Koľko vyjde poslanie balíčka z USA?

any_soj
8. dec 2024

Ahojte. Keď googlim z USA, vychádzajú mi šialené ceny. Keď som pozrela rovnaké opačný smer, poštou od nás, tak len pár €. Ako to prosím je? Dá sa poslať aj lacno z USA?
Ide mi o jeden špeciálny lego set, ktorý som nikde v Európe nenašla. Chcela by som z marketplace, našla som v Amerike. Je to malá krabička, do 300g.

kiwi3
8. dec 2024

@any_soj ceny posty z usa sú vysoké, asi si pozerala dobre.

sissy27
8. dec 2024

@any_soj lacno sa da z usa poslat cez polske firmy, len to trva, kedze to ide lodou (cca 6 tyzdnov). A neviem ci beru aj taketo male zasielky, vacslnou to ludia vyuzivaju na niekolko kg zasielky. A druha vec - toto vyuzivaju sukromne osoby medzi sebou, neviem ci nejaky predajca bude ochotny s tebou diskutovat o sposobe odoslania.
Tu mas kalkulacku usps, balik do pol kila vychadza na nejakych 35$, to zas nie je nejaka extra suma ak to tak velmi chces. Zadaj si tam realne udaje a uvidis
https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction_input

Mimochodom, zo svk do usa to tiez nevychadza tak uplne “par €”

qetka
8. dec 2024

co to je za lego? skusala si specialne lego skupiny u nas?

janocka
8. dec 2024

@any_soj pozrela si stránku bricklink, či nie je to lego niekde v európe?

kiwi3
8. dec 2024

Inak, ak je to súkromná osoba, tak sa ti na to väčšinou vybodne a predá niekomu z usa. Okrem toho by si platila ešte daň z celkovej sumy vrátane poštovného.

muchotrafka298
8. dec 2024

Pokial Ti pride zasielka z USA, tak nech sa paci smer colnica. Lebo Ti bude preclena a musis zaplatit DPH. Od 150 EUR aj clo, co je od 3 do 8 percent, podla druhu tovaru.
Zasielka zo Slovenska do USA stoji kde prosim Ta par EUR? Ved tam "par EUR" nevychadza ani pohladnica v obalke alebo listova zasielka.

missviolet
8. dec 2024

Ja som posielala knihu do USA a uz pred rokom to slovenskou postou stalo ma 31 eur :o

any_soj
autor
8. dec 2024

@muchotrafka298 Od súkromnej osoby musím platiť DPH? To akože keď niekto posiela rodine balík z USA, tak za to platia DPH? Lebo to nie je firma, to je pani, čo som našla na Facebooku... Hodnota zásielky bude do 50€...

any_soj
autor
8. dec 2024

@missviolet to vážne? A čo teda pozerám zle?

any_soj
autor
8. dec 2024

@janocka na predaj nie. Viem aj na Slovensku, ale nepredávajú. 🙂 Ale ďakujem, tú stránku som nepoznala.

muchotrafka298
8. dec 2024

@any_soj ona Ti bude ochotna poslat vec na Slovensko? Co ani nevie, kde sa Slovensko nachadza? A ked Ti napise, ze OK, poslem kurierom za 30 USD, tak co spravis? Vezmes to? Okrem toho, tam je brutalne vela podvodom na tom Marketplace, tak si aj na toto treba davat pozor. Veci sukromnych osob nie su preclievane, ak sa jedna o dary. Fakt chces kvoli Legu riskovat ze Ti zasielku zabavia alebo Ti aj ona nic neposle a zoberie prachy? Jak zaplatis? Prevodom na ucet? PayPalom?

any_soj
autor
9. dec 2024

@muchotrafka298 či vie, kde je Slovensko, netuším, ale vie, že je v Európe. Plus ak vyjde lacnejšie, pošle môjmu švagrovi do Anglicka. Jej profil je pre mňa vierohodny, okrem toho, že ma aj recenzie na marketplace, ale je to očividne reálny osobný profil, zhodujuci sa hodnotovo s vecou, ktorú inzeruje. Nebojím sa podvodu v tomto prípade. Keby sa však predsa len stalo, nie je to tak horibilná suma. Ďakujem každopádne za upozornenie 🙂 Už s ňou komunikujem, už to pozistuje ona. Ak povie, že 30€ kuriér (čo dúfam bude menej cez poštu), tak to furt bude dokopy o tretinu lacnejšie, ako kúpiť nové.
Ale tú platbu pravdupovediac netuším, nikdy som neriešila. Do USA sa nedá normálny bankový prevod cez apku?

