Pošta z Ameriky - DPH, clo

callisia
4. aug 2021

Baby, prosím vás, viete mi poradiť? Najlepšie budú vedieť asi tie, ktoré bývajú v USA. Keď mi pošle kamoška veci po malom tak mi to budú tiež rozbaľovať na hraniciach a vyratávať dph a clo? Či sa to vzťahuje len na eshopy?

rooskoliv
4. aug 2021

ak to budu nove veci, malo by to prejst colnicou. odstrihnute stitky nic neriesia, nakolko vtedy olnici pouzivaju obvyklu cenu tovaru, cize si to nacenia colnici a z toho ti vypocituaju clo a DPH.... Inak clo su uplne drobne, ale DPH je 20%

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
callisia
autor
4. aug 2021

Ja sa totiž stále neviem rozhodnúť bo prevažne by šlo o nové veci. Cez eshop ma vyjde tovar 44, poštovné 32, dph 15, clo mi pise 0. Neviem furt či rovno z eshopu objednat alebo cez nu. Či vôbec dačo ušetrím keď to dám cez ňu alebo vôbec. Naopak či to nakoniec nevyjde aj drahšie keďže u nás eshopy tie veci ponúkajú podstatne drahšie.

luccija
4. aug 2021

@callisia nech dá dole visačky a vyskúša to poslať ako darček plus k tomu nejaký list či pohľadnicu.Kamaratka je colnícka na poste

aleshka_supermama
4. aug 2021

@callisia my sme posielali tiež balík do Ameriky do Severnej Karolíny ale mužova sesternica nehovorila že by platili niečo, tiež tam boli nové veci boli to darčeky my sme presne tam pribalili list + pohľadnicu a fotky.