Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

magnolie123
8. mar 2012

ahoj, ja sa snažím, 3 mesiac a zatiaľ nič.... :(

karle17
autor
8. mar 2012

@magnolie123 tak drzim palce ddufam sa nam podari 🙂 🙂

verka9
8. mar 2012

my tiež tretí mesiac a zatiaľ nič, ale uvidíme, hádam sa podarí lebo okolo mňa sú už samé tehotné 🙂

magnolie123
8. mar 2012

presne ako aj okolo mňa...ja mam 32 rokov, uvidíme ako dlho to potrvá :D, moc sa na to sústreďujem

ajka81
9. mar 2012

ahoj 🙂 my tiež začiname teraz v marci, dúfam, že sa podari 😉 a aj vám všetkým 😵

karle17
autor
9. mar 2012

@verka9 drzim palceky 😀

magnolie123
9. mar 2012

užívala ste niekorá antikoncepciu?ja som užívala 12 rokov, tak som mala troška obavy , či sa telo naštartuje po antikoncepcii, ale dobré znamenie, že ovulácia je, tak uvidíme......niektoré kamarátky boli tehotné hneď po vysadenií antikoncepcie, iné do roka, uvidíme , držím palčeky....

karle17
autor
9. mar 2012

@magnolie123 uzivala som ale kratko dufam sa podari 🙂 🙂 🙂

verka9
9. mar 2012

ja som sa tiež sústreďovala tak som si našla teraz nejaké "zábavky" aby som na to nemyslela, začala som hačkovať, a tak ma to začalo baviť, že sa na to dokonca teším keď idem domov z práce 🙂

verka9
9. mar 2012

a antikoncepciu som jedla dva roky, keď som ju v decembri vysadila tak som mala tri mesiace problémy s cyklom ale doktor povedal že to je v poriadku tak uvidíme, ale tak sa mi zhoršila pleť ....
tak som nevyzerala ani v puberte 😀

karle17
autor
9. mar 2012

ja som brala asi 5mesiacov a som si povedala ze dost.poznam baby ktore brali a nemozu otehotniet ale poznam aj take ktore po vysadeni hned otehotneli

hanya1
9. mar 2012

Ahojte baby my sa zatial nesnazime aj ked by nam to ani nejak nevadiilo ideme sa totiz v juli brat.potrebujem poradit.menstruaciu som mala 6 februara mam nejakych 20 dni po ovulacii teda ak to spravne ratam 😉 mavame nechraneny pohlavny styk pravidelne ale davame si pozor viete ako to myslm 😉 dneska rano som si po prvykrat merala bazalnu teplotu a mala som 37.je mozne ze som v tom? Mam si kupit test alebo to este priskoro menzes mavam pravidelne prosim poradte

st2
9. mar 2012

@hanya1 ak si mala poslednu menstruaciu 6februara a hovoris ze si 20 dni po ovu tak by som veru testla, kedze menzes mavas pravidelne tak kedy si ho mala dostat, resp ako dlhe mas cykly

alenka600
9. mar 2012

Baby, nechcem vam tu kazit moralku, ale padla mi do oka tato tema - moje dieta este sice nema ani cele tri mesiace, ale okamzite by som brala dalsie, takze v podstate aj my sa snazime. Drzim nam vsetkym palce, nech nam to vyde podla predstav!

hanya1
9. mar 2012

@st2 Ahoj dakujem ze si mi napisala moje cykly su 28 dnove a menzes mi trva tak pet dni ale nechcem sa zbytocne z toho tesit mohla by som byt sklamana.ale myslis zeby to mohlo byt viacej pravdepodobne lebo som mala tu bazalnu teplotu vysssiu to som predtym nikdy nemala neviem co si mam o tom celom mysliet

any395
10. mar 2012

ahojte dievčatá, všimla som si túto tému a nedalo mi tu troškaodpovedať, keďže som súkromná PA a táto problematika a všetko okolo tehotenstva-pôrodu-šestonedelia je mojou srdcovkou ... takže v skratke k MC a ovulácii - ak je MC pravid.28-dňový, tak ovulácia nastáva približne okolo 13-14dŇa cyklu. Do ovulácie sa bazálna teplota pohybuje do tých 37 st., ako náhle ovulácia nastala-baz.tep. sa zvýši o 3-5 st. čiže 37,2-37,5 stupňov Celzia. Je pravdepodobné ak takáto BT pretrváva aj po čase očakávanej menštruácie, môže ísť o tehotenstvo,...ale treba brať do úvahy aj hormonál.poruchu - posun menzesu,čo spôsobuje veľa vonkajších aj vnútorných vplyvov - napr. nachladenie. Takže v prípade @hany1 by som ešte nestresovala a počkala ešte takých cca10-12dní ... a ďalší MC sa skúsila naučiť ako prebieha MC-kedy nastáva ovulácia (merať baz. teplotu stále v rovnakom čase ihneď po prebudení, sledovanie hlienu, ako aj samovyšetrovanie čípku maternice)

martaniana
10. mar 2012

Ahoj, aj my sme sa od marca začali snažiť..

