Ahojte baby tak je na čase naše malé fazuľky zaradiť aj do fora 🙂 Mne dali termín 3.12.2014 Pridajme si skúsenosti veľkosti gestačných vačkov, nevoľnosti .........
Ahojte,
nam sa podarilo na prvy sup po spontannom potrate. Takze sa pripajam k Vam.
Termin tiez okolo 3.12.2014.
Zatial je vsetko klop klop v poriadku.
🙂
držíme si palce
Ahojte 🙂. Aj ja by som sa chcela ku Vám pridať. Termín mám naplánovaný na 25.12.2014, čiže dúfam, že to budú pekne sviatky 🙂. A Vám samozrejme gratulujem 🙂.
Ahojte, pridavam sa, vychadza mi predbezne termin 29.12.2014 🙂 to budu sviatky. 🙂 aj vam je tak zle od zaludka? Teraz v piatok mi to zacalo a nonstop stavy na vracanie, pri prvom bejby mi absolutne nic nebolo okrem velkej chuti do jedla 😒
Ahojte baby, pridavam sa aj ja 🙂 dnes som bola prvy krát pri gynde a som tehu zatiaľ iba 6 týždeň, ale hrozne sa tešíme 🙂 o 4 Týždne mám isť na sono a dá mi aj tehotenskú knižku 🙂 snáď bude všetko v poriadku 🙂
Ahojte, pridavam sa ku vam 🙂 Predbezny termin vychadza na 6.12.2014 🙂 Potvrdene to budem mat asi az po skriningu, ktory ma caka teraz 20.teho. Tesim sa 🙂
@eniii Mne je brutal zle :( Od sameho zaciatku (asi 3tt) bojujeme s nevolnostami, zvracanim, naduvanim, palenim zahy, no katastrofa...
@sziwi ja sa ku tebe pridávam s tými nevoľnosťami, zvracaním, nadúvaním a hlavne hnusné a non stop pálenie záhy....presne ako píšeš,,,katastrofa ☹ úplne ma to vyradilo z bežného života..neviem čo so sebou, idem von tak na hodku a zasa dnu...zasa zle a tak...Takže som sa zatiaľ ešte nestihla ani tešiť..nedalo sa, naozaj mi veeeeeeeeeeľmi zle a stále každé ráno čakám kedy to prejde a nič...a je mi zle totál celý deň a najhrošie večer...to idem umrieť na záhu, to len sa snažím rýchlo zaspať ☹ 😒 a tiež to mám cca od 4tt. Teraz budem o chvíľu v 10tt. Takže tiež 6 týždňov hrozné muky...Ja už som bola aj na gastre s tou záhou(hadica ma neobišla ☹ ) a mám zapálené steny žalúdka a žalúdočný reflux-ale spojené to je s tehu...takže stále čakám a verím, že to bude lepšie a dúfam, že to už nebude dlho takto alebo snáď celé tehu lebo to je úplne na nervy... A nech mi niekto potom hovorí múdry, že tehotentsvo nie je choroba, že treba pracovať a podobne-už viem, že to vymysleli len také, čo im nič nebolo a jedli jedno cez druhé a ani nevedeli že sú tehu!!! Jasné, že to choroba nie je...ale ked niekto mudruje, že musíš chodiť do práce a vydržať...tak ťažko keď ti je tak zle, že ledva žiješ....ja som schudla cca 3kg zatiaľ a žiadne recepty na záhu nezaberajú vôbec...ani anacidá...ani nič a z fatry už mi je zle, že dovi... :-/ Napriek všetkému som šťastná, že čakám mimčo...ale je to fakt veľmi ťažké.... 😖 tak snáď to skoro prejde - prajem aj tebe... 🙂
@lenuliatko28 akoby som citala samu seba :D A presne ako pises, ani ja som sa zatial nestihla tesit. Ked je mi nonstop zle uz 8tyzden po sebe, je to na nic. No, ale musime len verit, ze ked prelezieme 1.trimester zmizne to vsetko ako mavnutim carovneho prutika a uz bude iba dobre ;) Inak baby, okrem ineho sa mi pridruzilo uz aj krvacanie z nosa.. Co som zostala uuuuplne v soku, lebo mne nekrvacala z nosa asi ze 20 rokov!!! 😲oo Ale citala som, ze pocas tehu je to tiez celkom bezne. No tak dufam, ze sa to nebude opakovat prilis casto, akoby mi nestacilo to, co ma trapi uz doteraz. Ach jo :/
