Ahojte, plne si uvedomujem, ze tema je pritiahnuta za vlasy a tie, ktore sa rychlo rozculite ani dalej necitajte...
Pred casom a vlastne stale si myslim, ze kto riesi to co ja je nezrely a uz nevie co od dobroty...a baby, ktore sa dlho snazia o dieta a brali by aj pokemona tak sa vopred ospravedlnujem za tuto temu ale ja to neviem dostat z hlavy a stale na to myslim a vlastne jedine v co dufam, ze mi poviete ze je to uplna kravina a dolozite to vlastnou skusenostou.
V rodine prebehla debata o detoch a padla tam hlaska typu "len aby to nebolo aprilove dieta" co mi hned zarezonovalo pretoze my sme sa zacali snazit od jula ( co v rodinne nevedia) a teda je tam ta moznost..tak ja sikovna som to zacala rozvijat a dozvedela som sa ze april prinasa naladovych sebeckych tvrdohlavych ludi a presli sme na znamenia - baran - no ze cista katastrofa a bla bla - fajn. Lenze mne malo staci a tak som si zacala googlit - no charakteristika barana hovori o cholerickej povahe, odpor k autorite, silne JA, horuca hlava...same delikatesy - cize som sa zlakla a myslim na to stale a neviem to dostat z hlavy - ziadne znamenie nie je idealne ja viem,ale co sa tyka zlych povahovych crt tak sa mi zda ze to ten baran schytal najviac - a ja neviem ci su to hormony alebo co, nikdy som na taketo veci velmi nebola ale ja to fakt neviem dostat z hlavy a mam strach co ma caka ak sa fat podarilo, lebo v rodine aj v okoli sa zatial vzdy podarilo na prvu supu. Povedzte mi ze mate doma malych baranov a prezili ste aj vy aj vase okolie 😀 😀 😀
Poznamky typu : nemusi sa zadarit hned ( alebo vobec), nezasluzime si dieta a podobne nemusite davat, uvedomujem si to 🙂
Vdaka
Ja mam doma devatrocnu "baranicu" a fakt nepisem z druheho sveta 😀 Okrem cholerickej povahy nema nic z tebou napisaneho (lenze aj ja aj jej otec sme cholericke povahy, co mala ine zdedit?). Je ustupciva, ucitelka ci trenerky su pre nu absolutnou autoritou (my coby rodicia vraj tiez - ale len pred cudzimi), spontanna nie je ani omylom, nad vsetkym musi dumat (toto by aj mna zaujimalo, po kom to zdedila), je maximalne socialna (az mi tym lezie na nervy), stale sa obzera na slabsich, starych, zvierata... Ja by som takychto aprilcat brala aj desat 🙂 Jej brat je strelec a to je veru ina salka kavy, energie maju obaja spustu, ale kym dcera ju viem regulovat (od malinka vedela) regulovat rozumnym smerom, syn je neriadena strela dlheho doletu. Aj ked si myslim, ze to je individualnym temperamentom a nie znamenim.
Tak 9 rokov sme zatiaľ prežili 😀 Je tvrdohlavá, má hodne silné ego, ťažko sa prispôsobí autorite...ALE nemá problém vyjadriť svoj názor (dobre, občas by nemusela 😝), vie si dupnúť a ísť zasvojim a čo ja veľmi oceňujem - dokáže ísť proti skupine, ak si myslí, že konanie skupiny nie je správne.
@iracionalna Ja som baran. A plne na mna plati co opisujes 😀 Ale ako dieta som bola celkom v pohode...teda aspon mama to tvrdi. Ja ked som mala rodit, tak ja som zase nechcela Kozorozcov ale Vodnarov (mam dvojicky). Moj manzel je Vodnar, a je uplne skvely. No a najlepsie bolo, ked som mojmu porodnikovi povedala, ze musim vydrzat, aby deti boli Vodnari nie Kozorozci, tak mi povedal, ze on je tiez Kozorozec, ci mam s nimi nejaky problem 😀
Súhlasím, že téma je pritiahnutá za vlasy. Malého barana nemám, ale okolo seba som mala aj mám aprílových habadej. Na niektorých to aj sedí, na väčšinu však nie. Napríklad môj brat nie je horúca hlava ani omylom, nie je ani tvrdohlavý, a cholerikom tiež nie je ani nikdy nebol. Moja kamarátka tiež nie.
Horoskopy nie sú tesané do kameňa, je to len taká sranda na vyplnenie stránok v Novom čase a zaplnenie medzery na knižnom trhu, Aspoň podľa mňa. Ja som podľa horoskopu mimoň a snílek zahľadený niekam do astrálnych výšin, avšak každý, kto ma pozná hovorí, že som veľmi pragmatická osoba.
