Zdravym chcem sa opitat mam sen isť do ameriky ale neviem čo je potrebne na cestu do ameriky ake papire od zamestnavatela ,potrebne dokumenty o pracu , vypis s uctu a majetok, ako to je vlastne s tym ked chcem ist tammusim mat niejaky byt alebo majetok .....
Za odpovede budem vdačny ...
Možte mi napisať odpovede na mailovu adresu ....
Stefangaval18@gmail.com
Mo
@steve777 na cestu do Ameriky ti stačí letenka a buď ESTA alebo víza. Na život / prácu / štúdium v USA ti okrem vyššie spomenutého treba aj kopu peňazí, ovládať angličtinu, pracovné povolenie atď.
A teda nechcem sa nikoho dotknúť, nedajbože niekoho podceňovať, ale ak si tieto informácie, ktoré sú voľne dostupné, nevieš vyhľadať na oficiálnych stránkach, tak bude lepšie zostať doma...
Ja by som to nevidela tak tragicky ako damy vyssie, lahke to nebude ale nie je to nic nedosiahnutelne...
Ak tam chces pracovat a nemas outstanding skills, ze si zozenies pracu na dialku vdaka zivotopisu, treba kupit letenku a ist na turisticke viza, mozes ostat 90 dni pocas, ktorych (pokial nie si lenivy) si nejaku pracu isto zozenies a potom uvidis ake su tvoje dalsie moznosti.
@ofzuza kľudne sa môžeš poistiť. Neviem či vieš ako to funguje? Američania uvádzajú 14 millionov nelegálne duše ako ja sa stebou tu nejdem doťahovať čo je a čo je výhoda. Upratovačka tam zarobí od 20 do 25 dolárov u nás od 2 euro do 3,50. To že ty tam nechceš byť bez poistenia je ok. A snáď necháme každého sa sám rozhodnúť.
@cinda555 môj ex žije a pracuje v USA a teda nemyslím, že u nich upratovačka zarobí 25 usd na hodinu. A navyše... "ja sa mozem pochváliť životom v Amerike"... to ozaj taká prízemnosť? Neviem, či je to smiešne alebo trápne. Mne teda za chválihodné príde niečo úplne iné ako to, že niekto žil či žije v Amerike.
A chces tam ist zit, ci len na vylet?