@sziwi spriaznená duša..ahoj 🙂 aj keď nie za veľmi príjemných okolností, ale veľmi to pomôže aspoň psychicky keď človek vie, že je niekto kto vie o čom hovorím. :-/ Dnes som bola akurát u dokiho, bábika sa vrtela, robila kotrmelce ako divá 🙂 krásny pocit...aj som zabudla na chvíľu, že mi je zle. Hodinu som v čakárni len tak predýchavala... 😝 Ale túto noc mi bolo prvý krát zle celú noc katastrofálne...veľa som nenaspala...Dnes mi prišli tehotenské lízatká Gravipop, tak som dve zlízala, ale zatiaľ sa žiadny zázrak nekonal... 😖 Mňa sa pýtal, či nemám zápchu, tak som povedala, že snáď toto jediné ma obišlo. klop, klop, klop.... Ale čo sa týka toho krvácania z nosa u teba ma mrzí ☹ ja ho mávam "len" totálne zapchatý večer sa zapchá a v noci sa budím, že sa mi zle dýcha...Ale ako si napísala, musíme veriť, že sa to bude zlepšovať... 😉 A musíme byť silné kôli mimi 🙂 ako dnes povedal môj doki vtipne že aha kričí vám že :"mama vydrž, ja už budem dobrý/á, aby ti už zle nebolo " :D a ked som ho videla, ako si tam tancuje, tak mi bolo hned lepšie...ked už nie na žalúdku, tak určite pri srdiečku 🙂 😉 budem sa tešiť ak priebežne dáš info, ako sa ti darí.. 🙂 pozdravujem a držím silno päste, nech ste obaja zdravučkí 🙂. 😵
Ahojte baby,potrebujem radu....zajtra vlastne koncim 10 tt a od jeho zaciatku mavam pocas dna taky tlak v podbrusku hlavne rano ked sa zobudim a dokonca sa mi stalo pred 4 dnami ze som rano mala na toaletnom papieri taky trolinku bledobezovy fliacik....skratka bolo tam nejake sfarbenie.... Nemate s tym niektora skusenosti???velmi som sa zlakla!
Ahojte baby, pridávam sa 🙂 Termín máme zatiaľ určený na 16.12.. Ak by niektorá chcela zájsť na pokec v KE, kľudne nech píše, dáme stretko a pokecáme o ťažkostiach a hlavne radostiach 😉
Ahojte baby, ako som Vás zbadala musela som sa zaregistrovať 🙂 Termín máme 26.12.14. Tiež mi býva zle, ale ako vás tak čítam, tak vidím, že som na tom ešte dobre 🙂 Kolko ste už pribrali?
Vitam dalsie mamicky so spolocnym terminom ;) Dnes som bola na NT UZ - netrval snad ani 5 min 😲 Niekde som citala, ze ak ho robia poriadne, mal by trvat aspon 20 min... Tak ja neviem, no. Ale lekar povedal, ze je babo skvele ulozene, takze ho rychlo moze pomerat... CRL - 47 mm a NT - 0,9 takze sme v pohodicke 🙂 Len som bola sklamana, ze mi nespravil snimok, hlavne priatel chcel babatko vidiet. No, co uz - hlavne je, ze sa ma babo dobre 😵 A ostatne baby, ako ste na tom?
@lenuliatko28 Ahoj ;) Ako to zvladas? Nam sa teraz pohorsilo trochu, byva mi zle ked sa najem, akoby mi dobre netravilo jedlo alebo co... Tak je to dost narocne. Minule som zvracala z obycajnych Dru tyciniek :-/ A schudla som asi kilo a pol. Snad sa to polepsi, cim skor.
@sziwi ahoj, ďakujem za opýtanie 🙂 mám sa stále rovnako, akurát pribudlo z pálenia záhy neustále naťahovanie na vracanie.. ☹ skúšam stále na záhu niečo nové, akurát dnes Vitar soda tablety, či nepomôžu keď je najhoršie, ale zatiaľ žiadny zázrak ☹ . Ja idem na screening 27.5. tak uvidíme, ale verím a cítim,že bude všetko v poriadku.. Len som smutná z toho ako mi je. Neustále veľmi ťažko na žalúdok, večer to býva najhoršie a stále to naťahovanie...nič ma nebaví..najradšej spím,,,aspoň vtedy necítim..aj keď už sa mi pár krát snívalo, že mi je zle a potom keď som sa zobudila mi bolo fakt veľmi zle... 😖 Teším sa s tebou, že si s mimi ok 🙂 Držím vám silno päste 🙂 a Ďakujem za správu, veľmi potešila 🙂 😉
@sziwi ahoj ..tak ako sa držíte? My stále rovnako...stále zle a zle a asi tak ako si písala minule - pohoršilo sa. Doteraz som minimum zvracala, len pri vysokej kyseline...teraz ma naťahuje celý deň, večery sú otras, vtedy zvraciam najviac... ☹ V noci mi je zle, ráno otvorím oči mi je zle...no náročné...a už sa neviem dočkať 27.5. na screening, dúfam a verím, že bude všetko ok, to ma zase trošku nakopne a posilní...zatiaľ každý deň čakám na večer nech idem už spať...aby som to necítila ...ja mám teraz takú chuť v ústach a v žalúdku bubloce, ako keby som jedla po lyžičkách sódu bicarbonu 😝 fuuuuj.... tebe je ako? Lepšie? pozdravujem ťa 🙂 držkajte sa 😉
Ahojte vsetky , pridavam sa , som v 13.tyzdni a termin mam na 3.12.
