Ahojte buduce maminky.termin maj 2016,najde sa niekto z Nitry?
Ahojte! Ja mám termín 23. máj a tiež budem rodiť v NR.
@bellahc ja som sa ešte nerozhodla, či to bude NR alebo NZ, i ked som z NR
@evka160516 aký je rozdiel medzi pôrodnicou v NR a NZ?
zvažujem to preto, lebo môj lekár gynekológ nerobí pôrody v NR, ale v NZ, len ktovie či to zrovna stihneme a bude práve vtedy mať službu, musím sa na to spýtať, v pondelok idem do poradne, a tiež čo som počula, že podaktoré sestričky, najmä tie staršie v NR, vedia byť niekedy nie veľmi príjemné, inak lekári ok 🙂
Akurát som o tom písala v jednej appke, že na Slovensku sa personál správa podľa toho, koľko im strčíš do vrecka... Kašli na to, oni nás berú kus ako kus. Prežiješ. 😉
Môj gyn. je zas pôrodníkom v NR, ale na tom mi až tak nezáleží aj keď je to stelesnený anjel. Oni majú všetci rovnaký diplom, rovnakú zodpovednosť, takže sa nie je čoho báť a v tej najdôležitejšej chvíli mi bude naozaj jedno, kto ten pôrod vedie. 😎 Sestričky som mala nepríjemné už pri prvom pôrode, ale na to sa rýchlo zabudne, dnes sa na nich už len smejem. Zas berme to tak, že na tej sále to nemajú vždy prechádzku rajom ani sestričky... Držím palčeky! 😉
@bellahc Dakujem pekne, drzim tiez palce, nech Vam to dopadne co najlepsie.... Smiem sa spytat ako sa Vas pan doktor vola?
MUDr. Alexander Brešťanský. Majú aj s otcom otvorenú súkromnú kliniku "ULMUS"v Hlohovci a na 4D sono k nim chodia mamičky zo širokého okolia. Napríklad čo sa pohlavia týka, už v 12-tom týždni mi povedal, že na 90 percent to vyzerá na dievčatko, potom v 16-tom som sa pre istotu opýtala staršieho, že čo to bude a povedal, že dievča a nedalo mi to pokoj ani v tom 20-tom a mladý mi hneď povedal, že je to dievča. Takže tomu hovorím naozaj profesionál. Okrem toho je stále dobre naladený, usmiaty, síce keď robí sono je trošku tichý, ale mne to vyhovuje. Hlavne, že je všetko v poriadku... 😉
super, tesim sa, ze Ste s vyberom lekara spokojna, pocula som uz o tomto lekarovi, ze patri medzi tych lepsich v Nitre, ja chodim k p. doktorovi Uharčekovi, no v Nitre rodit nezvykne, preto stale zvazujem komu ist...inak tiez cakame dievcatko, dva razy nam to bolo potvrdene (najskor sa ukazat nechcela, ale v 24. tyzdni a potom aj v 29. sme to uz mali iste, tak sme radi, i ked povodne som bola nastavena na chlapca 🙂...hlavne nech je malinka zdrava....drzim teda palce, mozno sa vidime v porodnici 🙂
Z nitrianskej pôrodnice poznám ešte MUDr. Urbana, ktorý mi rodil dcérku pred takmer desiatimi rokmi v Banskej Štiavnici. Takisto milý, v pohode a hlavne profesionál. Je mi v podstate jedno ku komu sa dostanem, hlavu mi neodtrhne ani jeden z nich.. 😀
Pridávam sa s termínom zatial 20.5.2016 ;)
super, tak sme už minimalne tri majove 🙂
Celkom dobra prognoza ;) mame oddelenie pre seba?? :D
mame, ak sa naša malinka nahodou nenarodi skorej, ale verim ze nie a vydrzi v brusku 🙂
Ja som 23. 05. 2016. 😉
@bellahc sranda by bola, keby sa všetky tri detičky narodili v jeden deň, teoreticky to možné je 🙂
Ved toto, ze moje prve som porodila iba o den skor ako spolurodička -suseda cez cestu.
zaujimave...som veru zvedava ako to bude 🙂
Len ktorá z nás začne "koníkovskú" tému, lebo s mojim prievanom v hlave 😀 😀 😀 mi to vyfučí už o 3 minúty. Tašku už balíte? Ja sa k tomu neviem dokopať. Som už aj pozabúdala spústu vecí, čo mi tam treba a keď tu čítam tie siahodlhé zoznamy, sa mi do toho ani moc nechce. 😒
@evka160516 kedy máš termín?
Čo je "koníkovská" téma?? Ja budem mať druhé ale veru nie som si celkom istá čo všetko som mala pri prvej.
Lebo predtým som rodila v NZ a teraz som počula, že tu v NR ak nie je diagnóza, nezarobia sestričky umelé mlieko. V NZ mi jedna urobila pre malú aby sme mohli ísť aspoň domov..ja som nemala skoro nič..
Tak už rozmýšlam ako tam kazdy den prepašujem fľašu 🙂
@tvojezlatko myslela som, ze podla coho tam spozname, ze sme to prave my - tie z Konika.
@tvojezlatko bojis sa, ze nebudes moct kojit? Preco chces davat umele mliecko?
@bellahc tak neviem ako sa spoznáme ;) ale tak hádam stihneme napísať ;)
@bellahc neviem či sa bojím, ale pri prvom to jednoducho nešlo, chcela som veľmi, najviac na svete, skusala som vsetko dostupné..ale nikdy ho nebolo dostatok, bohužiaľ..
@tvojezlatko nevesaj hlavu. Bude dobre, neboj. 😉
@bellahc veď akože dúfam, že to bude iné, len už zas nechcem zažiť to čo pri malej, tak sa radšej psychicky pripravujem na horšie ;)
Nas termin je 16.maj,presne o 2 mesiace,tasku mam pomalicky uz nachystanu,ale nejake veci nam este chybaju,dokupime dobalime,este stale stihame..a ako sa spozname?dame si nejake znamenie?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@evka160516 ahoj, ja mám termín 28.5:) nie som síce priamo z NR, ale chystám sa tu rodiť..