Ktoré z vás čakajú dvojičky?

catrine98
19. jan 2015

Babýýý kedy máte termíny pôrodu? 🙂 sú tu také. ktoré čakajú dvojičky?

pemizb
19. jan 2015

su tu take ktore uz dvojicky maju. sustred sa na seba, davaj si pozor, hlavne sa setri. urcite neprepinaj svoje sily....drzim palce, nech sa narodia v termine....nech ste vsetci v pohode a oddychuj co najviac, potom dllllho nebudes mat cas oddychovat 😀

catrine98
autor
20. jan 2015

@pemizb no viem šetrím šetrím 🙂 som len na začiatku tehu tak ešte užívam pokoj 🙂) ty máš dvojičky? 🙂 mám pár otázočiek... ako to vlastne zvládaš? ja si to neviem ani predstaviť!!! ako to zvládnem 🙂 viem že podla situácie, ale je moné aj dvojičky porodiť prirodzene však? Lebo vždy som túžila po prirodzenom pôrode bábatka no ale ked dvojičky čakáme tak uvidím či to bude možné

pemizb
20. jan 2015

kludne sa pytaj. ty mas asi menej rokov ako ja...priznam sa ze pre mna to bol sok a doma som ich po stvrtej neprespanej noci chcela dat do domova. postupne sa to ale upravilo a dnes by som ich nedala za svet. verim ze mas niekoho kto ti pomoze....nielen manzel, ale aj ostatna rodina. jasne ze je mozne porodit aj prirodzenou cestou....ale priznam sa ze ja som po tom prilis netuzila.....ja som sa bala ze sa pridusia, alebo vselico ine ze nastane. poznam jednu zenu, ktora porodila prirodzene dvojicky a jedno vazilo tri a druhe styri kila. mozno vyjde aj tebe prirodzeny porod, ak ho tak velmi chces....budem ti drzat palce. ty este asi nevies ci cakas dve dievcatka alebo chlapcekov, vsak? no potom mi musis napisat....som zvedava.
inak s tym zvladanim este....snaz sa od zaciatku deti si striedat. neviem ci bude mozne ich mat spolu pri spanku. nasi sa navzajom budili, kazdy mal iny rezim spanku...tak sme si ich podelili. no a teraz maly ma problem byt so mnou. tak iste si ich s manzelom co najcastejsie striedaj. mne sa maly doteraz nedal ani obliect. maju cez dva roky a ked nie je doma tato, musi prist dedo, lebo on so mnou odmietal doteraz robit cokolvek. teraz uz je to lepsie. ja mam stastie ze mam pomoc....ak by som bola sama cez den na nich, tak by si musel zvyknut...viem...ale bolo by to dost komplikovane,..on ma totiz maly komplikovanu povahu. tak toto si iste nejako zariad...aby si deti zvykli na oboch.
naozaj ti velmi drzim palce, urcite sa setri nadalej, bo ja som chcela byt hrdinka a potom som dva mesiace lezala v nemocnici s infuzkami a nemohla som ani len na balkon vyjst...este aj jedlo mi nosili do postele......takze radsej doma a co najdlhsie.

catrine98
autor
21. jan 2015

🙂 som 15tt takže ešte nevieme čo to bude 🙂 ale ked som sa dozvedela že dvojičky, priznám sa plakala som 🙂 snažili sme sa o bábo ale že až dve sa podaria 🙂 oddychujem a snažím sa aj čo najdlhšie 🙂 partner pomáha ako vie ale myslím, že teraz je ešte to dobré obdobie, aj ked už mesiac som s hlavou v kýbli aj 15x za deň :( ale čo nespravíme pre deti 🙂 prirodzený pôrod som chcela pri jednom ale ked budú dve tiež zvažujem.. hlavne čo bude lepšie pre nich 🙂
s pohlavím, ked sa dozvieme jasne že napíšem, a my sme už zvedaví xixi 🙂 a ako si si striedala s manželom deti? to tak že jeden spal s jedným v jednej izbe a druhý s druhým v druhej? 🙂 ešte neviem ako to spravíme.. možnosť aj bude tak vyskúšame ako bude lepšie 🙂 aj mňa našťastie rodina podporuje a dúfam, že budú aj potom 🙂 aj svokra sa normálne začala činiť 🙂 príde mi pomôcť s chodom domácnosti ked mám hlavu v kýbli celý deň 🙂) no len dokedy :D

