Dá sa do USA dostať ako výmenný študent bez očkovania?

9. nov 2023

Máte niekto s tým skúsenosť? Alebo neviete či sa to da? Vízum J1

hortenziaj
9. nov 2023

Očkovanie čoho myslíš? Lebo ja myslím ze meningokok očkovanie musíš mat, a byť tebou aj iné, radšej prevencia ako potom platiť veľké peniaze za hospitalizáciu, liečbu

hortenziaj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. nov 2023

@hortenziaj milión očkovaní co vyžadujú.

hortenziaj
9. nov 2023

A ak myslíš covid, tak to očkovanie už netreba ani do USA

januska12323
9. nov 2023

Myslíš, že keď vyžadujú práve tebe ich odpustia? Práve do USA by som si dala aj to čo nepíšu. Niečo chytíš a môžeš predať obličku na poplatky.

stanielka17
9. nov 2023

Ked to vyzaduju, tak asi je to povinne pre vstup do krajiny. Ked sa odmietas dat ockovat, tvoja vec, ak chces byt chora. Ale nevidim dovod, preco by si mala roznasat choroby do inych krajin. Mozno pre toto maju ockovaciu povinnost pre viza.

tenerifka
9. nov 2023

takto, nastuduj si, co sa od teba ako studenta vyzaduje v tom ktorom state usa, niekde je to meningokok a zltacka A, niekde nic. Pre normalneho turistu neexistuje ziadne povinne ockovanie

stanielka17
9. nov 2023

@hortenziaj Ale je, tu som to nasla:

There is a list of diseases that you need to get vaccinated for. The US Embassy vaccine requirement for US F1 visa are:

Hepatitis A
Hepatitis B
Influenza
Influenza type b (Hib)
Measles
Meningococcal
Mumps
Pneumococcal
Pertussis
Polio
Rotavirus
Rubella
Tetanus and diphtheria toxoids
Varicella
COVID-19

F1 viza su studentske viza, co chce autorka.

tenerifka
9. nov 2023

su tam aj vynimky, zo zdravotneho alebo nabozenskeho hladiska. Ak mas 17 a ziadne ockovanie (tie vyssie uvedene mame okrem covidu takmer vsetci), tak na to asi bol nejaky dovod, mozno by stacilo potvrdenie od lekara

sisa_s
9. nov 2023

@tenerifka no na slovensku u mladych ludi nie je bezne mat hepA, meningokok, rotavirusy, chripku, ak to rodicia ako nepovinne ockovanie nedali

tiezjedna
9. nov 2023

a musíš cestovať ako študent? Pretože ako bežný turista nemusíš mať žiadne očkovanie

zuzanka.zuzu
9. nov 2023

a musíš cestovať ako študent? 😂😂😂 prosím, nepridá niekto otázku, či do toho USA musí vôbec ísť? táto diskusia je až na jeden príspevok úplný absurd 🤦😘

stanielka17
9. nov 2023

@zuzanka.zuzu Ako mozno ma vramci studia moznost absolvovat tam semester alebo nieco take, aj ja som to mala. Ale ze si nevie najst samostatne info o ockovani alebo zavolat na ambasadu mi pride vzhladom na to dost divne.

annm81
9. nov 2023

Áno, dá. Ak máš lekárske potvrdenie, že ti očkovanie nebolo odporúčané. Ak také odporúčanie nemáš, nešpekulovala by som, inak sa ti to môže škaredo vypomstiť.

autor
9. nov 2023

@stanielka17 Nie, víza sú J1, nie je to pre mňa. Jedna sa o 16 ročného syna, ktorý v deň nástupu bude mať 17 rokov, no nechcem ho z určitých dôvodov dať zaočkovať na milión chorôb, berte to ako moju osobnú vec na ktorú mám dôvod 🙂

autor
9. nov 2023

Hovorím všeobecne, nie pre označenú autorku.

stanielka17
9. nov 2023

Ved v poriadku, len potom ma aj ina krajina dovod otocit tvojho syna na letisku. Proste chcem niekam ist, tak sa bud prisposobim ich pravidlam, alebo tam nejdem a nevymyslam.

daja07
9. nov 2023

tu to nikomu vysvetlovat nemusis, nam to moze byt jedno, preco ty nechces dat zaockovat syna. vysveli to ale uradom, ktore viza vydavaju. my tvojmu synovi nebudeme vydavat viza ani ho pustat na letisku. ak nema zdravotne dovody, tak potom nevidim dovod neockovat. resp. potom si to prejdi so synom a poloz si otazku, ci tvoje osobne postoje su viac ako jeho studijny pobyt

yanni
9. nov 2023

@januska12323 no to urcite. Vymenni studenti musia byt ppvinne poisteni. Bud to vybavuje agentura, cez ktoru sa pobyt vybavuje alebo si musis uzavriet poistku sam. Dcerina kamisky zo sportoveho klubu je od jula v USA, akuratpred dvomi tyzdnami som sa rozpravala s jeje mamou, tak som sa trosku povypytovala.

autor
9. nov 2023

@yanni musela byt očkovaná?

yanni
9. nov 2023

musela ale nic extra nevyzadovali, len tie klasicke ockovania, co uz mala. Na nic extra ju ockovat nedavali. Tiez ma 16 rokov. Isla klasicky cez EF.

3nikus30
9. nov 2023

Autorka ja som bola v USA na 4 mesiace z vysokej školy a nikto odomňa žiadne ockovania nechcel

autor
9. nov 2023

@yanni My nejdeme cez EF, EF je brutálne predražený.

autor
9. nov 2023

@3nikus30 Ozaj? Kedy to bolo?

stanielka17
9. nov 2023

Autorka, 4 hodiny tu diskutujes o niecom, co si mohla mat davno vybavene jednym telefonatom na ambasadu. Takze ak ty a tvoj syn nie ste schopni vykonat ani takyto ukon, tak ockovanie podla mna vobec nerieste, pretoze je zbytocne, vobec niekam ist. Aby clovek isiel do zahranicia a nestratil sa tam, musi ovladat aspon zakladne zrucnosti dospeleho cloveka, ako napriklad otvorit Google, najst infolinku na US ambasadu na Slovensku, zavolat tam a informovat sa, pripadne si dohodnut termin. Dokonca na webe maju celkom dobre vysvetlene, s akymi vizami clovek potrebuje ake ockovanie. Miesto toho na Modrom Koniku cele popoludnie vymyslas, ako vycestovat napriek svojim iracionalnym strachom z mediciny.

hortenziaj
9. nov 2023

@stanielka17 v inej diskusii tu som našla ze už netreba, e nehľadala som ďalej.

hortenziaj
9. nov 2023

Autorka, ty to vybavuje synovi, ale k už bude mať 17rokov,tak hádam nech s ao rozhodne ci sa dá alebo nedá zaočkovať, to už nie je tvoja vec a tvoja konspiracia ohľadom vakcin. Ty znášať následky daných chorôb nebudeš ak náhodou.

autor
9. nov 2023

@stanielka17 Mňa ani jeho neodradia tvoje zbytočne reči, slusne som sa pýtala, napr. aj na skusenost, vidíš niekde na US ambasáde fórum na skúsenosti? Ak nemáš nieco k veci, nekomentuj to radšej, vôbec nie, či sa ja alebo on stratime, my sme na tom veľmi dobre, čo samozrejme ty o tom makové vies!

3nikus30
9. nov 2023

V roku 2015.

queen_mary
9. nov 2023

@stanielka17 mi-lu-jem 😀 a do bodky suhlasim.

A pride mi totalne divne, ze za 17 rocneho chalana, ktory sa tam chysta sam, riesi tieto veci jeho matka - na modrom konikovi 😅

PS: urob synovi sluzbu a nechaj ho o ockovani rozhidnut sameho 😅