Je tu niekto kto poslednou dobou letel do USA? Uz pustaju europanov? Neviete ako to je?
nie je pravda, ze sa neda. Stryko pred 3 dnami prisiel z USA. Cesta trvala 22 hodin - mal prestup v Anglicku (ano , je pravda, ze ma dvojite obcianstvo Americko-Slovenske) ale jedine, co od neho pytali bol doklad o 2.davke ockovania. Mal ho vystavene dlhsie ako 2 tyzdne a aj preto nemal ziaden problem Podla mna je najlepsie spytat sa napr. na Americkej ambasade ako to momentalne je ale lety ako take funguju a letenky sa daju zakupit.
@zuzikak z USA priletieť môžeš. A ak má americké občianstvo, tak môžeš aj letieť do USA. Ale USA má podmienky, že na jej územie nemôžu vstúpiť osoby - neameričania, ktorí za posledných 14 dní boli na území Schengenu, Británie a ešte niekoľkých iných krajín. To je informácia z ambasády. Tvoj strýko ak má občianstvo USA je iný prípad.
Teraz letel známy do Kanady a odtiaľ potom do USA v pohode.
dakujem za odpovede.. dufala som, ze by som odletela mimo Schengen a sla dalej do USA, len som nevedela, ze musim byt mimo 14 dni :(
Nie, ešte stále sa nedá. Poslednú info, ktorú som mala bola taká, že uvažujú od septembra, že pustia ľudí zo Schengenu.