Dobrý deň , chcem sa opýtať. Chcela by som navštíviť USA asi na 7-10dní na dovolenku, už dlho sa tam túžim pozrieť . Potrebujem vízum? Ak áno, koľko vám trvalo cca vybaviť. Ďakujem za odpovede
Iba esta vybavit
ja som zase zazila, ze niekde neberu mastercard, iba visa.
V USA mi v Lidli Tatrabanka nešla
Cez ESTA si požiadaš o víza. Odpoveď mi prišla do dvoch hodín a platí ti to na 2 roky
Niekto tu spomínal aj platenie kartou. Skús revolut a vieš si tam aj hneď meniť menu. Ja s tým fungujem všade.
Pri príchode do USA som neabsolvovala žiaden pohovor a do 5 minút som bola vybavená. Asi som mala šťastie a nebolo vôbec veľa ľudí
@niki35 mala si šťastie. Pohovor je bežná záležitosť. Je lepšie, ak s tým človek počíta a je na to pripravený. Ako potom byť v šoku. Je úplne bežné, že riešia všetko, čo som spomínala. Ja som posledných niekoľko ciest do USA mala pohovor vždy. Z toho raz som mala pocit, že ma otočia, pritom som bola v USA už viac ako 10 krát a daná cesta bola pracovná, čiže mala som aj podklady od americkej firmy, ku ktorej som išla na rokovanie. Niektorí zamestnanci si radi vybijú komplexy na cudzincoch z Európy.
@melanta pri príchode to bolo tak ako som napísala 🙂 ale pri odchode som im už prišla podozrivá a zavolali si ma trošku nabok. Pás slovenský, letela som do Londýna do UK lebo tu žijem tak sa ma pýtali že načo idem do Londýna a ako dlho sa tam plánujem zdržať. Ešte sa na mňa ten pracovník tak zvláštne pozeral. Dosť veľa cestujem tak možno aj preto
Mňa teda na pohovore riadne vytacala všemožnými otázkami...ale patrí to k ich práci..môj mužmusi ísť vždy bokom, vyzerá asi podozrivo 🙂 tmavá pleť a vlasy (Slovak)
Ešte som nezažila, že by sa nič nepýtali, naposledy cez pozemnu hranicu som sa cítila ako na pohovore do zamestnania. V New Yorku doteraz nechapem, preco sa ma pýtali, či idem do Houstnu. Jedine prepojenie, co ma napadlo, že som v tej dobe pozerala odtiaľ denne jednu dermatalogicku na YouTube.
haha, mne po pohovore povedal dost drzo že get out 🤦♀️😂😂 ale veľmi rada som to urobila haha…
ten fast food je best
@bumerang45 mne bolo z toho fast foodu amerického zle...
https://sk.usembassy.gov/sk/visas-sk/visa-waive...
Potrebuješ si vybaviť ESTA. To je namiesto víz. Vybavené to máš v priebehu dňa. Tým to však nekončí. Pri vstupe resp. kontrole na letisku po prílete absolvuješ na kontrole tzv. pohovor, budú sa ťa vypytovať všetko možné. Môžu chcieť vidieť spiatočnú letenku, zabookované ubytovanie na celý pobyt, môžu chcieť vedieť tvoju finančnú situáciu, čiže či máš na účte dosť peňazí a neprišiel si tam so 100 eurami na účte. Ak si budeš chcieť požičať auto na presuny medzi mestami, budeš potrebovať kreditnú kartu, tu odporúčam bookovať auto vopred a zistiť si, aké karty akceptujú. Inak si stačí zadať do google "cestovanie do USA" a vyhodí to všetky podstatné údaje, také jednoduché to je.