janulap
10. mar 2012

Ahojte,môzem sa pridať?my sme sa začali snazit predvcerom 🙂
@alenka600 klobúk dole a držím palce,tak ak oaj ostatným babulkám :o)

ylanee
10. mar 2012

ahojte 🙂 myslite si, ze ma zmysel sa snazit aj mimo dni kedy mam ovulaciu?

st2
10. mar 2012

@hanya1 a merias si bazalnu teplotu cely mesiac? a inak v podstate mi to vychadza ze ti uz meska, tak ak mas potvrdene ze isto bola ovulka pred tymi 20dnami tak mozes byt tehotna a fakt by som na tvojom mieste testla

@any395 trosku by som nesuhlasila nie kazdemu sa BT zvysi na 37, ja meriam BT uz dlhsie a 37 mavam malokedy, a ovu som mavala potvrdenu aj cez folikometriu

any395
10. mar 2012

@st2 určite súhlasím, že BT po ovulácii nemusí dosiahnuť teplotu až 37... neuviedla som síce BT pred ovuláciou, ale uviedla som, že po ovulácii sa zvýši o 3-5 stupňov ... tzn. že napr. pri BT cca 36,2 do ovulácie sa táto nameraná BT po ovulácii zvýši o 3-5 stupňov, čiže na hodnotu 36,5-36,7 a takáto hodnota trvá až do posledného dňa pred menzesom, kedy sa náhle zníži opäť na cca 36,2-36,3. (tú BT 37 som písala konkrétne podľa seba, keďže východzia BT pred ovuláciou bola 36,7 -36,8 😉 ) tak len toľko na doplnenie ... takže je dôležité meranie BT počas celého cyklu, nie iba po jeho druhej polovicii, pretože tam ide práve o to sledovanie zvýšenia BT po ovulácii, či je prítomné, a či vôbec k ovulácii dochádza, lebo môže ísť aj o anovulačný cyklus, čo znamená nemožnosť otehotnieť.

luga
10. mar 2012

@any395 , pisala som o BT - ale uz si to doplnila, tak nic 🙂 ....len, ze u mna je BT 36,5 uz poovulacna

any395
10. mar 2012

@luga ... ak bola BT pred ovul. cca 36st., tak hodnota 36,5 po ovulácii je normálna 😉

luga
10. mar 2012

@any395 , 36 nieee, taka studenokrvna zasa nie som 😀 - pred ovu 36,1-36,4 ....po ovu 36,5 - 36,7 ...37 som v zivote rano na teplomeri nevidela 😎

st2
10. mar 2012

@any395 presne ako pises, ja mavam skor nizsie teploty tak preto vychadzam z toho, ale zase moze dojst k ovulacii aj ked je vystup o 2 stupne, nie
resp ja to tak mavam

any395
10. mar 2012

@st2 pravdupovediac zvýšenie o 2 stupne je diskutabilné ... malo by tam byť zvýšenie najmenej o 3 stupne ... tak že v tvojom prípade by BT po ovulácii mala dosiahnuť spodnú hranicu 36,4 ... to je ale hraničná hodnota... dobre by bolo pridať k tomu sledovaniu BT aj sledovnie viskozity hlienu, ktorý v období tesne pred ovul. a počas ..je riedší a hlavne vláčny, dokáže sa natiahnuť na dlhšie vlákno bez roztrhnutia ...

verka9
10. mar 2012

no toto by ma presne zaujímalo ako sa sleduje hlien? lebo ja zatiaľ robím len ovulačné testy a keďže po vysadení antikoncepcie mávam strašne nepravidelný cyklus tak ovuláciu mávam aj na 16-17 deň

luga
10. mar 2012

@any395 , preco je zvysenie o 0,2 diskutabilne? mavala som cykly so zvysenim o 0,1 stupen a ovu bola - raz som v takom cykle aj otehu ....

st2
10. mar 2012

@any395 no pozerala som si svoje grafy a veru vascinou tam mam vyskok o tie tri stupne, a jasne aj hlien sledujem a robim ovu testy
len pre zaujimavost http://www.fertilityfriend.com/home/st2

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre