tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@magnolie123 tak drzim palce ddufam sa nam podari 🙂 🙂
my tiež tretí mesiac a zatiaľ nič, ale uvidíme, hádam sa podarí lebo okolo mňa sú už samé tehotné 🙂
presne ako aj okolo mňa...ja mam 32 rokov, uvidíme ako dlho to potrvá :D, moc sa na to sústreďujem
ahoj 🙂 my tiež začiname teraz v marci, dúfam, že sa podari 😉 a aj vám všetkým 😵
užívala ste niekorá antikoncepciu?ja som užívala 12 rokov, tak som mala troška obavy , či sa telo naštartuje po antikoncepcii, ale dobré znamenie, že ovulácia je, tak uvidíme......niektoré kamarátky boli tehotné hneď po vysadenií antikoncepcie, iné do roka, uvidíme , držím palčeky....
@magnolie123 uzivala som ale kratko dufam sa podari 🙂 🙂 🙂
ja som sa tiež sústreďovala tak som si našla teraz nejaké "zábavky" aby som na to nemyslela, začala som hačkovať, a tak ma to začalo baviť, že sa na to dokonca teším keď idem domov z práce 🙂
a antikoncepciu som jedla dva roky, keď som ju v decembri vysadila tak som mala tri mesiace problémy s cyklom ale doktor povedal že to je v poriadku tak uvidíme, ale tak sa mi zhoršila pleť ....
tak som nevyzerala ani v puberte 😀
ja som brala asi 5mesiacov a som si povedala ze dost.poznam baby ktore brali a nemozu otehotniet ale poznam aj take ktore po vysadeni hned otehotneli
Ahojte baby my sa zatial nesnazime aj ked by nam to ani nejak nevadiilo ideme sa totiz v juli brat.potrebujem poradit.menstruaciu som mala 6 februara mam nejakych 20 dni po ovulacii teda ak to spravne ratam 😉 mavame nechraneny pohlavny styk pravidelne ale davame si pozor viete ako to myslm 😉 dneska rano som si po prvykrat merala bazalnu teplotu a mala som 37.je mozne ze som v tom? Mam si kupit test alebo to este priskoro menzes mavam pravidelne prosim poradte
Baby, nechcem vam tu kazit moralku, ale padla mi do oka tato tema - moje dieta este sice nema ani cele tri mesiace, ale okamzite by som brala dalsie, takze v podstate aj my sa snazime. Drzim nam vsetkym palce, nech nam to vyde podla predstav!
@karle17 preco sa nepridas sem????
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/v-roku-2012-zaciname-snazilkovat-kto-sa-prida/
@st2 Ahoj dakujem ze si mi napisala moje cykly su 28 dnove a menzes mi trva tak pet dni ale nechcem sa zbytocne z toho tesit mohla by som byt sklamana.ale myslis zeby to mohlo byt viacej pravdepodobne lebo som mala tu bazalnu teplotu vysssiu to som predtym nikdy nemala neviem co si mam o tom celom mysliet
ahojte dievčatá, všimla som si túto tému a nedalo mi tu troškaodpovedať, keďže som súkromná PA a táto problematika a všetko okolo tehotenstva-pôrodu-šestonedelia je mojou srdcovkou ... takže v skratke k MC a ovulácii - ak je MC pravid.28-dňový, tak ovulácia nastáva približne okolo 13-14dŇa cyklu. Do ovulácie sa bazálna teplota pohybuje do tých 37 st., ako náhle ovulácia nastala-baz.tep. sa zvýši o 3-5 st. čiže 37,2-37,5 stupňov Celzia. Je pravdepodobné ak takáto BT pretrváva aj po čase očakávanej menštruácie, môže ísť o tehotenstvo,...ale treba brať do úvahy aj hormonál.poruchu - posun menzesu,čo spôsobuje veľa vonkajších aj vnútorných vplyvov - napr. nachladenie. Takže v prípade @hany1 by som ešte nestresovala a počkala ešte takých cca10-12dní ... a ďalší MC sa skúsila naučiť ako prebieha MC-kedy nastáva ovulácia (merať baz. teplotu stále v rovnakom čase ihneď po prebudení, sledovanie hlienu, ako aj samovyšetrovanie čípku maternice)
Ahoj, aj my sme sa od marca začali snažiť..
ahojte 🙂 myslite si, ze ma zmysel sa snazit aj mimo dni kedy mam ovulaciu?
@hanya1 a merias si bazalnu teplotu cely mesiac? a inak v podstate mi to vychadza ze ti uz meska, tak ak mas potvrdene ze isto bola ovulka pred tymi 20dnami tak mozes byt tehotna a fakt by som na tvojom mieste testla
@any395 trosku by som nesuhlasila nie kazdemu sa BT zvysi na 37, ja meriam BT uz dlhsie a 37 mavam malokedy, a ovu som mavala potvrdenu aj cez folikometriu
@st2 určite súhlasím, že BT po ovulácii nemusí dosiahnuť teplotu až 37... neuviedla som síce BT pred ovuláciou, ale uviedla som, že po ovulácii sa zvýši o 3-5 stupňov ... tzn. že napr. pri BT cca 36,2 do ovulácie sa táto nameraná BT po ovulácii zvýši o 3-5 stupňov, čiže na hodnotu 36,5-36,7 a takáto hodnota trvá až do posledného dňa pred menzesom, kedy sa náhle zníži opäť na cca 36,2-36,3. (tú BT 37 som písala konkrétne podľa seba, keďže východzia BT pred ovuláciou bola 36,7 -36,8 😉 ) tak len toľko na doplnenie ... takže je dôležité meranie BT počas celého cyklu, nie iba po jeho druhej polovicii, pretože tam ide práve o to sledovanie zvýšenia BT po ovulácii, či je prítomné, a či vôbec k ovulácii dochádza, lebo môže ísť aj o anovulačný cyklus, čo znamená nemožnosť otehotnieť.
@st2 pravdupovediac zvýšenie o 2 stupne je diskutabilné ... malo by tam byť zvýšenie najmenej o 3 stupne ... tak že v tvojom prípade by BT po ovulácii mala dosiahnuť spodnú hranicu 36,4 ... to je ale hraničná hodnota... dobre by bolo pridať k tomu sledovaniu BT aj sledovnie viskozity hlienu, ktorý v období tesne pred ovul. a počas ..je riedší a hlavne vláčny, dokáže sa natiahnuť na dlhšie vlákno bez roztrhnutia ...
no toto by ma presne zaujímalo ako sa sleduje hlien? lebo ja zatiaľ robím len ovulačné testy a keďže po vysadení antikoncepcie mávam strašne nepravidelný cyklus tak ovuláciu mávam aj na 16-17 deň
@any395 no pozerala som si svoje grafy a veru vascinou tam mam vyskok o tie tri stupne, a jasne aj hlien sledujem a robim ovu testy
len pre zaujimavost http://www.fertilityfriend.com/home/st2
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ja sa snažím, 3 mesiac a zatiaľ nič.... :(