Aprílové deti sú podľa mňa super v tom, že si pri nich už aj užiješ jar aj leto, prechádzky a podobne a približne na jar o rok začnú samé chodiť. Neskôr normálne nastúpia do škôlky a do školy v normálnom termíne a ich matka môže normálne nastúpiť do práce. Nie ako napríklad moje dieťa, ktoré sa minulý rok do škôlky už neprešmyklo.
@iracionalna
mám doma aprílovú dcéru,má síce iba 9r. ale čo si napísala všetko sedí..nepoteším ťa 😀...ale je citovo založená,obrovské tulitko a empatická k druhým ľudom,pomáha ako vie a treba na ňu rôzne finty aby som docielila to čo chcem ja aby to vyzeralo že to chce ona 😀...
@iracionalna Stale mas sancu ze sa narodi v poslednej tretine aprila a bude byk 🙂)) ja som sa o znameniach bavila s astrologom a povedal, ze sa to neda az tak zovseobecnovat. Velmi zalezi aj na dni a case narodenia.
@iracionalna moja teta je baran ukážkový, ale čo som počula ako dieťa bola dobrá....šibať jej začalo až neskôr 😀 ja mám doma býčicu a tiež som sa toho bála, ale nakoniec prídeš na to, že tvoje dieťa je tvoj poklad aj keby z neho bol tvrdohlavý nervák...a okrem toho z pozície matky máš skvelú možnosť jednotlivé vlastnosti korigovať... 🙂
Ahoj, ja mam doma 2baranov - manzela aj dceru 🙂 nikdy som ich neporovnavala podla tohto znamenia, myslim ze osobnost sa inak formuje. ale ked uz chces nazor, tak ano. su obaja tvrdohlavy, ajked dcera je iba malicka, snazi si presadzovat svoje a rozculuje sa ked nedovolime ( ale to myslim ze kazde dieta ) . je velmi cielavedoma, a na vsetko chce prist sama. lahko sa rozculi ked sa jej volaco nepodari. rychlo sa uci, je velmi sikovna, je to proste ona, a pochybujem ze ine dieta v rovnakom znameni by bolo prsnou kopiou 😀 vela zalezi od vychovy, snazime sa ju osmernovat, krotit - je to zivel,velmi aktivna, no je celkom poslusna, vesela, vie sa podelit, vie nenormalne pekne prejavovat lasku. presne ako pisala @tinqua, mas moznost vlastnosti korigovat, len sa treba dietatu vela vela venovat
Co???? Ja som zamerne chcela baranciatko rozhodne.... 😀 som v znameni ryb a ked mi hovorili, ze mozno budem rodit skor, len som trpla, nech vydrzi (nakoniec som prenasala) 😎 Dcera je vodnar, to neviem, co bude za fajtu, ale to som tiez dufala, ze ma nenechaju prenasat, aby zas rybka nebola 😀 (obaja sekciou) ale v zasade plati - hlavne, nech su zdravi, nie?
@iracionalna moj nazor je taký, že tieto charakteristiky su len vseobecné, nemože to predsa platit na všetkých rovnako. Moja mama je rak a teda, že by mala cit pre rodinu nemožem povedat.
No ale k teme, mam doma aprilové dieta, nikdy predtým som si to neštudovala, čo pan Boh nadelil to mame, pre mna je najdoležitejšie že je zdravý, vieš ak by sa ti narodilo choré dieta bolo by ti uuuplne jedno či je aprilove alebo nie takže moj nazor je taky. A sestra je lev, ona bola šialené dieta, vystrajala, všade bola, všetko videla.
Moj syn ale nie je baran ale byk ale ano je tvrdohlavý, musí mat po svojom ale vychovavame ho a snažime sa aby pochopil, že nie vždy može byt po jeho. Mam iba jedno dieta tak to neviem porovnat ale uprimne je to fuška ale zaroven je aj citlivý, vie sa pomaznat, pohladkat, vie byt aj trpezlivý ak sa mu človek venuje, na jednej strane je odvážny chce skusat ale je aj bojazlivý aj je niečo nové alebo sa mu nepači takže ja by som to neškatulkovala.
Ja mám malú "ovečku". Má 5 rokov, je jemná, subtílna, ale má silný hlas, dobrý hudobný sluch, obrovské srdce, je perfekcionista, nervák, dupe nohou od zlosti keď sa jej nedarí. Veľmi sa snaží, na rozdiel od jej sestry levice, ktorá má ťažko v paži, lebo jej patrí svet😀 Môj otec je tiež baran a veru majú veľa spoločné..ale bude to asi viac génmi než dátumom.
