Život v USA - rady a skúsenosti

ema926
27. jún 2021

Mám tu niekoho kto bol v USA? Žil tam/pracoval tam (bol tam) skúsenosti čo sa týka prístupností (dostať sa tam, k práci, nájsť si nejaké bývanie..), chcela by som budúci rok alebo o dva ísť s priateľom do USA. Potrebujem rady, skúsenosti. Ohľadom bytia tam. Vopred ďakujem💙. Snáď sa tu niekto nájde, čo mi tuto tému trosku priblíži.

1xenia1
27. jún 2021

IG/FB/blog Za veľkou mlákou

66bublinka66
27. jún 2021

@ema926 s USA neviem ale ak by tá zaujímala Kanada som tu druhý rok s priateľom 🙂

ema926
autor
27. jún 2021

@1xenia1 to som čítala (2 články na nete) celkom fajn, ale skôr by ma zaujímali niekoho osobne príbehy, príhody, skúsenosti ktoré prežil. Ale na ich fb pozriem či to tam nie je podrobnejšie ďakujem.

ema926
autor
27. jún 2021

@66bublinka66 ak môžeš kľudne mi napíš do správy čo si myslíš žeby som mala vedieť, aj o tomto uvažujeme. Ďakujem❤️

liz_lemon
27. jún 2021

@ema926 skus na YT michal sopor

66bublinka66
27. jún 2021

@ema926 napísala som ti spravu

miadi
28. jún 2021

Tak si zacni vybavovat pracovne povolenie. Ubytovanie si zozenies hocikde jednoducho musis len mat $ na depozit a najomne. Praca sa da zohnat lahko ako ktora .,lokalitu by som vyberala east coast alebo west coast. NY alebo LA.

lubigabrikova
28. jún 2021

@ema926 , ahoj zili sme tam 3 roky cela rodina. Napis mi kludne spravu.

stary_ujco
28. jún 2021

Tak ja som bol na westcoast 4 roky.
Papiere na pracu si uz začala riešiť? Alebo ako to máš ošetrené? Pôjdeš na turistickú Estu a zabudnes sa vratit?
Čo plánuješ robiť? Umyvat pohare v restike alebo pojdes po praci vo vystudovanom odbore?
Drobnosti ako ubytovanie su ten najmenší problém, ubytko zozenies obratom hocikde (o cene sa samozrejme nebavime)

ema926
autor
28. jún 2021

@stary_ujco nezačala, ešte som neskončila školu, neskôr chcem vedieť čo mám robiť, lebo som mimo je toho veľa čo sa týka USA. Preto sa pýtam ako to funguje vlastne čo musím vedieť. A ďakujem.

stary_ujco
28. jún 2021

@ema926 vedieť nemusíš nič. Tak ako milióny ilegalov makajuce tam nacierno. Ale potom je to len prezivanie, nie americký sen.