muchotrafka298
9. dec 2024

@any_soj platby v inej mene ako EUR su spoplatnovane, pozri si v cenniku tvojej banky. Rob si ako uznas za vhodne.

missviolet
9. dec 2024

@any_soj pretoze kniha vazi viac nez 500g, ked aj s balenim. Vacsinou to vyslo na 900gramkv az 1,5kg. Za tlacivo na vyplnenie uctovali este plus euro

hiro
9. dec 2024

@any_soj "Od súkromnej osoby musím platiť DPH?" Ano, musis.
Inak Lega je po svete habadej, aj keby to bol neviem aky raritny kusok tak ako uz pisali na BrickLink bude - skus skorej to. A potom eBay - aspon budes mat lahsie vybavene dane.
A postovne - z USA je kopec roznych zasielkovych spolocnosti s roznymi cenami a este aj ta ich USPS ma vela roznych tarif. Takze da sa za lacnejsie aj drahsie.

any_soj
autor
9. dec 2024

@hiro fakt som to nenašla nikde 🙂 Ale je možné, že len neviem hľadať. Je to MOC, teda nie oficiálny set, ale vyskladaný malou rodinnou firmou z lego vecí. Sú aj v Európe, aj na Slovensku, ale nie na predaj, každý si chce nechať, resp. neposuva cez inzeráty. Kedysi sa to dalo z UK objednať.

janulka420
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
muchotrafka298
9. dec 2024

@any_soj niekedy je dobre zvazit aj to, ze ci ta vec, ktoru chces, ci naozaj ju tak nutne potrebujes zo zahranicia, tazko dostupnu, z neistym vysledkom a za vela penazi. Nehovoriac o dodani a lehote, kym ta vec pride.

any_soj
autor
9. dec 2024

@muchotrafka298 áno, to som zvážila skôr, než som položila otázku 🙂

muchotrafka298
9. dec 2024

@any_soj tak potom v poriadku, rob ako uznas za vhodne. Objednaj si kludne veci z USA, za postovne, ktore je vyssie ako cena tej veci, od sukromnej osoby na Marketplace, kde je kazdy druhy inzerat podvod. Vyhrad si dostatok casu na navstevu colnice, kedze to pojde z USA (baliky su otvarane, aj ak sa jedna o "darceky"). Potom sa vobec nemusis pytat, ked si vsetky aspekty zvazila vopred.

any_soj
autor
9. dec 2024

@muchotrafka298 ale ja sa pýtam na ceny, aké sú, nie na to, či si to mám kupovať 🙂 cena novej tej veci je ooovela väčšia než poštovné, a hlavne by to tiež bolo poštovné z Ameriky. Je super byť ostražitý, ale sú veci, čo stoja aj za ten risk 🙂 Možnosť pre moje detipoužívať konkrétnu túto vec je pre mňa väčší prínos, než riziko straty tých peňazí. Inak, už sa mi veľakrát stalo, že človek na marketplace so mnou prestal komunikovať, lebo som dobre odhadla, že ide o podvod. Vážim si, že mi chces poradiť, ale v tomto netreba.

muchotrafka298
9. dec 2024

@any_soj z USA sa lacno posielat neda, pokial nemas velku vec do kontajnera. To je odpoved na tvoju otazku. Pani Ti to mozno ani nepreda. Ona nebude chodit a zistovat, co je kde lacnejsie a aka preprava bude pre teba najlacnejsia. Ona bude riesit to, ze kto jej ako zaplati a viac ju zaujimat nebude.

carduelis
9. dec 2024

@any_soj mne pred 3r prisla krabica ucebnic, asi 10kg, platila som postovne 150€ + daco aj na colnom ale presne uz neviem