Cesta do Ameriky

steve777
17. máj 2021

Zdravym chcem sa opitat mam sen isť do ameriky ale neviem čo je potrebne na cestu do ameriky ake papire od zamestnavatela ,potrebne dokumenty o pracu , vypis s uctu a majetok, ako to je vlastne s tym ked chcem ist tammusim mat niejaky byt alebo majetok .....

Za odpovede budem vdačny ...

Možte mi napisať odpovede na mailovu adresu ....
Stefangaval18@gmail.com

Mo

ofzuza
17. máj 2021

A chces tam ist zit, ci len na vylet?

ivkazba
17. máj 2021

@ofzuza mne z toho príde, že tam chce ísť pracovať. V tom prípade dúfam, že angličtinu ovláda lepšie ako slovenčinu.

ofzuza
17. máj 2021

@ivkazba no tak v tomto covidom case good luck

sissy27
17. máj 2021

@steve777 na cestu do Ameriky ti stačí letenka a buď ESTA alebo víza. Na život / prácu / štúdium v USA ti okrem vyššie spomenutého treba aj kopu peňazí, ovládať angličtinu, pracovné povolenie atď.
A teda nechcem sa nikoho dotknúť, nedajbože niekoho podceňovať, ale ak si tieto informácie, ktoré sú voľne dostupné, nevieš vyhľadať na oficiálnych stránkach, tak bude lepšie zostať doma...

missdiva
17. máj 2021

Ja by som to nevidela tak tragicky ako damy vyssie, lahke to nebude ale nie je to nic nedosiahnutelne...
Ak tam chces pracovat a nemas outstanding skills, ze si zozenies pracu na dialku vdaka zivotopisu, treba kupit letenku a ist na turisticke viza, mozes ostat 90 dni pocas, ktorych (pokial nie si lenivy) si nejaku pracu isto zozenies a potom uvidis ake su tvoje dalsie moznosti.

ofzuza
17. máj 2021

@missdiva vidis to moc ruzovo podla mna. Zamestnavatel musi preukazat, ze nemoze zohnat nikoho z domacich. A teraz im tam celkom stupa nezamestnanost... Keby to skusal tak 2 roky spat, mal by vacsie sance.

missdiva
17. máj 2021

@ofzuza ja som bola v usa viackrat, nikde nepisem,ze je to lahke ale rozhodne to zvladnu aj jednoduchsi ALE hlavne ludia, kt su ochotni tazko pracovat a necakaju,ze dostanu nieco zadarmo.

ofzuza
17. máj 2021

@missdiva je tam kadekto, to je fakt. Ale tiez poznam x ludi, co mali s vizami problemy a neboli podrz-podaj

cinda555
17. máj 2021

@ofzuza vieš koľko ľudí je v Amerike nelegálne? 14 millionov a väčšina z nich robí. Robí tú prácu čo domáci nechcú robiť. Pls

ofzuza
17. máj 2021

@cinda555 pripada ti, ze tam chce ist nelegalne?

cinda555
17. máj 2021

@ofzuza legálne tam môže byť 90 dni

cinda555
17. máj 2021

@ofzuza neviem čo chce ale moju poznámku si nepochopila ja píšem že koľko je tam ľudí nelegálne a väčšina robí. Môže tam ísť legálne. Po 90 dňoch buď opustí krajinu alebo ostane a už tam bude nelegálne.

ofzuza
18. máj 2021

@cinda555 nelegalne su tam hlavne taki, co to maju doma fakt zle. Urcite by som chcela riskovat zit niekde bez poistenia...

cinda555
18. máj 2021

@ofzuza kľudne sa môžeš poistiť. Neviem či vieš ako to funguje? Američania uvádzajú 14 millionov nelegálne duše ako ja sa stebou tu nejdem doťahovať čo je a čo je výhoda. Upratovačka tam zarobí od 20 do 25 dolárov u nás od 2 euro do 3,50. To že ty tam nechceš byť bez poistenia je ok. A snáď necháme každého sa sám rozhodnúť.

ofzuza
18. máj 2021

@cinda555 a kto ta poisti, ked tam si nelegalne?akoze na svk cestovna poistka? Odkial si vycucala tie cifry? Aj na svk si upratovacka v pohode vypyta 10e, v usa je priemer pre upratovacku $12

cinda555
18. máj 2021

@ofzuza na rozdiel od teba ja sa mozem pochváliť životom v Amerike.

ofzuza
18. máj 2021

@cinda555 nelegalne? Tak to sa mas co chvalit. Ja som tam zila legalne.

cinda555
18. máj 2021

@ofzuza možno u poliaka 12 dolárov. Nebudem sa ja stebou naťahovať. Treba ísť skúsiť a zazit

ivkazba
18. máj 2021

@cinda555 môj ex žije a pracuje v USA a teda nemyslím, že u nich upratovačka zarobí 25 usd na hodinu. A navyše... "ja sa mozem pochváliť životom v Amerike"... to ozaj taká prízemnosť? Neviem, či je to smiešne alebo trápne. Mne teda za chválihodné príde niečo úplne iné ako to, že niekto žil či žije v Amerike.

ofzuza
18. máj 2021

@cinda555 a nelegalnemu slovakovi daju viac ako poliakovi? Tazko

cinda555
18. máj 2021

@ofzuza aj tebe nech sa dari

ivkazba
18. máj 2021

@ofzuza škoda diskusie a tvojej energie. Veta "ja sa mozem pochváliť životom v Amerike" je odpoveď na všetko.

ofzuza
18. máj 2021

@ivkazba tak nejak. Ja som dostavala dakych $10 ako VS tutor

cinda555
18. máj 2021

@ivkazba super ďakujem za uznanie. Nech sa ti darí

cinda555
18. máj 2021

@ofzuza to že ty si u poliaka robila za 10 dolárov neznamená že všetci musia robiť za 10 dolarov

ofzuza
18. máj 2021

@cinda555 u akeho poliaka? Co to motas?

cinda555
18. máj 2021

@ofzuza veď ty to musis vedieť ty si tam robila. Poliaci zamestnávajú slovákov za polovicu toho čo dáva domaci. Veď to by si mohla vediet.

ofzuza
18. máj 2021

@cinda555 vsak citaj co som robila. Pracovala som pre univerzitu.

cinda555
18. máj 2021

@ofzuza aj tebe nech sa darí

steve777
autor
19. máj 2021

@ofzuza len na vylet