Ahojte, poznáte niekoho v USA kto tam žije nelegálne a ma tam nejaké zázemie? Aký tam majú život? Alebo poprípade komu sa darilo a deportovali ho? Uvítam každú skusenost 🙂 ďakujem.
Ano jedneho, co tam zil desiatky rokov, no minuly rok uz umrel. Problem bol, ze nesmel nikde mimo USA uz odist, inak by sa dnu viac nedostal. Preto nemohol ani navstevovat rodinu svoju na Slovensku. Mal tam svoje zazemie, zil si tam normalne ako bezny clovek. Do detailov vsak neviem na co mal a nemal naroky.
Napíš keď chces
@daniela2202 Boze, veď nechcem ich mena adresy z 1/2 anonymných profilov sa da ťažko zistiť keď poviem že tam mám známeho :D
Známa tam má otca. Roky žil načierno. Nejako to potom poriesili. Známa tam odišla za ním, vydala sa a už ma aj občianstvo. Už 10r je tam aj jej mama a aj bratove deti
znama tam ma sestru, uz dlho, viac ako 12 rokov, uz aj dieta sa jej narodilo
Ihned TI napíše niekto kto tam žije na čierno. To by to neurobil nikto sám ísť proti sebe ak počítače fungujú všetko sa dá dopátrať. Neblázni nikto by nebol taký hlúpy. Sú taký ale nebudú to vešať na nos cudzej osobe pod anonymním nickom. To veru nečakaj.
Ano, polovica slovakov co tu zije je tu nelegalne. Osobne poznam aspon 20 🤣
@ptvw
@beloved
Je to cele velmi zlozita tema, vela ludi ak tam zostane tak byvaju roky v “sharing house” kde ich v jednom dome byva aj 20, samozrejme zavisi to na kazdom ako je sikovny, ale dost to byva taketo, maju castokrat aj nizsiu mzdu kedze zamestnavatelia si beru riziko na seba, takze castokrat mozu byt aj vykoristovany, este pocas Trumpovej ery boli velke razie vo firmach a dbalo sa na to, kto je tam nelegalne… castokrat po xy rokoch podari ziskat legalny pobyt, ale to vsetko zavisi pripad od pripadu a je to invididualne
@ptvw nie vzdy je to tak, Ja som tiez mala roky bez papierov, Ja som prisla na J1 ako aupair, potom som zmenila na F1 ako student, a po roku som sa vydala a ziadala o zelenu kartu, ked sa vydas, mas kartu na 2 roky, potom ziadas o permanent green card, tu mne v 2017 zamietli, nakolko som uz bola rozvedena. Tuna je ten system tak strasne komplikovany. Ja mam teraz zelenu kartu az cez druheho manzela. Ked mi ju v 2017 zamietli, normalne mi prisiel list ze sa mam zbalit a odist a este nechat dieta tu, takze jasne ze som nesla( a uz som vtedy randila s mojim terajsim muzom)
Moj original plan bol dorobit skolu a bojovat o navrat na SR, Boh to zariadil inak. Dlhodobo by som tu bez papierov urcite nebola.
Ešte to podľa mňa začne byť zaujimavé, ak v novembri vyhrá voľby Trump…
Ja som niekeoho poznala, zil tam normalny zivot, mal pracu. Jeho brata otocili na hranici, ked ho chcel navstivit, ze moc velka sanca, ze aj on tam tak ostane. To bol taky bod, ze mu bolo luto, ze ho nemoze ani navstivit rodina a on keby odide, tak sa uz nevrati. Nakoniec aj odisiel, lebo potreboval nejaku operaciu a ta by tam bola moc draha.
No už aj ti to napíšu