@iracionalna moj otec ja april - byk - a je taky flegmatik, ze az 😀 a moja sestra - tiez byk - flegmatik nie je, ale cholerik tiez nie 🙂 tvrdohlava, to ano 😉 takze klud a nohy v teple 😉
@iracionalna asi ťa nepoteším, ale aj Hitler sa narodil v apríli..... a teraz vážne, na znamenia never, je to blbosť najhrubšieho zrna...
@iracionalna tak, skuseny astrolog by sa nad touto vseobecnou charakteristikou chytil za hlavu 😉 Individualny horoskop je velka alchymia. Kludne mozes mat dieta barana (t.j. Slnko ma v baranovi), ale ked bude mat dalsie planety trebars vacsinou vo vodnych znameniach (ryby, skorpion atd), tak ten baran nebude taky dominantny. Okrem toho sa traduje, ze slnecne znamenie (teda napriklad v tomto pripade baran) dominuje v prvej polovici zivota, a v druhej prebera dominanciu ascendent (ten sa rata podla presnej hodiny, takze ak ho bude mat napriklad v blizencoch, tak bude viac blizencom ako baranom. Staci ti? 😀
v nasej rodine sa to baranmi len tak hemzi a musim povedat, ze vsetko su to velmi silne a zivotaschopne, cinorode osobnosti, ktore vedia co chcu a idu si za svojim 😝
takze vo vysledku ty nikdy nevies, co ste vlastne "namiesali" a v akom case pride na svet. A to je dobre!
@iracionalna
ešte ma napadlo,ty píšeš že ste sa iba začali snažiť...si vôbec tehotná?
@danjelca 😀 aaaaale, len chcela som skúsiť niečo iné 😀 my sme s mužom obaja rybky... a aj na nás vidieť, že o znamenie vlastne vôbec nejde. Ja som taký uzlík napätia aj v pozitívnom aj v negatívnom a on totálne vyrovnaný, rozhodný kľuďas. Tajne dúfam, že deťuchy si z toho jeho vnútorného pokoja odnesú viac.
@iracionalna Máme 2r.baranicu. Nič divšie a živšie v okolí nie je. Ale zároveň ani nič šikovnejšie a milujúcejšie.
ja som narodena 16aprila a z barana na mna sedi, ze som tvrdohlava a aj cholerik.. ALE, mam este 3ch surodencov /byk, ryby a lev/ a vsetci su tvrdohlavi a cholericki.. predpokladam ze za to vdacime nasmu otcovi /ktory je vahy/ pretoze on bol od malicka nervak.. a je paradoxne, ze sa o nas starala najma mama, ktora bola maximalny flegmatik /strelec/..
moj muz je tiez flegmatik /blizenci/, moj syn je zatial flegmatik /ryby/ a moja dcera je nervak po mne /skorpion/..
tym vsetkym chcem povedat, ze nasu povahu vobec neovplyvnuje mesiac narodenia /samozrejme somnou nemusia etericke bytosti suhlasit 😀 / ale suhra okolnosti - vrodena povaha, spravanie sa okolia a zazitky v zivote..
to vsetko nasu povahu ovplyvnuje, urcite to nie je take jednoduche, aby sa ludia rodili s urcitymi povahami podla toho aky mesiac je prave v kalendari.. potom by asi kazdy mal iba napr. ryby alebo pannu..
a inak, ak chces verit horoskopom, tak ti musim pripomenut, ze barani maju aj velmi dobre vlastnosti ako napr. cit pre spravodlivost, cielavedomost a vodcovske schopnosti.. /z toho vsetkeho na mna sedi len prve/
skor si myslim, ze baran je oznacovany za najhorsieho z jednoducheho dovodu - vzdy sa musi vybrat jedna cast, ktora si to zlizne a v tomto pripade to padlo na barana..
Juuuj...nam sa syncek narodil 31.3. a je to riadne cislo. Vsetko co si napisala, plus skol k hyperaktivite, odvaha, sila... ked sa nepozeras, vylezie na najblizsi strom.. ale aj tak lubime, ved sme maminy 🙂
...a neboj, vzdy je sanca dost vysoka, ze pride na svet uz v 38.tyzdni, co su zrele donosene deticky... ja som tak rodila obe 🙂 (..a obe boli na prvy pokus).... drzim palce
Az teraz som si uvedomila, ze moj svagor je baran... tiez 16.4.