@lenuliatko28 Ahoj ;) No drzime sa, aj ked je to narocne. Vcera mi bolo poobede dost zle. Mala som trochu bolesti v podbrusku a v krizoch, tak som si hned isla lahnut, ako som dosla domov z prace. So zaludkom tiez rovnako, ziadna slava :( Mne tiez byva zle hlavne vecer a v noci sa aj na to zobudim. Hlavne ked sa postavim, ze idem na WC, vtedy mi je na zvracanie. Ale nastastie sa mi to da predychat. Horsie je to so spankom. Posledny tyzden sa tak pravidelne prebudim okolo 3 - 4 a potom sa uz len prevalujem, kym mi nezazvoni budik... Tu pachut v ustach, ako pises - mavam aj ja. A vsimla som si napr., ze mi dost zacali praskat pery. Snazim sa pit, co najviac. Ale kedze zvladam len vodu, tiez mi nerobi dobre ked toho nalejem do seba hektolitre... No, je to zabava celkom, to tehotenstvo. Co vsetko si zena musi vytrpiet pre jedno vytuzene babatko 🙂
@sziwi ahoj 🙂, nuz veru ja uz druhy den intenzivne zvraciam ☹ z kyseliny...takze super..ale uz sa mi pravdupovediac ani nechce nic na to skusat a podobne, aj tak mi nic nezabera. Cez den este ako tak ale poobedia a vecery su otrasne. Noc ako pises ty- presne. Plus nocne mory...no ale vydrzime vsetko 😉 v utorok po screeningu dam info ako sme dopadli. Ale verim, ze vsetko bude super. 🙂
@lenuliatko28 Ahojky, tak ako si dopadla na UZV? Myslela som na teba. Ja uz nezvraciam - klop, klop. A aj so zaludkom to uz vyzera trosilinku lepsie. Skor ma teraz trapia obcasne bolesti v podbrusku a v krizoch. Ale je to len sem - tam a nic extremne, takze sa to da vydrzat.
Dalsie babizne, ako ste na tom? Pridajne tiez nejake skusenosti, velkosti a pod. 😉
@nataliaqwert aj ja som to mala,presne v 10tt. ale ja silno hnedy,aale vcera som bola u gyn na poradni.A vsetko je v poriadku...povedala mi ,ze to mohlo byt zato,ze v tom case by som mala mat kramy,,tak som si ukludnila,,mimco je ok))))))
@sziwi ahoj 🙂 nepísala som, lebo mi bolo príšerne zle...stále kyselina.. 😒 Na vyšetrení všetko v poriadku máme 55mm a všetky testy vyšli v poriadku 🙂 miminko sa držalo za hlávku ked sme ho videli na ultrazvuku :D riadne to bolo vtipné, aj lekár sa smial, že sa asi chytá za hlavu, že ako mi je zle.. 🙂 takže som prišla domov šťastná, prešťastná, že je všetko ok. 🙂 a aj dni sedia...v podstate len o jeden viac určil lekár že máme teda 12t+3d a ja som mala vypočítané že 12+2 🙂 ale tak to sa ešte možno pomení...Tak držím päste a zase sa ozveme 🙂 krásny dník želám 😉 🙂
Ahojte tehulky 🙂
Ak by ste sa chceli pridat do sukromnej temy a pokecat troska "neverejne" , tak sa pridajte, radi vas privitame 🙂
@lenuliatko28 Ahoj ;) Tak ako sa mas? Uz sme dlho nepopisali... Ja som mala vcera poradnu, nastastie babo sa ma fajn. Aj ked o mne sa to uz neda az tak povedat. Vcera som mala blby den dost. Prehanalo ma, poobede taky jednorazovy hnedkasty hlienovy vytok - skoro som zinfarktovala... Dnes bolesti v krizoch i v podbrusku, ale da sa to zvladnut, zrejme sa roztahuje zase maternica. Co sa tyka nevolnosti, drzia sa nas stale - hlavne vecer. S lekarom som o tom hovorila, dal mi zase cipky na nevolnosti, ale neviem, ci ich budem brat... Zbytocne do seba pchat chemiu. Odporucil mi vsak vynechat pecivo a salamy na veceru. Ovocie len v podobe detskej vyzivy a rozdelit si ju aj na trikrat za den. Zeleninu ak, tak iba varenu, napr. na veceru zemiak a mrkva alebo brokolica a tak. Uvidime, vyskusame. A vraj mam este nejake dva - tri tyzdne vydrzat a uz by to fakt malo byt lepsie. Nepribrala som nic, este vazim aj o pol kg menej. Ale brusko uz mam teda riadne, kamoska mi vravela, ze vyzeram uz ako v piatom mesiaci a to som dnes 13+6 tt. No, co uz ;)
Ahojte, pridavam sa 🙂 ... termin mam 20.12.2014, vraj vsetko ok aj napriek zvysenej stitnej zlaze a vysokemu nedostatku vitaminu D, ale tuto nedelu by to malo byt uz 12 tyzdnov, co mi rastie v brusku babika. Rodit budem v Rakusku, nakolko som tu pracovala a teraz tu byvam s manzelom.... Nevolnosti ustupili, tak si zacinam uzivat 😀 ...
