Ako riešiť telefón v USA na pár dní?

6. nov 2022

Chystam sa na par dni do USA za kamosom, no neviem ako je to s telefonmi. Nebudeme vkuse spolu, tak by asi bolo dobre mat najma data, nechcem sa spoliehat len na wifi. Ako to najlepsie urobit? Som v Orangei, mate nejaky odskusany balicek od nich? Ci si zaobstarat nejaku simkartu v USA ked tam pridem?

ivangeline
6. nov 2022

Urcite sim v USA.

mikadooo
6. nov 2022

Kamoš tam žije? Nech ti on poradí. Určite tam budú mať nejakú lacnú simku s kreditom, vyrachaš a hotovo, môžeš ísť domov 🤷.

maranco
6. nov 2022

Pozri si popis k telefónu či podporuje frekvenciu, ktorá sa používa v USA 1900 MHz
Ak tvoj telefón má možnosť e-sim vieš si kúpiť "SIM kartu" dopredu https://www.airalo.com/cs/united-states-esim

Pozri si aj https://www.cestovani-po-usa.cz/mobilni-telefon...

vlado818
6. nov 2022

Akurat sme sa vratili z USA ja som to vyriesil vopred kupil som na e bay datovu sim. V usa niesu take ceny ako mame tu napr 4ka 2€ 1 GB.
Sim stala 22 dolarov bolo tam 5GB na 1 mesiac.

niekto2hy
6. nov 2022

@maranco už kúpiš aj ,, adaptér" na e-sim

autor
6. nov 2022

@maranco toto vyzera super! Uz mam stiahnutu appku. Ked teraz zakupim ten balicek a ho aktivujem cez ten qr kod (teda podla videa to tak vyzera), tak sa automaticky spusti az v usa ked "vystupim z lietadla"?

maranco
6. nov 2022

Počet dní sa začne odpočítavať až keď sa prihlási do danej siete. Aspoň tak bolo v návode, ja som to ešte nepoužil, odporúčali to cestovatelia.

maranco
6. nov 2022

@niekto2hy je to nanoSIM adaptér ktorý má podporu eSIM?
To znie zaujímavo, pošli link kde to predávajú.

maranco
6. nov 2022

V tom článku je spomenuté

Pozor! USA je velká země a má spoustu oblastí, která nejsou obydlená. Z tohoto důvodu není ani potřeba, aby byla pokrytá signálem. Nebuďte proto překvapení, že v Údolí smrti, Yosemitech a dalších národních parcích si ani neškrtnete. Nemluvě o pouštích. Například dálnice mezi Las Vegas a Los Angeles je na signál úplně prázdná.

Takže preventívne si aj stiahnuť do mobilu offline mapy tých štátov, kde sa budeš pohybovať. Mne sa pozdávajú Mapy.cz prípadne Organic Maps Offline Hike&Bike

Ak by si potreboval riešiť spojenie na Slovensko, bezplatný príjem hovorov, alebo občasné zavolanie, zriadil by si slovenské číslo tu https://www.viptel.sk/telefonovanie/pevna-linka... do mobilu ich aplikáciu na volanie. Potom na Orange čísle dať presmerovať hovory na to SK číslo Viptel, tesne pred odletom.

Tak "bezplatne" prijímaš hovory v USA cez net. A ak by si potreboval zavolať na Slovensko tak za cenu 0,11€ / min to je menej ako volanie v Orange 0,39 € /min + 5,99 €/mes Roaming Môj Svet