Je flegmatik, ale ide si za svojim, casto je nerozhodny, resp. chce to maximum, ale nie vzdy sa to maximum da (z akychkolvek dovodov). Tak potom ozelie a caka 😀
Takze na neho by platila maximalne ta tvrdohlavost.
Ale to ma moj syn, ktory je kozorozec (myslim, 3.12.) hadam este viac 😉 😀 A dcera, ryby, si vie tiez postavit hlavu. No ale dobre, ona je uprostred "terrible twos", to sa asi nerata, ze? 😉 😀
Takze, na horoskopy kasli, a este viac na kecy rodiny 😉
Ak budes mat dieta, bude ti jedno, ake vraj ma byt podla znamenia 😉
Dakujem baby, dobre sa mi to citalo a mam v sebe uz lepsie pocity 😀
Mám syna barana 5 ročného. No tvrdohlavý, neuznáva autority, má svoju hlavu, ťažko sa prispôsobuje davu, ale.... Má obrovské srdce, dokáže neskutočne milovať, obranuje sestričky ako oko v hlave, neznáša nespravodlivosť, zastáva si slabších a bezbrannejších, je velmi citlivý....
@iracionalna som aprilovy baran😀 ano, mam vlastnu hlavu a idem si za svojim - za svojim si idem aj ked riskujem ze pojdem proti davu ( a dokonca to robim rada🙂 ), myslim si ze som velmi silna... som cholericka - ale mam to pod kontrolou, napredujem do predu a moje ciele su nekonecne - nepoznam hranice a nechcem ich poznat - svet je pre mna jedna velka prilezitost , vsetko zavisi len od mna... ludia v mojom okoli ma pokladaju za velmi dobreho cloveka - casto mi to hovoria s tym ze si mam davat pozor lebo vidim v ludoch vaecsinou len dobro - nie je to pravda, ale rada sa pozeram na svet pozitivne, nedam sa vyciciavat ludmi s negativnou energiou...
vsetko co som ti vymenovala mozes vnimat pozitivne aj negativne... ja osobne som rada zato aka som... poznam viac ludi narodenych v ten isty den ako ja - hlavne cielavedomost je nam podobna, cholericka povaha asi tiez - ale rozne ju zvladame navonok... poznam aj baranov narodenych v ine dni ( moj brat je tiez baran - mame super vztahy😉 druhy je byk a tiez super... ) - ludia sme rozni, na znamenia moc neverim, kazdy v tom svojom hlada nieco, podla nadstavenia k svetu to pozitivne alebo negativne... Moj brat je napr. prehnane cielavedomy, dosiahne vsetko co chce, okolie ho povazuje za tvrdeho, nevidela si ale viac rodinne zalozeneho cloveka ako je on, viac milujuceho a chraniaceho...
Ja mam napr. dceru blizenca a kedze je velmi komplikovana tiez sa niekedu utiekam k znameniam🙂 viem ale ze cestu si k sebe vzdy najdeme cez lasku a doveru - nech sme akekolvek🙂 kazde znamenie je rovnako dobre a tvoje dieta bude len take ake si ho sama vychovas - nech je ten start od boha akykolvek😉
Ahojte kočky, zaujala ma táto debata a moja skúsenosť s baranom? V zime budeme s priateľom /baran/ oslavovať 13. výročie a k tomu ešte čakáme bejby🙂 Čo sa povahy týka, naša kombinácia nie je podľa horoskopu dvakrát ideálna. Ja som blíženec, takže moje meniace sa nálady /hlavne terajšie/ zvláda s prehľadom🙂
Naviac, je to najväčší salámista, pohoďák a sangvinik, akého poznám. A jeho zmysel pre humor-na nezaplatenie🙂). Samozrejme je tvrdohlavý, ale to si myslím, že je v povahe každého z nás a vec výchovy. pekný deň!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@iracionalna moja segra je baran, je tvrdohlava, ale ked ona je cholerik, tak ja som lietadlo 😀 nema ani chladnu hlavu, ani odpor k autorite ani nic... mozem ti povedat, ze napr. raci su ludia s citom pre rodinu a jeden z rakov, co poznam, ma teda "strasne silny" cit pre nu... vykasli sa na charakteristiky znameni, lebo ako sama pises, ziadne znamenie nie je idealne (aj ked ja som presvedcena, ze blizenci su ti naj 😀 😀 😀 ) ak ti mam pravdu povedat, tak ja som skoro do polky tehotenstvo vobec neriesila znamenia. az ked sa ma kamoska spytala na termin a potom, ze tak to bude maly byk, som si povedala no zbohom a dufala, ze mala bude blizenec 😀 nakoniec sa narodila posledny den byka, lebo tato povedal, ze bude 20. 😎