lenuliatko28 ak ta pali zaha kup si mineralnu vodu Fatru, veeeeelmi dobre pomaha, mozes skusit aj trocha aj napriklad mineral alebo nejake taketo sumive prasky... mne to pomahalo, kyselina ma tiez dobre potrapila a sem-tam este trapi 😖 ... drzim palce 😉
@sziwi Ahoj 🙂, no tak si mi vlastne ušetrila písanie, ja ako cez kopirák,,,to čo ty. Ja som mala včera najhorší deň zatiaľ...tak veľmi ma pálila záha, že to bolo neskutočné, zaspať som nemohla, zvracala som tak, že dobre že som wcko neodtrhla...:-/ aj mne radil..niečo podobné ako tebe, ale môjmu nejde do hlavy, že čo to neustupuje...tiež kázal prísť o 3 týždne. Ja tiež mám torecan, ale nedala som si ani raz...ja radšej vydržím. Nebojím sa, že som dehydrovaná lebo pijem 3l Lucky-kojeneckej denne...nie na silu, ale z tej kyseliny ma nonstop smädí. Bábatko bolo v pondelok na kontrole zase raz hyperaktívne :D rozhadzovalo rukami riadne, takže som bola rada...a musel kuknúť či je ok, lebo som mala predtým celú noc hrozné kŕče v maternici..ale nie bolesti ale kŕče, nič som nespala...a úplne celú noc som mala tak som sa bála..ale ráno prešlo a nekrvácala som, tak som až v pondelok bola a povedala čo je...A ty berieš aj Duphaston či ee? Lebo ja áno,,ale už len posledné 3 tabletky máme a v pondelok mi dal Ladeevita, kôli tomu, že keď veľmi nemôžem ovocie(kyselina) a niektoré druhy zeleniny normálne,,,tak že aspon takto doplniť vitamíny, aj keď ja veľmi nie som zástanca týchto umelých vitamínov...ale čo už...spolieham sa, že on je veľký odborník a ženy ho veľmi chvália. Tak držím päste aj tebe aj miminku, nech ste zdravučkí obaja...a držme si päste nech sa nám aspoň trošííííčku polepší 😉 🙂 a keď nie ..nezostáva nám iné ako vydržať..sme predsa dáke baby nie? 🙂 😎 kôli našim drobcom všetko 😀 držkaj sa - ozveme sa 😉
@sziwi UZV dopadlo super, všetko pomerané - ideálne ako má byť...tak mi padol kameň zo srdca a naše maličké sa držalo za čielko na UZV, tak sa doktor smial, že sa drží za hlavu, že ho asi niečo trápi..a ja, že asi že je mame tak zle :D a prekvapil ma, lebo mi povedal, že nevie isto, ale že sa mu zdalo, že to bude chlapček 🙂 tak uvidíme,,,celá rodina čaká dievčatko tak uvidíme no :D ja by som tiež radšej, ale ked bude chlapček samozrejme, že budem šťastná aj tak, len nech je drobčiatko zdravé 🙂
Ahojte, pridávam sa k vám 😉 My máme termín 17.12.2014.... ale asi to bude skôr lebo čakáme dvojičky 🙂
ahojte buduce mamicky, mam termin 4.12. , prosim pridajte ma do tej sukromnej skupiny 🙂 dakujeeem a prajem prijemne tehulkovanie
ahoj baby neviete mi poradit chcela by som zacat chodit niekde v ba do neakeho centra pre tehotne chcela by som zacat cvicit tehotenske cviky a dozvediet sa viac info o tehotenstve a porode . dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?