jajka71
21. jan 2015

no ja som v tridsiatom tyzdni, uz sa mi to krati, ale dufam, ze dvojicky ostanu v brusku co najdlhsie, aby boli fit🙂
zatial su vysledky dobre, inak ja som na zaciatku nezvracala, ale z roznych inych zdravotnych dovodov som doma uz dlhsie a dufam, ze ostanem doma co najdlhsie🙂
zatial byvame so svokrou tak dufam, ze s dvojickami po ich prichode na svet pomoze aj ona, no rovnako ako moj manzel aj ona este chodi do prace, tak uvidime, caka nas rusny rok, ale velmi sa tesime na dvojicky🙂

catrine98
autor
21. jan 2015

@jajka71 samozrejme aj my sa tešíme 🙂 len na začiatku to bolo také náročné trošku sa s tým vysporiadať.. ja už asi 5 týždeň vkuse vraciam :( hlavne ráno... preto som teraz pn 🙂 potom dajte o sebe vedieť 🙂 držíme palce.. my až v júli takže si počkáme ale som ja rada... my so svokrou nebývame ale býva vedla v meste čo je 5 km takže dobehne ked treba aj ked tiež robí :( a partner tiež... ale nejak to zvládneme 🙂 a viete čo budete mať?

jajka71
21. jan 2015

no mali by to byt dvojicky- parik- chlapec a dievcatko,, zajtra idem na 3D sono, zatial to vyzera tak, ze pojde somnou aj manzel, lebo sa mu naposledy velmi pacilo, ze ich videl a pani doktorka mu vsetko trpezlivo vysvetlila, uvidime, ci ho svagor v praci vystrieda vcas🙂
no my sme sa pustili do stavby domu, ktora sa po zaliati zakladov akosi zasekla, ale tak snad casom budu mat deticky aj vlastnu izbicku a svokra bude par kilometrov od nas, rovnako svokor so svojou manzelkou, o cosi dalej to bude mat moj oco (mamku uz nemam:()
pre mna to bol sok, ze tri roky nic a potom dvojicky🙂 ale hned som volala tetam a povedali mi, ze v nasom rodokmeni su dvojicky, rovnako svokra potvrdila, ze aj v ich rodokmeni su dvojicky, tak to mame aj dedicne🙂

vsetky mamicky hovoria, ze najdolezitejsie je mat v prvom obdobi po narodeni dvoijciek niekoho, kto pomoze s dvojickami i s domacnostou, no najnarocnejsie to vraj nie je, ked sa narodia, ale ked zacnu chodit🙂
tak uvidime🙂

catrine98
autor
21. jan 2015

🙂 tak držím palce pri dokončení domčeka 🙂 my sme sa s priateľom snažili dva roky no konečne to vyšlo 🙂 v našej rodine sú toto prvé dvojičky :D ano ked začnú chodiť, no to bude zaujímave 🙂 ja si hlavne prajem aby všetko bolo v poriadku 🙂 lebo predsa s nimi je to trošku komplikovanejsie... moja mamina je tiež dalej.. 20km takže som viac menej odkázaná na pomoc svokri ale aj mamina dobehne ked sa da, ocino robí v rakusku takže sa vídame iba cez víkendy a kedže aj my akosi teraz furt niečo riešime s partnerom tak ani nie každý víkend 🙂

