Cesta do Ameriky a Esta

mstubnova3
6. dec 2022

Zdravím,
plánujeme cestu pred Vianocami na tri týždne do Ameriky a vybavujeme estu. Je ísť lepšie na hotel alebo na pozvanie od niekoho? Máme tam známeho, ktorý má občianstvo a je občanom USA, ktorý by nám to pozvanie dal. Počula som, že väčšinou tí, ktorí išli na pozvanie, tak ich nepustili ako tých ktorí išli na hotel. Sme viac naklonení na tú možnosť ísť na hotel, len nevieme či to nebude také, že ideme tam na Vianoce na hotel. Či by nebrali lepšie keby ideme na pozvanie na toho známeho.
Neviete poradiť čo by bolo najlepšie?
Ďakujem

martina1985ba
6. dec 2022

tri tyzdne je obycajna dovolenka. staci na hotel.

melanta
6. dec 2022

3 týždne je bežná doba, na akú turisti chodia do USA na dovolenkové tripy. Takže normálne na hotel. Chodia ľudia aj na mesačné tripy po krajine, aj na celé Vianoce a Silvester. Veď nejdete do Severnej Kórei, netreba robiť z cesty do USA drámu.

amelia89
6. dec 2022

Vobec ziadne pozvanie nepotrebujete nie sme v roku 1992. Normalne Esta, vypisete ubytovanie hotel a nazdar. Urcite vas normalne pustia 😃

jankalukasova
6. dec 2022

boli sme na 28 dní tuším a teda nemali sme "pozvanie" ale do kolonky adresa pobytu sme vyplnili adresu rodiny, ku ktorej sme išli. Boli sme u nich niekoľko dní a potom sme šli po vlastnej osi na viac ako dvojtžťdňový roadtrip. Po ňom sme sa ešte na tri dni vrátili k rodine a šup na lietadlo domov. Nikto nič neriešil. Proste normálna dobolenka.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mstubnova3
autor
7. dec 2022

Ja som sa zle vyjadrila... Nešli by sme na jeho pozvanie, len by nám dal adresu, žeby sme u neho mohli bývať... Ideme teraz prvýkrát

zuzdza
7. dec 2022

@mstubnova3 Dobry den, mozem sa Vas opytat, ci je stale povoleny vstup do USA len s dokladom o zaockovani proti Covidu? Dakujem.

zuzanka.zuzu
7. dec 2022

@mstubnova3 keď pôjdeš druhý a ďalší krát tak sa pobavíš na sebe, že prečo si bola nervózna 😀 to je jedno, nikto to skúmať nebude, do USA sme colnou kontrolou prešli rýchlejšie než v týchto "utečeneckých týždňoch" do čiech 🙈

zuzanka.zuzu
7. dec 2022

@zuzdza do USA môžu vstúpiť len zaočkované osoby (týka sa všetkých nad 18 rokov) s očkovaním starším viac ako 14 dní (nie vakcínou Sputnik)