Mám 22 rokov.. už asi od 15 rokov obdivujem Ameriku a rada by som sa tam dostala.. ono paradoxne ja na Miami mám rodinu.. ale nie úplne blízku býva tam brat môjho dedka akože stretávame sa, ale ma už veľa rokov.. neviem ako by mi pomohol
Máte nejaké rady čo môžem spraviť? Anglicky jazyk nieje problém chodila som na jazykovú školu celú základnú a polovicu strednej školy.. vyštudovala som v odbore zdravotníctvo .. ale to mi asi v Amerike nič nepomôže
Som ochotná hocičo spraviť.. viem čo obnáša Amerika a netreba mať len ružové okuliare
Skus cez nejaku agenturu najst si tam pracu a odcestovat. Urcite treba mat nejake peniaze na zaciatok. Odvaha ti nechyba, smelo do toho.
@maickamf mám celkom dosť našetrené mám teraz dobrý plat viem si dosť odložiť
@tilly len ja som zdravotník trochu iný smer.. lekaren
Možno blbosť, ale skúsila by som sa pozriet na nejaké aupair roboty,… mala by si rovno aj kde bývať poprípade. Alebo viem že sú nejaké stránky kde hľadajú dobrovoľníkov do rôznych krajín, stránky sú overené určite tam nájdeš aj USA , ak chces nájdem ti jej názov 🙂
Drzim ti palce a tisko zavidim mladost a moznosti 🙂
Zhodou okolností som dopozerala dokument o tom ako to funguje so zdravotníctvom v Amerike.....fíha, nedávame na to naše, no tam, ak nemáš prachy nechajú ťa umrieť aj na " obyčajnú " cukrovku....kúpiť si tam inzulín je hotový luxus a veľa iného....
Každopádne si mladá, určite skúšaj.
Pozri si na fb Mišule - ze života v USA..je tam cely jej príbeh ..možno sa aj tebe pošťastí ☺️
Sen známeho bolo žiť v Amerike a je tam, išiel za svojím snom...má dobrú prácu, ale musí sa aj tak obracať, veľmi drahe bývanie, ak sa býva v slušnej peknej časti a to je v nájme v byte...ale nesťažuje sa, no nepadajú tam pečené holuby do huby
Programy work and travel. To je idealne v tvojom veku👍
Ste moc zlate dakujem vám ❤️
@memula ak by sa ti dalo to pozrieť bola by som ti moc vďačná
Zdravotník - lekáreň. To je presne čo? Farmaceut asi nie, tak laborant? Ak áno, tak tu je niečo podobné vola sa to farmaceutický technik a ver mi, nik sa za tebou nebude trhať a školu si viac menej budeš musieť spraviť nanovo, keďže sú tu úplne iné lieky, úplne inémsystemy a úplne iné fungovanie lekární, či už nemocničných alebo bežných.
Najlepšia cesta, ako ti tu baby radia - work and travel alebo nanny.
skus pozriet videa David Drobik... cech, ktory roky zije v USA na roznych miestach. Dava realny a uprimny pohlad na zivot v usa.
Kup si letenku a chod tam.Prenajmi si bývanie,izbu ,byt a začni hľadať prácu.Ale u am.pracovnej agentúry.Samozrejme rodina tam je vyhoda
Je aj veľa inzerátov vylepenych,musíš chodit,hladat a samozrejme net
@tundra mám aj dvojnásobok..
@negymama ďakujem pozriem
To je velmi dôlezite,pre zaciatok v krajine,kde sa môzes spolahnut,len sama na seba👍
@tundra presne, tak muzsis mat tzv. kreditne skore, bez toho ti ani neprenajmu byt ci auto, ci ta nezamestnaju. takze je dobre mat pomerne vysoke uspory na zaciatok, kym sa clovek uchyti a povybavuje si vsetky veci. Aj by som povedala ze tych 15k je malo, ale samozrejme zalezi od lokality.
Workaway
@veronikakos inak, mňa štát odrbáva z platu cca 2800 eur mesačne. Zlatá emerika, keby som si "pomerovo" odkladala v amerike polovicu výplaty na zdravotné úkony/výkony tak mi tam môžu aj riť oblizovať v cene :D
@laurita285 je ti jasné, že okrem zdravotného poistenia musia tiež platiť dane a iné odvody a v prípade vyšetrení, liečby atď. aj napriek poisteniu často ešte doplacaš, nehovoriac o tom, že pobyt v nemocnici, obyčajný röntgen, MRI, nedajbože operácia sú neporovnateľne drahšie než na Slovensku?
@sisaka j, kiež by sme sa toho dožili aj tu...
@laurita285 be careful what you wish for…
Zdravotníkov v USA potrebujú. Travel nurses sú dobre platené a žiadané. Skus nájsť nejakú agentúru