pemizb
25. feb 2015

@catrine98 prepac ze odpisujem az teraz, nevedela som ze si reagovala na moju odpoved. No my si praveze s muzom nestriedame deti....ale mali sme to urobit. Lebo teraz maly je vkuse nalepeny na otcovi alebo dedovi a mala nechce byt s nikym iba so mnou. Toto sa snaz eliminovat....nech su obaja zvyknuti na oboch. Spat spolu....neviem ako to dokazu niektori, ale nasi sa budia...skusali sme to, lenze oni kazdy inak zaspavaju....takze je pohodlnejsie a ovela rychlejsie ked zaspavaju kazdy v inej izbe. Neboj, prvy rok je naozaj najhorsi. Ono zalezi asi aj na veku...mladsia si skor zvykne...mne to trvalo dooooost dlho. No ale po roku uz je to oooovela lepsie..a teraz ked uz rozpravaju a maju dva roky....to je uz ine. Neboj sa ich chodenia.....naucis si ich aby chodili pri tebe. Este stale nevies co cakate? A svokra ked ti pomoze...to je super...aj ked vecer navari a na druhy den donesie....aj to je pomoc....a na poriadok sa vykasli. Pri jednom dietati sa da.....ale pri dvoch....poriadok spravis neskor. Napriklad uz teraz sa da s nimi zajst aj von, ze jeden doma rychlo cosi porobi. Uvidis co vsetko stihnes za taku hodinku, ked ti deti vezme muz von. No a skus vyuzit svokru aj mamku.....nech si kazda vezme jedneho a ty si mozes porobit...toto ja nemam....mam vzdy aspon jedneho....takze za dva roky som bez nich prakticky nebola....ale ty si to skus zariadit. 🙂

catrine98
autor
15. apr 2015

@pemizb ahoj 🙂 prepac ze az teraz len som tu dlhsie nebola 🙂 no ano uz vieme 🙂 budeme mat dvoch chlapcov... Muz spokojny :D bude mat do partie 🙂 ja som chcela parik ale vlastne mi je to jedno... Hlavne nech su zdrave 🙂 a vy ako? Ty to uz mas dobre 🙂 uz 2 rocky maju drobce tak to sa da 🙂 napis aj spravu ak budes chcioet nemusime len tu alebo na email 🙂 catrine98@azet.sk A vlastne viacej deticiek nemate? Iba dvojicky? 🙂 no ze iba haha :D My rozmyslame ist do britanie ale asi to nie je dobry napad ist prec s dvojickami 🙂 predsa tu je aj ta pomoc aj co 🙂

pemizb
15. apr 2015

@catrine98 ahoj, pisem ti na mail 🙂

catrine98
autor
17. apr 2015

@jajka71 ahoj 🙂 no čo? vy už asi aj máte bábiky však? 🙂 som na teba úplne zabudla 🙂 len teraz čítam, že si už koncom januára bola v 30tt 🙂 držím palčeky 🙂

catrine98
autor
17. apr 2015

@pemizb mojka 🙂 aj ty máš mailík

jajka71
17. apr 2015

no my mame uz dvojmesacne, narodili sa osem tyzdnov skor za dramatickych okolnosti, co ovplyvnilo hlavne chlapceka, ale snazi sa, cvicime a hadam to zmakneme a dobehneme sestricku 🙂

catrine98
autor
18. apr 2015

@jajka71 tak držím place 🙂

jajka71
18. apr 2015

dakujeme

1cimina1
19. apr 2015

aj my čakáme dvojičky 🙂 Chlapčekov 🙂 sme v 29 tt... a gynekologička ma poslala už sa zapísať do pôrodnice kde mienim rodiť... ale dúfam,že chlapci sa nebudú ešte ponáhlať :/ 🙂

kvila
20. apr 2015

Ahojte, aj my cakame dvojky, sme iba na zaciatku, v 11.tt, uzivam si dvojnasobne nevolnosti a netusim co mam od dvojickovskeho tehu ocakavat. Dufam, ze to zvldneme 😅

catrine98
autor
23. apr 2015

Ahojte 🙂 no je to určo komplikovanejšie ako pri jednom baby ale tak zvládneme však sme ženy 🙂 mňa už všetko začína bolieť a to som len 27tt :D čakáme prvé 🙂 som zvedavá ako dožijem dokonca. tiež nechcem aby sa ponáhlali 🙂 už sa nám to kráti... mna ešte neposlala zapísať sa... no opýtam sa jej na to 🙂 no tak užívajme pokaja kým sa ešte dá 🙂

laura_laura888
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre