Ahojte dievcata, zaciatkom roka chcem cestovat do USA a na strankach som sa dozvedela, ze musim mat ockovanie. Je problem ked ockovanie mam ale uz bolo podane davno a posilovacie davky nemam? Neviem to dohladat. Dakujem.
@rooskoliv dakujem moc ☺️
Ak máš očkovanie v covid passe naplatné, lebo už ho máš vyše roka, do USA ti to stačí. Ale pozor, ak máš iba jedno očkovanie, tak to musí byť Johnson vakcína. Ak máš inú vakcínu, tak tam musíš mať dve, ale druhá môže byť už neplatná, len proste musíš mať dve, jedno očkovanie z dvojdávkovej vakcíny znamená, že očkovaná nie si pre ich potreby. A chcem upozorniť, že to kontrolujú. Ak ťa aj do lietadla pustia, že kontrola na letisku sa na to vykašle, v USA na letisku ťa cez kontrolu nepustia a môžeš si kúpiť letenku späť. Muž chodí 2-3x mesačne do USA a bežne vidí, že niekoho nepustia z letiska.
musíš byť plne zaočkovaná, nám vo Viedni hned kontrolovali aj víza aj covid passy a poctivo si pani rozklikla o akú vakcínu ide...
@melanta Dakujem za odpoved ☺️ Mam 2x pfeizer ale uz na posilovaciu davku (tretiu) som nebola.
@vero96 dakujem za info ☺️
Ja mam 2x pfeizer ale posledna vakcina bola dana viac ako pred rokom (august 2021) Ide o to, ze u nas uz mi system hlasi, ze je neplatna. Ale v USA to teda neriesia?
Čiže máš 2 dávky z dvojdávkovej vakcíny. To stačí, aj keď druhá dávka je staršia ako rok. Proste máš 2 dávky a hotovo. Ako sa píše na stránke ministerstca zahraničných vecí:
Spojené štáty americké neobmedzujú platnosť očkovania. Znamená to, že v prípade ak spĺňate podmienky uvedené vyššie a vaše potvrdenie o očkovaní je označené ako "neplatné", nemá to na vstup na územie Spojených štátov amerických žiadny negatívny vplyv.
@melanta To je parada! Dakujem moc za pomoc. Mne to z toho popisu nebolo uplne jasne, tak som sa bala aby ma tam kdesi neotocili 🙄
vela dobrych informacii najdes na chcidoameriky.cz aj to, ze americania platnost ockovania vobec neriesia. Musis mat predpisany pocet davok. Johnson 1x a Pfizer/Moderna 2x