúfam, že sa mi to podarí 🙂
Bola si si obzrieť pôrodnicu? Raz za mesiac tuším robia "prehliadky" . . .
@zurwanda dakujem velmi pekne 🙂
ono po pravde po prvom porode som leniva pisat daaky porodny plan 😀 lebo co pocas kontrakcii kym budem na vzdycharni tam sa to daako neovplivni a potom len porod tak tam mam len tie dve poziadavky pri prvom dietatku v inej porodnici som to nezazila ako sa narodil hned ho brali prec a to nechcem
z nastrihu mam obavy aj ja, lebo ak je dietatko mensie tak ho netreba a nikde vo svete ho nerobia ale u nas ako na beziacom pase ☹ pocas prveho tehu som ani necvicila s epi-nom a len 2 stichy a z toho jeden provizorny takze ak to nebude musiet byt nechcela by som
v porodnici som este ani raz nebola, na pasy by som mala ist az koncom mesiaca tak to bude moja premiera ak sa krpcek skor nenarodi a na prehliadku nemam cas kedze ta zacina o 13 a z casoveho hladiska mi to nevyhovuje
@m_i_s_k_a
s tými nástrihmi ma to hnevá, veľa som o tom čítala a u nás sa to fakt robí akoby len preto, aby si pôrodníci uľahčili "prácu" . . .
čo som čítala tak v RK by ti normálne bábätko nechať celé dve hodinky čo si na sále, len malé vyšetrenia sa robia - ale nemám zatiaľ vlastnú skúsenosť, takže neviem . . . ale aj pre mňa je veľmi dôležité hneď po narodení s bábom nadviazať vzťah telo na telo. Ja sa skôr bojím, aby som napr. nemusela nakoniec rodiť cisárskym (poznám v mojom okolí mnoho takých), vtedy sa môžem rozlúčiť aj s bondingom aj s ostatnými vecami, na ktorých mi po pôrode záleží. Ja sa na prehliadku pôrodnice určite chystám (aby som vedela do čoho pôjdem 🙂 ), len musím počkať kým mi začne materská, čiže najskôr až niekedy v lete, chvíľu pred pôrodom.
nástrih v Rk porodnici sa nerobi rutinne nebusite sa bat, robi sa vtedy ak hradza nedovoli pri porode prestupu hlavicky, alebo ak je moc tuha napnuta
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tiež sa chystám rodiť v RK a mám veru veľké očakávania 🙂 takže rozhodne sa chystám poriadne si premyslieť pôrodný plán a budem dúfať, že bude všetko bez komplikácií 🙂